maanantai 17. kesäkuuta 2013

Toivepostaus: Hiusten hoito ja cutrin bio+ kokemukset

Hiuspostaukset on tosi toivottuja ja suosittuja, joten tässä ois teille lisää hiusjuttua!

Käyn kolmen- neljän kuukauden välein kampaajalla ja viime perjantaina oli taas sen aika. Viime kerralla kaikki ei mennyt ihan niin kuin olin suunnitellut ja ennen tätä postausta käykää lukemassa TÄMÄ postaus jos ette muista, miten mulle viimeksi kampaajalla kävi. :)

Hiukset näyttää tällä hetkeltä tältä ja oon väriin tosi tyytyväinen:

IMG_7301

"Hiusten värjäsytä" postauksessa kerroin, että aion palata vanhaan väriin ja oikeastaan niinhän tässä kävi. En ollut itse sitä tajunnut, mutta kampaajani huomautti, kuinka oikeastaan kaikki ruskea väri oli lähtenyt mun hiuksista itsestään. Syynä voi olla se, että väri ei ollutkaan tarttunut niin hyvin tai sit Turkin aurinko vaalenti mun hiuksia. Oli mikä oli, tällä kertaa värjättiin vain tyvikasvu pois ja latvoja kirkastettiin muutamilla raidoilla.

IMG_7339

Edellisessä hiuspostauksessa kerroin myös aloittavani näiden tuotteiden käytön. Cutrin bio+ lupaa nopeuttaa hiusten kasvua ja oon lukenut muista blogeista hyviä kokemuksia näiden käytöstä. Mun odotukset olivat siis korkealla! Tässä ois muutamia vertailukuvia hiuksista ennen ja jälkeen näiden tuotteiden käytön.

hiuksetkasvu1
Marraskuun alku 2012 ja helmikuun loppu 2013

Ylläoleva kuva on mun hiusten kasvusta ILMAN mitään hiustenkasvua edistäviä tuotteita. Tän verran mun hiukset kasvoi neljässä kuukaudessa luonnostaan.

hiuksetkasvu2
hiuksetkasvu3
Maaliskuun alku 2013 ja kesäkuun puoliväli 2013

Ylläolevien kuvien välillä oon käyttänyt Cutrinin bio+ tuotteita. Kuvien välillä on vähän lyhyempi aika kuin marras- helmikuun kuvien välillä, mutta musta pari viikkoa ei ehkä kauheen suurta eroa tee. Käytin bio+ shampoota ja seerumia säännöllisesti 2,5kk kunnes mentiin Turkkiin, jonne en ottanut seerumia mukaan ollenkaan. Mitä mieltä ootte, näkyykö eroa?

Mun mielestä ero ei ole kauheen huomattava, mutta itse huomaan kyllä eron, sillä musta tuntuu ettei mun hiukset ole menneet noin pitkälle selästä koskaan. Ero on kuitenkin vain pari senttiä, joten en tiedä aionko ostaa bio+ uudestaan. Vaikka kuvista se ei näy, mun hiukset tuntuu paksummilta kuin ennen, joka vois johtua siitä, että ne ihan lyhyemmät hiukset ovat kasvaneet pidemmiksi paksuntaen hiuksia. Tääkin on vaan vähän vaikea arvioida, voi olla et kuvittelen vaan. Babyhaireja mulle ei tullut, mutta en laittanutkaan seerumia ollenkaan hiusrajaan. Jotkin vanhat vauvahiukset ovat puolestaan kasvanut pidemmiksi,  sillä ennen mulla ei tullut hiuksia silmille ja nykyään aiva välillä sellasia haituvia on kasvoilla.

IMG_7318

Sitten siihen hiustenhoitoon. Ylläolevasta kuvasta näkyy kaikki mun hiustenhoitoaineet ja -välineet. Vasemmalta: Wellan hiusöljy/silkkitipat, Klippoteken kuivashampoo, Four reasonsin syväpuhdistava shampoo, hiuslakka ja lämpösuoja, Bonacuren repair rescue hoitoaine ja hiuksiinjätettävä hoitoaine ja Cutrinin bio+ shampoo ja seerumi. Lisäksi mun tangle teezer ja kampa.

