torstai 14. tammikuuta 2016

Valmistujaiset

valmistujaiset2 valmistujaiset valmistujaiset4 valmistujaiset3 valmistujaiset2 valmistujaiset1
IMG_5943

Muutama kuva mun valmistujaisista, joita juhlittiin noin kuukausi takaperin! Paperithan sain koulusta vasta juhlien jälkeen, mutta olin niin varma valmistumisesta, että juhlittiin etukäteen, heh. Juhlistettiin mun valmistujaisia vain sukulaisten kesken ja illalla kavereiden kanssa, eli juhlat ei ollut mitkään suuret, kuten yo-juhlat. Tilasin muutamia koristeita Decora Houselta yhteistyön kautta juhlapaikkaan, kuten noi ihanat servietit, hopeista tylliä pöytäliinojen päälle ja helminauhaa pöytiin. Halusin, että koristelut ois talviset ja olin tosi tyytyväinen! Tarjolla oli pätkisjuustokakkua, valkosuklaa-punaviinimarja kakkua ja suolaisia pasteijoita, piirakoita ja pekoni-sienipiirakkaa. Leivottiin edellisenä päivänä Ninnin kanssa noita pastejoita joku miljoona (eli ehkä sata) ja niitä löytyy edelleen meidän pakkasesta.. Eipähän loppunu kesken!

Ootte toivonut postausta mun opiskeluista ja sellasta oonkin jo vähän kasannut. Aattelin, että nyt voisitte laittaa kysymyksiä liittyen mun kouluun, amkiin tai jamkiin, muoti-ja vähittäiskauppa kärkiopintoihin tai liiketalouden opintoihin. Näitä tulee aina välillä kommenttiboksiin niin voisin kerralla vastata samassa postauksessa näihin kysymyksiin! Tai yrittää vastata parhaani mukaan. :) Kohtahan ne yhteishaut onkin, joten nyt ois varmasti hyvä hetki kyseiselle postaukselle!

Mutta nyt mä riennän töihin, ihanaa päivää kaverit. 

25 kommenttia:

  1. Tosi hienot noi koristelut!! Näytti hirmu kivalta noi sun juhlat. Aloin heti miettimään omiakin juhlia ja koristeluja, kun keväällä pitäisi YO-juhlat järjestää :D

    http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, sulla on ne edessä! <3 Tsemppiä siis kirjotuksiin nyt keväällä ;D

      Poista
  2. You look so amazing ♥ Now I am hungry... :D

    CRYSTAL PEOPLE

    VastaaPoista
  3. Kivan näköstä! :) Mulla siirty valmistujaisten pito tähän viikkoon asti, mm. siks kun halusin oottaa tutkintotodistusta ( sukulaisia tuntuu aina noi todistukset kiinnostavan :p ) ja sit tilasin opparin kansitettuna :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oho mä en oo kuullutkaan et sen voi kansittaa! Ymmärrän hyvin et sitä on kiva sit näyttää siellä juhlissa sukulaisille :) Mäkin ootin et kaikki kyselee todistusta mut kukaan ei kysyny :'D

      Poista
  4. Heippa ja paljon onnea! :) Itsellänikin valmistujaiset ihan pian (itsekin valmistuin Jamkista jouluksi :)), kiinnostais kuulla pasteijoiden resepti! Jotain suolaista pientä hyvää olis myös tarkoitus leipoa suolaisten piirakoiden lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja samoin sulle! :) Pasteijat on tehty valmislehtitaikinaan ja sisälle tehtiin seos, jossa oli kananmunaa, kinkkukuutioita, juustoraastetta, persiljaa, paprikaa, mustapippuria ja valkosipulia. Oli hyviä! :p

