tiistai 2. joulukuuta 2014

Christmas traditions

luumu3
luumu2

Veikkaan, että tässä vaiheessa kenellekään ei tuu yllätyksenä, et mä rakastan joulua ja tykkäänkin fiilistellä sitä jo hyvissä ajoin, sillä itse joulunpyhät menee niin nopeasti ohi. Pääsin mukaan Indiedaysin ja Dronningholmin kamppanjaan, jossa käydään leikkimielistä kisaa perinteisen ja modernin joulun välillä. Kisa käydään instagramin puolella ja jokainen teistä voi ottaa siihen osaa! Kisassa on siis kaksi joukkuetta: luumu- ja omenatiimi eli perinteisen (luumu) ja modernin (omena) joulun kannattajat ja mä kuulun tuohon ensimmäiseen.

luumu4

Kisan ohjeet löydät Dronningholmin instagramista, mutta tällein tiivistettynä kisaan voi osallistua lataamalla jonkin jouluisen kuvan instagramiin ja tägäämällä sen joko #perinteinenluumu tai #moderniomena. Mä liputan luumutiimin puolesta, joten haastan kaikkia lisäämään tuon #perinteinenluumu -tägin kuviinsa. ;) Ja koska kyseessä on kilpailu, on tässä myös huikea palkinto: eniten kuvia kerännyt joukkue voittaa ja voittajajoukkueen kesken arvotaan 3000 euron arvoinen matkalahjakortti joko Lappiin tai Thaimaahan!

luumu1

Kun mä mietin joulua ja varsinkin jouluaattoa, mulle tulee sellainen lämmin fiilis. Tiiättekö, kaikki ihmiset on hyvällä tuulella, ulkona on pakkasta ja toivottavasti lunta, vietetään perheen kanssa yhdessä aikaa ja syödään hyvää ruokaa. Joulussa ehdottomasti parasta on se yhdessäolo ja kiireetön tunnelma! Mä en osais kuvitella viettäväni joulua missään ulkomailla, sillä joulu on koko talven kohokohta. Jouluisin pitää myös saada joulukinkkua ja perunalaatikkoa, unohtamatta tietenkään suklaaövereitä.

luumu5

Joku kyselikin, että miten vietetään joulua: ollaanko eri paikoissa vai vaihdetaanko paikkaa yhdessä.  Tänä vuonna mulla ei ole töitä jouluaattona, joten saadaan herätä aamulla rauhassa, mutta aikaisin, käydään Remin kanssa pitkällä aamulenkillä ja tullaan kotiin syömään aamupalaa. Aika pian aamupalan jälkeen mennään Nikon ja Remin kanssa mun äitin luokse, jossa syödään sit riisipuuro lounaaksi ja varmasti vähän jo kinkkuakin ja yleisen yhdessäolon ja lahjojen avaamisen jälkeen siirrytään illaksi Nikon ja Remin kanssa Nikon vanhemmille, jossa syödään uudestaan ja vietetään aikaa kaikessa rauhassa. Tai no, saa nähdä, kuinka rauhallista on sen jälkeen, kun Remi ja Ninnin ja Kallen koira näkee toisensa, sillä ne rieuhuu aina, kun saa siihen mahdollisuuden! Joulupäivä vietetäänkin sitten mun iskän luona ja kun Tapananina Niko menee töihin, me mennään Remin kanssa mun äitin luokse. Jollekin tää voi kuulostaa oudolta, kun vaihdetaan paikkaa niin monesti, mutta mä oon pienestä asti viettänyt joulut puoliks äidillä ja iskällä, niin mulle tää on jo ihan perinne. 

luumu6

Voi vitsi, mä luulin, että mun joulufiilis ei tästä vois oikein enää nousta, mut näiden kirjotusten jälkeen elän jo ihan jotain aatonaattoa mielessäni, haha. Musta ois tosi kiva kuulla jotain teidän jouluperinteitä! Vietättekö joulua yhdessä vai useammassa paikassa, mikä on paras jouluruoka (itsehän en syö kuin kinkkua ja sitä perunalaatikkoa :D) tai mikä on joulussa parasta? :)

Tää oli jo ties kuinka mones jouluinen postaus putkeen, hups.. Jos vaikka ens postauksessa aiheena vois olla jo joku muu ettette ihan kyllästy! Ja muistakaa tosiaan ottaa osaa kisaan ja tägätä jouluiset kuvat joko #perinteinenluumu (!) tai #moderniomena. :)

