keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Ensimmäistä kertaa superfoodeja

superfood10

Muistatteko, kun kerroin ettei mulle tullut syksyllä perus syysmasennusta enkä ollut ihan niin usein pikkunuhassa kun yleensä? Ehkä osasyynä siihen saattoi vaikuttaa se, että sain Luontaistukku.fi:ltä tilata yhteistyön merkeissä superfoodeja testiin ja lisäilin ja testailin niitä pitkin syksyä. En oo koskaan syönyt mitään superfoodeja (lukuunottamatta mitään mustikoita yms. jotka voi kyllä laskea superfoodeiksi!), joten lähdin näitä ihan mielenkiinnoista testaamaan, lähinnä siltä kannalta oisko näistä jotain hyötyä. Musta tuntuu, että oon maailman viimeinen ihminen, joka maistaa esim. goji-marjoja tai chian siemeniä, sanokaa, etten oo oikeassa? :D Laitan linkit noihin tuotteisiin niin pääsette lukemaan niistä paremmin, jos joku tuote ja sen terveyshyödyt kiinnostaa! :)

superfood superfood2

Mulperin marjoihin ihastuin ja niitä oon kaivannut aamupuuron sekaan siitä asti, kun toi pussi loppui. Olin kuullut, että noi maistuis toffeelle, mutta en ite sitä makua noista huomannut. Tykkäsin kuitenkin siitä koostumuksesta, jonka noi toi puuron sekaan! Sai vähän pureskeltavaa ja oli ne hyviäkin, vaikka en osaa sanoa miltä ne maistuu. Opti-MSM puolestaan ei maistunut miltään ja sitä sekoittelin veden sekaan aamuisin.

superfood4 superfood3

Pinjansiemeniä olin syönyt aikasemmin ja tiesin, että tykkään niistä. Toimii hyvin esim. sosekeittojen joukossa! Musta on kiva, että ruuassa on jotain, mitä pureskella niin tykkään laittaa sosekeittoihin siemeniä muutenkin joukkoon. 

superfood6

Tehtiin ihan syksyn alussa Lauran kanssa teeleipiä ja niistä tuli niin hyviä, että halusin tehdä niitä melkein heti perään uudestaan. Lisäsin joukkoon vähän psyllium-kuitua, jolloin maku ei muuttunut oikeastaan yhtään, mutta näistä saatiin astetta terveellisempiä. Ah, alkoi taas tekemään mieli noita! Mukaan puristettuna monta valkosipulinkynttä niin pysyy myös flunssa kaukana, heh.

superfood8

Tää karppaajan sokeri eli sokeriton sokeri on mielenkiintoinen tuttavuus! Kokeilin tehdä tästä marenkia ja noista tuli vähän hassun makuisia, mutta ihan hyviä. Ne maistui makealta, mutta keskeltä oli ihan kuin ois ollut jäässä. Tuli ehkä vähän ksylitoli mieleen tän mausta! Esimerkiksi teen joukossa tätä "kylmyyttä" ei kuitenkaan maistanut. Täytyy koittaa leipoa jotain muuta näistä, että maistuuko se aina läpi vaan vain silloin, kun aineosia on noin vähän, kuten marengissa. Laitoin osaan mukaan raakakaakaojauhetta ja se maistui kyllä hyvältä, ihan normi kaakaolta.

superfood9

Vielä ois nää kaks kokonaan korkkaamatta ja nyt kaipaisinkin teiltä vinkkejä, miten kookosöljyä ja Chian siemeniä kannattais käyttää? En tykkää kookoksen mausta, mutta oon kuullut niin paljon hyvää, että sillä tilasin sen.. :D Sama noi siemenet, tiedän, että niistä saa vaikka mitä, mutta en tiiä mitä koittaisin ensimmäisenä! Liotatteko niitä aina yön yli ennen käyttöä vai ootteko syönyt niitä ihan tollaisenaan jonkin ruuan joukossa? 

28 kommenttia:

  1. Kookosöljy on tosi monikäyttönen tuote. Ite käytän sitä ruokien paistamiseen, saatan lisätä kahvin sekaan, aamupuuroon, raakaherkkujen leivontaan. Jotkut tykkää käyttää rasvana iholla, meikinpoistoon, aurinkovoiteena, deodoranttina. Siis käyttökohteita on ihan lukuisia. Tietysti itse tykkään kookoksen mausta niin sitä voi lisätä minne vaan :D Chian siemenet tulisi mielummin turvottaa nesteessä, eikä käyttää paljaaltaan. Niistä voi tehdä geelin jonka lisää sitten esimerkiksi just aamupuuroon tai sitten syö sen sellasenaan aamupuuron "korvikkeena" eli lisää päälle vaikka marjoja ja muita lisukkeita. Tietty smoothieissa toimii myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltähän tuli heti vaikka mitä vinkkiä, kiitos!! :) Täytyy varmaan kokeilla tota kookosöljyä eka jossain lämpimässä ruuassa vähän mukana, veikkaan et niin se maistuis parhaiten!