      Poista
  5. Oii onnea valmistumisesta!! :) minua kiinnostaa kovasti opiskelujutut, sillä opiskelen samaa alaa ekaa vuotta Jamkissa. Joten tässä tulee kysymyksiä:
    Kuinka vaikeaksi koit tämän tutkinnon? Ja mikä vuosi oli itsestäsi kaikista rankin? Itsestäni tuntunut tämä ensimmäinen vuosi ainakin todella helpolta ja jokaisesta aineesta on tullut pienellä panostuksella 5 arvosanaksi.
    Oliko sinun vaikea valita tämä kärki? Ja mihin töihin haluaisit työllistyä nyt koulun jälkeen?
    Aiotko jatkokouluttautua?
    Olitko jossakin vaihdossa?
    Koetko, että jamkista olisi helppoa valmistua esim puoli vuotta etuajassa? Olen tätä pohtinut, kun nyt tämä alku on ollut näin helppoa. :D
    Saitko helposti harjoittelupaikan? Ja oliko harjoittelu raskasta?
    Kuinka helppoa on ollut löytää töitä nyt valmistumisen jälkeen? Ovatko esim kaikki luokkakaverisi myös töissä?:)
    Nyt ei tullut muita kysymyksiä tällä hetkellä mieleen mutta innolla odotan postaustasi opiskeluista. :)

    VastaaPoista
  6. Oliko teillä joku juhlapaikka vuokrattuna? :D Tosi kauniit koristeet olit valinnnut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli! Tänne meidän asuntoon mahtuu just ja just meidän molempien porukat yhtäaikaa kahville joten en ees viittiny yrittää järjestää juhlia täällä :D kiitos! :)

      Poista
  7. Oi, ootpa ollu super kauniina! Tosin oot kyllä aina jotenkin tosi tosi kaunis :) Ja onnea valmistumisen johdosta, sun juhlat näytti tosi kivoilta :)
    Ja pakko sanoa, että toi ruskea tukka sopii sulle niin hyvin!

    VastaaPoista
  8. Moikka!

    Mua kiinnostais tietää millainen yhteishenki teillä on muiden samaa alaa opiskelevien kesken? Järjestettiinkö yhteisiä tapahtumia, illanviettoja tms? Yliopiston puolella tuntuu olevan koko ajan ainejärjestöjen toimintaa, mutta kiinnostais tietää miten amkilla asia on =)

    Tää ei suoraan liity kouluun, mutta miten koet että sun opinnot auttaa työssä vaatekaupassa? Olis kiva muutenkin kuulla sun tulevaisuuden suunnitelmista ja millaisesta työstä haaveilet vai onko nykyinen työ sellainen?

    VastaaPoista
  9. Malttamattomana jo googletin mitä nuo muoti-ja vähittäiskaupan opinnot sisältävät. Kuullosti niiiin mielenkiintoiselta! Omalla tulevalla tutkintotodistuksella voi korkeintaan pyyhkiä pyllyä :'D Opiskelen tällä hetkellä kolmatta vuotta Lamkissa. Aloitin kansainvälisen kaupan opinnoilla, josta siirryin markkinointiin, koska kvk oli itselle liian teoreettista, joskaan ei niistä kursseista haittaakaan ollut. Markkinointi kiinnostaa, mutta opinnot ovat olleet vähän mitäänsanomattomia ja koen oppineeni työelämässä paljon enemmän. Onneksi oon päässyt tekemään töitä koko opiskeluiden ajan, vaikka sitä välillä onkin tutoropettaja kyseenalaistanut. Se on ehkä ainut asia, millä on ees jotenkin turvannut tulevaisuuteni. Päädyin Lamkiin, koska oon aina asunut Lahdessa ja uuden kämpän etsiminen ei houkuttanut. Lamkia en ite voi suositella kyllä kenellekään :D mutta noista sun opinnoista olisi kiva kuulla ja mahdollisista tulevaisuuden haaveista/suunnitelmista. Oon melko uusi lukija vielä ja oon jo ihan koukussa sun blogiin. Kurkin jatkuvasti onko tullut uusia postauksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vastailen ja kerron noista sit siinä postauksessa! :) Voi ei, harmi et sulle on käyny noin! Mut toisaalta, oot ehkä saanu niitä töitä paremmin kun oot ollu alan opiskelija eli ees jotain hyötyä on ollut!

      Voi ihana sinä! :D <3

      Poista
  10. Selkeestikin poika ja tyttö arvostavat toisiaan. Näin voi päätellä tuosta toisiaan silmiinkatsovasta potretista. Jos tänne jonain päivänä ilmaantuu piipjuhlakuva, voipi se muistuttaa Danskua & Vickania - yhtälailla söpöjä vaikutatte olevan.