IMG_7319

Tässä kuvassa puolestaan on tuotteet, joita käytän päivittäin tai jokaisella pesukerralla. Pesen hiukset n. joka toinen tai joka kolmas päivä. Pesen hiukset cutrinin shampoolla ja levitän pyyhekuiviin hiuksiin bonacuren hoitoaineen. Suihkun jälkeen levitän latvoihin öljyä ja päänahkaan seerumia. Päivittäin harjaan hiukset tangle teezerillä ja tuperaan kammalla. Vikana suihkutan four reasonsin hiuslakkaa, joka tuoksuu hyvälle ja pitää hiukset sopivasti paikoillaan.

IMG_7338

Viime kerralla kampaaja antoi kotitehtäväksi hoitaa hiuksia superpaljon ja sen oon kyllä tehnyt! Ennen levitin hoitoaineen hiuksissa suoraan märkiin hiuksiin, mutta nykyään kuivaan hiuksia pyyhkeellä ennen hoitoaineen levitystä. Suihkun jälkeen harjaan hiukset tangle teezerillä, jolla on tosi helppo harjata märkiä hiuksia! Tuntuu, että päänahasta ei irtoa yhtään hiusta vaan kaikki, jotka jää harjaan, oli jo valmiiksi irti. Suihkun jälkeen laitan latvoihin wellan öljyä, joka tekee latvoista ihanan sileät. Tota öljyä ei kannata käyttää silloin, jos hiusten kuivaamisen jälkeen aikoo kihartaa niitä! Nimimerkillä kerran epätoivoinen, jonka hiukset oli niin pehmeät ettei taipuneet yhtään mihinkään muotoon..

IMG_7332

Yritin ottaa kuvaa mun hiustenlatvoista, jotta oisitte nähnyt onko mun tehohoitaminen tehonnut, mutta kamera ei oikein suostunut tarkentamaan niin lähelle. Toivottavasti kuvasta näkee ees vähän hiusten kuntoa, sillä mun mielestä mun latvat on tällä hetkellä tosi hyvässä kunnossa, vaikka niitä on leikattu viimeks neljä kuukautta sitten. Kakshaarasia ei löydy juurikaan ja latvat ei tunnu kuivilta. Muutenkin hiukset on pehmeämmät kuin ennen! Tehohoitaminen tuotti siis tulosta!

IMG_7329

Näiden hiustenhoitojuttujen lisäksi tein vielä yhden jutun, nimittäin löysäsin mun yönutturaa! Hiusten pitäminen ponnarilla kuluttaa hiusta paljon ja oon pitänyt jo monta vuotta hiuksia kiinni nukkuessa. Ennen tein sellaisen lenkkinutturan (eli tein tavallaan ponnarin, mutta en vetänyt hiuksia kokonaan läpi ponnarista, you know) ja laitoin sen niin kireälle ettei hiukset ollut oikeastaan auennut yön aikana yhtään (eli yhtä kireälle kuin normaali ponnari). Nykyään laitan ponnarin vain kaksi kertaa ympäri ja silloin hiukset jää niin löysälle, että päätä nopesti heilauttamalla koko nuttura lössähtää. Aamulla yleensä nuttura on valunut niskaan tai auennut kokonaan. Oon huomannut, että tää on parantanut hiuksia huomattavasti ja nyt hiuksissa ei näy sellasia ikäviä painautumia.


Tällä hetkellä mun hiukset on siis paremmassa kunnossa kuin pitkään aikaan ja pidemmät kuin koskaan. Jatkan kuitenkin hiusten hoitamista sillä ainahan ne vois olla vieläkin pehmeämmät ja jatkan hiusten kasvatusta ehdottomasti, sillä tää ei vielä riitä mulle! ;) Lisää tälläsiä mun hiusjuttuja voitte lukea täältä.

Tulipas tästä pitkä postaus ja en tiiä yhtään oliko tässä nyt oikein päätä eikä häntää. Kysykää jos jotain jäi multa kirjottamatta! :) Ja hei kertokaa teidän paras hiustenhoitovinkki! ;)

ps. Vaikka noissa ennen jälkeen - kuvissa hiukset ei niin kauheasti ookkaan kasvanu, on ihan kiva huomata et noi selkäläskit on sulanu johonkin. ;D

22 kommenttia:

  1. Miten/millä muokkaat sun kuvia kun ne on niiiin valoisia? :)

    Niin ja näistä kuvista huomaa hyvin kuinka oot hoikistunu!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisään jo kuvausvaiheessa kameran asetuksista valoa ja sit iphotolla muokkaan kontrastia ja joskus käännän sellaisesta käyrästä valoa lisää :) jee kiitos! :)

      Poista
  2. jep tosiaan huomaa et kiinteytystä on tapahtunut! :) ihanan motivoivaa,eikö? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no on kyllä! :) vaikka välillä tuntuu et mitään ei oo tapahtunut, mutta onneks ees kuvista huomaa muutosta!