      Poista
  2. Et ole ainoa kuka noita ei ole kokeillut ikinä! Täällä yksi sellainen :D

    http://heidislittleplanner.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin ei vaan oo koskaan raaskinut testata! Mut enää en esim noista mulpereista luovu ;D

      Poista
  3. Kookosöljyä voi käyttää ihan tavallisen öljyn tapaan esimerkiks paistamisessa tai leivonnassa. Mä tykkään ainakin paistaa protskuletut aina kookosöljyssä. :) Ja etenkin näin talvella mä oon käyttäny kookosöljyä naamarasvana ja pakko myöntää, että toimii! :D

    Ja kuten aiemmin jo mainittiinkin, niin chian siemenet kannattaa turvottaa nesteessä ennen käyttöä. Mä oon mun blogin puolella kirjotellu yhen superhyvän ohjeen chiansiemeniin liittyen, mitä kannattaa testailla: http://sonjatuuliak.blogspot.fi/2015/11/vadelmainen-chiavanukas.html

    Mä oon ainakin tykästyny ihan älyttömästi chian siemeniin ja ne on jotain niin parasta syötävää aamulla. Ja noi vieläpä geeliytymisen ansiosta täyttää mahan nopeasti ja runsaan kuitupitoisuuden takia pitää nälän loitolla pitkään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi ihonhoito kookosöljyllä kuulostaa kyllä hyvälle, sillä tykkään muutenkin kookoksen tuoksuista rasvoista! :P Kiitos vinkeistä ja linkistä, pitää käydä kattomassa ohjetta! :)

      Poista
  4. Itse en myöskään pidä kookoksen mausta, mutta käytän kookosöljyä päivittäin ihonhoidossa. Poistan sillä meikit, käytän yövoiteena kasvoilla, laitan sheivauksen jälkeen kosteuttamaa ja ehkäisemään sisäänkasvaneita karvoja sekä silloin tällöin myös deodoranttina. Mahtava tuote, en vaihtaisi pois vaikka maksettaisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komppaan tuota ihonhoitoa kookosöljyllä, ja täälläkään suu ei aukea sille. Koviin rasvoihin kait kuuluu. Ja miten käy kun kuumentaa syömismielessä, en tiedä, mutta pakkasilla tosi hyvä iholle!

      Poista
    2. Eka ano: Vitsi, pakko kyllä munkin kokeilla esim kasvorasvana! Harmi ettei mun vedenkestävä ripsari varmastikaan tolla irtoa :/ Kiitos vinkeistä! :)

      Poista
    3. Toka ano: Joo vissiin on, mut silti sitä pidetään vissiin aika terveellisenä? Mut ihonhoidossa pitää testata! :)

      Poista
  5. http://janinaurora.blogspot.fi/2015/02/healthychocopudding.html?m=1

    Tossa chiavanukkaalle ohjetta, nam niin hyvää! <3

    VastaaPoista
  6. Hiusten latvoihin kookosöljyä,toimii! :)

    VastaaPoista
  7. Kiva nähdä vaihteeksi tälläisiä terveellisiä herkkukuvia täällä! Chia siemeniä kannattaa kokeilla jogurttien, smoothieiden ja puurojen kaverina :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh yleensä tulee kyllä kuvattua kaikki epäterveellinen :'D Jee, kiitos vinkeistä! Smoothieissa toimii varmaan tosi hyvin!

      Poista
  8. En ole kans uskaltanut kokeilla superfoodeja, vaikka kaikki niitä hehkuttavat! :)

    emiliawilhelmiina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  9. Mitä nuo luomu cola-pullot on? Kuulostaa hauskalta :D Niin ja mulperin marjat on hyviä! Toimii ihan semmosenaankin vaikka välipalana tai jogurtin seassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli siis sellasia cola-pullo karkkeja :D http://www.luontaistukku.fi/colapullot-500g.html Tuolta löytyy tarkemmin tietoa, ihan normikarkeille maistui :p

      Poista
  10. Pinjansiemenet kannattaa ehdottomasti paahtaa pannulla ennen syömistä :) Ja chiansiemenistä saa supertäyttävän aamupalan kun illalla laittaa siemenet likoamaan esim mantelimaitoon ja syö sitten aamulla sellaisenaan tai sekoittaa esim puuroon tai smoothieen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo, kiitos vinkistä! :) Mä oon manteleille allerginen mut voisin koittaa soijamaitoa sen tilalla! :)

      Poista
  11. mie oon tykänny chiansiemenistä sekoitettuna rahkaan ja marjoihin silleensä että ne siemenet kerkee hyvin turvota :-) en oo oikein muita superfoodeja kokeillut, tuota kookosöljyä oon joskus miettiny että ostais mutta se tuntuu jotenkin kalliilta ja en oo varma pitäisinkö siitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei eli niitä ei oo välttämätöntä liottaa ensin geeliksi :) Kiitos vinkeistä! :> Ymmärrän, harmittaa sit jos joku purkki jää turhaan pyörimään kaappiin :/

      Poista
  12. Me usein paahdetaan pinjansiemeniä vähän pannulla ja lisätään salaatin tai pastan sekaan :-)

    Kookosöljyä käytän ruoanlaiton lisäks hiuksiin, varsinkin nyt talvella kun mun päänahka kuivaa ihan tajuttomasti, niin tunti/pari ennen hiusten pesua hieron ihan reilusti öljyä päänahkaan ja myös pituuksiin ja latvoihin, riippuen missä kunnossa hiukset on :-) Kerkee imeytyä siinä parissa tunnissa ja sitten vaan kunnolla pesee shampoolla ettei jää rasvasen näköseks tukka. Myöskin mulla on useampina vuosina tullu rintsikoitten olkainten kohalle tummat "läikät" eli varmaan pinttyny olkaimista? Muutamana iltana kun laitan kookosöljyä noihin kohtiin niin ne häviää kuin tuhka tuuleen! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos vinkeistä!! :) Mulle on tullu tollaset läikät laatutukien päistä ja oon aatellu et ne on jotku mustelmat :D Täytyy koittaa niihin!

      Poista