    VastaaPoista
  11. Vinkki😊 Kun sulla postaustahti on jo pitkään ollu laskussa ja kuitenkin sulla varmasti on iso joukko lukioita täällä ruudun toisella puolella...niin suosittelen kovasti nykyaikaa ja snapchattia! Tuntuu että se on uusi tapa blogata. Olisi kiva nähdä mitä sinulle kuuluu ja snäppäily on tosi helppoa ja on kiva kun kuvat on monesti tosi spontaaneja eikä turhaan mietitä kaikkea mahdollista!
    Terv. Todella kauan blogiasi lukenut tyttö😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos vinkkauksesta, musta toi kommentti oli jotenkin sulonen! :D <3 Mun postaustahti on hidastunut vain töiden takia (esim. viime viikolla 60h töitä), joten en vain ehdi olemaan koneella/ottamaan kuvia. :( En tiedä auttaisko Snapchat tähän, sillä töissä en kuitenkaan voi kuvata ja mulla on aina työvaatteet päällä ja illalla en oikeastaan tee mitään, kun oon vaan puhki töistä. Näin vähän aikaa, kunnes vähän nuo työt rauhoittuu! :) Sen snapchatin opettelen ehkä sit kun on aikaa, musta ois hauska tehdä minivideoita niin siellähän se onnistuis. :)

      Poista
    2. Vitsi onneks et ottanu sitä mitenkään huonona kommenttina koska niin ei suinkaan ollut tarkotus :) hyvähän se on jos nykyaikana on töitä! Onnittelut siitä. Ja toivotaan että susta kuullaan jatkossa ehkä enempi :)

      Poista
    3. Joo, en ottanut huonona! :) Itteänikin harmittaa tää postaustahti :s Mut yritän nyt kovasti saada vähän aikatauluja ja muutenkin elämää järjestykseen, jolloin blogillekin ois aikaa! :)

      Poista
  12. Täällä kans eka vuotta JAMKissa liiketaloutta opiskeleva, joten tässä kysymyksiä:

    - Miksi päätit hakea tradenomiksi ja JAMKiin?
    - Vastasiko koulutus odotuksia? Mikä siinä oli hyvää ja mikä huonoa?
    - Mitä mieltä olet JAMKista kouluna?
    - Mikä/mitkä on ollut sun lemppari/inhokkikursseja?
    - Koitko, että kärkeen oli helppo päästä? Luulin ennen koulun alkua että totta kai kaikki halukkaat pääsee erikoistumaan, joten olikin pieni shokki että jokaiseen kärkeen otetaan vain rajallinen määrä halukkaita ja nyt sitten pitää jännätä pääseekö siihen mihin haluaa :O
    - Teitkö harjoittelun yhdessä paikassa? Meille on puhuttu siitä että sen vois tehdä myös kahdessa paikassa (tällöin toki harjoitteluaika lyhyempi per paikka), tekikö teillä kukaan näin? :) Oliko harjoittelupaikan päättäminen helppoa? Tuliko koulun puolesta jotaki ehdotuksia/tarjouksia harjoittelupaikoista?
    - Mistä aiheesta kirjoititte opinnäytetyön?
    - Mietitkö vaihtoon lähtöä / lähtikö moni sun kaveri vaihtoon?
    - Tulevaisuuden suunnitelmista ja unelmien työpaikasta olis kiva saada ihan postaus!
    - Mitä vinkkejä antaisit meille opintojen alussa oleville? :) Tekisitkö itse jotakin toisin opiskeluissa jos voisit?

    Toivottavasti nyt muistin kaikki, innolla odotan vastauksia! Kiitos ihanasta blogista ja tsemppiä töiden kanssa, kyllä me lukijat täällä pysytään vaikka harvemmin postaisitkin. Se on paljon parempi vaihtoehto kuin se, että kävisit päivittäin tänne postaamassa jotain ns. turhaa vain siksi, että tulee jotain postattua. Mä ainaki tykkään sun blogista just siksi, että postaukset on tarkkaan mietittyjä ja kuvat kauniita! Jatka samaan malliin :)<3

    VastaaPoista