      Poista
  3. jee olipas kiva postaus :--) ja nyt päätänkin kysyä sulta pari mieltä askarruttavaa kysymystä, ennenkun päätän itse lampsia kauppaan. Olen tumma brunette, onks noita 4seasonin tuotteita tummille hiuksille vai onko väliä, voiko syväpuhdistavaa käyttää joka pesussa? ONko bonacure kuin hyvä tuote? miks laitat päänahkaan seerumia ja latvoihin öljyä? :)sori monta kysymystä mutta toivon että vastaisit :-)
    nii ja onks noi kaikki tuotteet jotenki vaa blondemmille hiuksille vai kaikille? :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään et kyselit, sitä varten tein tän postauksen et voisin auttaa jotain! :) ja noita four readonseja voi käyttää kaikki, sillä niissä ei oo mitään sävyttäviä aineita, mutta syväpuhdistava shampoo ei sovi sellaseks joka kerta käytettäväksi vaan sillä voi pestä esim kerran kahdessa viikossa :)
      Musta noi bonacuret on ollu tosi hyviä, tekee hiuksista helposti kammattavat !
      Seerumia laitan päänahkaan koska toi on hiusten kasvua edistävää seerumia ja hiukset kasvaa tyvestä ja öljyä latvoihin, koska hiukset on sieltä kuivimmat. Jos öljyä laittaa kaikkialle, hiuksista tulee raskaat ja likaisen näköiset. Ja noi kaikki tuotteet sopii kaikenvärisille hiuksille :)
      Toivottavasti oli apua! :)

      Poista
  4. Mistä oot ostanu ton tangle teezerin ja silkkitipat ja paljonko niillä on hintaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tangle teezer oli jostain cittarin yhteydessä olevassa kampaamosta ja maksoi 20 euroa ja noi tipat sokokselta ja oisko ne ollu jotain 17 euroa? :)

      Poista
  5. ah itsellä on myös hiustenvärjäysprosessi meneillään ja erittäin pitkän "haluun vaan tummat hiukset"-kierteen jälkeen ollaan menossa vaaleaan suuntaan. viime kerralla tuntu ettei kampaaja ymmärtäny mitä haluan hiuksiini (lisää vaaleaa raitaa ja kylmää sävyä) ja näin jälkeen päin tuntuu ettei lopputulos ollu ihan sellanen mitä ite odotin. oon pikkuhiljaa aloittanu tämän vaalentamisen, oikea hiusväri on sellanen maantienharmaa ja raidoittamisella on menty koska en haluu että kaikki hiukset tippuu päästä.

    pitäis vissiin varata uusi aika jollekin toiselle kampaajalle, jos oltaisiin paremmalla aaltopituudella :-) sais jotain edistystä tähän päähän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi raidoilla vaalentaminen on hyvä niin hiukset pysyy paremmassa kunnossa ja ei tuu sitä vaihetta et sulla ois oranssit hiukset! :D siinä menee vähän aikaa et löytää luottokampaajan mut on se sit sen arvosta :)

      Poista
  6. eroaako toi tangle teezer huomattavasti normi harjoista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on paljon hellävaraisempi hiuksille :) tossa on sellaset tosi pehmeää muovia olevat piikit jotka ei revi takkuja auki mut silti hiukset saa selväksi nopeasti :)

      Poista
  7. Näytät timmiltä! :)

    VastaaPoista
  8. Missä käyt kampaajalla? :) sulla on ihanat hiukset!

    VastaaPoista
  9. Mistä oot ostanut tuon Wellan hiusöljyn ja paljonko se maksoi ? :)

    VastaaPoista
  10. paljonko noi cutrin bio tuotteet makso ja mistä? :) ja yritän kasvattaa hiuksia ny toista vuotta ja kaipaisin jtn tuotteita mitkä auttais, ni kannattaako näitte ostaminen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli n. 10 e/ tuote ja sanoisin et kannattaa kokeilla! :)

      Poista
  11. oletko otannut nämä ku´vat sinun iphonella?

    VastaaPoista