sunnuntai 24. tammikuuta 2016

DIY-lahjaideat: cookie mix in a jar & pallovalot

keksiaineksetpurkissa

Mä keksin joskus ennen joulua, että tänä vuonna haluan tehdä muutaman lahjan itse ja vaikka mulla olikin ihan jäätävä kiire joulun alla, kaksi itsetehtyä lahjaa sain aikaiseksi! Oisin halunnut esitellä nää jo ennen joulua, mutta sitten lahjansaajojen yllätykset ois mennyt pilalle. Ehkä näistä saa joku vinkkiä ens vuoden varalle tai vaikka ystävänpäiväksi!

keksiaineksetpurkissa2

Keksiainekset purkissa on musta tosi suloinen lahja ja periaatteessa purkkiin voi laittaa mitä vain perusaineiden lisäksi! Laitoin purkkiin 3,5 dl venhäjauhoja, 2,5 dl kaurahiutaleita, 1,5 dl sokeria, 1,5 dl ruokosokeria, 1,5 tl leivinjauhetta ja ranskanpastilleja niin paljon, että purkki tuli täyteen. Lisäksi kirjoitin mukaan lapun, jossa neuvottiin lisäämään purkin aineksien joukkoon 2 munaa ja 100 g sulatettua voita. Lapun toisella puolella on valmistusohje (sulata voi, sekoita ainekset kulhossa, pyörittele taikinasta pieniä kekoja ja paista 200 asteessa n. 13 minuuttia). Tähän ohjeeseen n. litran lasipurkki on sopiva!

diyvalopallot

Toisen itsetehdyn lahjan keksi itseasiassa Ninni, joka pyysi mut niille askartelemaan tollasia lankapalloja. Sotkusta, mutta aika hauskaa puuhaa! Ensin puhalletaan paljon pieniä ilmapalloja, sekoitetaan puolet lämmintä vettä ja puolet erikeepperiä astiaan ja aletaan kastamaan lankaa seoksessa. Lankaa siis uitetaan ensin liima-vesi-seoksessa ja sen jälkeen pyöritetään ilmapallon päälle. Helpointa on kastaa vain pieni pätkä lankaa kerrallaan ja pyörittää se pallon ympärille. Kun pallo näyttää kivalta, katkaistaan lanka ja pujotetaan langanpää niin, ettei se jää roikkumaan. Pallojen annetaan kuivua (menee noin vuorokausi) ja ilmapallo puhkaistaan lankapallon sisältä ja vedetään ulos. Jos joku ei saanut kiinni mun selityksestä, täältä löytyy hyvä ohje. :)

diyvalopallot2

Ostin pattereilla toimivan led-valonauhan ja kiinnitin langalla pallot ledeihin kiinni. Tosta tuli mun mielestä tosi kiva ja täytyy varmaan askarrella itellekin samanlainen, heh. En vaan tiedä, uskaltaisinko roikuttaa sitä tuossa peilissä, sillä noi pallot kiinnosti huolestuttavan paljon yhtä nimeltämainitsematonta karvakuonoa... :D

Mitä tykkäsitte näistä? :)

10 kommenttia:

  1. Ihan super kivoja molemmat!! :)

    VastaaPoista
  2. Apua siis ihan huikee tuo pallovalo ohje!!!

    http://rosalias-inspirations.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh no hyvä jos sait tosta mun selityksestä jotain irti! :D mut tosiaan, yllättävän helppoja oli tehdä! :)

      Poista
  3. Tosi kivat ideat! :) Etenkin noi keksipurkit menee testiin!

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiva et tykkäsit! :) Pitäis varmaan tehä itellekin kotiin jemmaan tollanen pahan päivän varalle ;D

      Poista
  4. Voi ompa hienot ja ihana idea tuo lasipurkkiin tehty keksitaikina<3 Täytyypä laittaa mieleen seuraavaa joulua ajatellen!
    Itse tein narupallolampun makuuhuoneeseen! Tämä onnistui isolla jättiilmapallolla ja kieritin elmukelmua ympärille ennen narujen pyöritystä, niin saa tarvittaessa muotoiltua vielä pallon muotoon ja liukkaamman pinnan niin ei pallon kumi tartu kiinni kuivumisen aikana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva et tykkäsit! Oi kuulostaa kans ihanalta! :)

      Poista
  5. Onpas ihania lahjoja!♥ Tuollaiset pallovalot haluisin askarrella itselleni, sopii sisustukseen vaikka ei joulu oliskaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tollaset sopii kivasti koristeeksi ympäri vuoden! :) Kiitos! <3

      Poista