28 kommenttia:

  1. Pystyykö tuohon osallistumaan, jos ei ole insta-tiliä? Mun puhelimelle ei ole mitään instagram-sovellusta, mutta se Lapin matka kiinnostais..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko, sillä voittaja arvotaan instagramiin kuvan lisänneiden kesken. :s Voi vitsi, mikä puhelin sulla on? Sellanen Lapin matka on kyllä varmasti ihan jees. ;D

      Poista
  2. Ihanan tunnelmallisia nää tän postauksen kuvat! :) Oon kans jouluihminen henkeen ja vereen ja en malta oottaa jouluaattoa!
    Me vietetään poikaystävän kanssa joulu kokonaan mun vanhemmilla, koska poikaystävän vanhemmat ei vietä joulua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oho, piti lukea ihan kahteen kertaan toi loppuosa. :D No, kiva et sun poikaystävä kuitenkin haluaa viettää sitä sit sun kanssa! :)

      Poista
  3. Toi sun joulufiilis tarttuu mulleki!! Ää meidän pitää nähä pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jihuu ;D Laitoinkin sulle just äsken viestiä <3

      Poista
  4. Hihii, joulutorttuja! Mulla on vielä vuoden ekat leipomatta. Täytyy korjata asia mahdollisimman pian.

    Mä oon myös hirveeeesti pohtinut, et miten saadaan joulu järkättyä mun poikaystävän kanssa. Ei haluttais olla erossa toisistamme, mut se on aika väistämätöntä. Täytyy keksiä joku tapa, miten ollaan mahdollisimman vähän eri paikoissa. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä, nam!

      Voi vitsi, onko teillä teidän perheet niin kaukana toisistaan, että paikan vaihtaminen yhdessä nopeesti ei onnistu? :s Toi on kyllä inhottava tilanne, tietty sitä haluaa olla koko joulun oman rakkaan kanssa. :) Mites jos tänä vuonna vietätte koko joulun yhdessä niin, että jos joku paikka jää just joulunpyhien aikaan käymättä niin sit meette ens vuonna sinne vaikka aatoks? Me ei viime vuonna ehditty jouluna käymään Nikon vanhemmilla vaan käytiin myöhemmin jouluviikolla siellä, joten nyt tänä vuonna ollaan just se aattoilta siellä. Toivottavasti keksitte jotain! :)

      Poista
  5. Hahah, alkaa pikkuhiljaa joulufiilis tarttumaan muhunkin! Ihania kuvia :-)
    http://jennicarita.blogspot.fi

    VastaaPoista
  6. Ihanan jouluisia kuvia ja kyllä täälläkin on ollut joulufiilis jo pitkään. Hyvä etten laske jo päiviä jouluun. :) Tuo teidän kuusi näyttää muuten todella kivalta ja tulikin jo mieleen että uskaltaisikohan sitä itsekin jo kohta hakea sen tekokuusen tuolta kellarista. :) Joulu on kyllä muutenkin se paras juhla vuodessa, sillä jotenkin siinä on vain sitä tunnelmaa. Meilläkin on tapana käydä aina noina joulupäivinä sukulaisten luona ja onkin ihana nähdä niin paljon ihmisiä ja syödä niitä ihania jouluruokia ja vain nauttia siitä koko joulusta. Kunpa olisi jo joulu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Heh, no mä lasken jo, tai oikeastaan lasken päiviä siihen, et koulun loma alkaa niin voin sit heittäytyä kokonaan jouluhulluks. :D Ja uskaltaa, oon huomannu aika monessa blogissa ja instagramissa, et kyllä monella on jo kuusi esillä!

      Poista
    2. Remin ilme tossa tokassa kuvassa kertoo paljon; söikö se tortut vai ei :D Vikassa kuvassa arvoituksen vastaus? Makoileeko kylläisenä tortuista vai harmissaan kun ei rohjennut napata pöydältä.

      Poista
    3. Haha ehkä se sit mököttää kun ei saanut tollasta :D

      Poista
  7. sulla on tossa korvan reiän lähellä tuo lävistys niin sattuiko paljon? s:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkotat varmaan tragusta? :) Joo, mua se sattu ihan sikana ja sillon ottaessa kyllä kirosin mielessäni, miks halusin sen... :D Mut toisaalta se oli sit kuitenkin vaan joku minuutti mun elämästä, joten kyllä sen kestää jos ton korun haluaa! :)

      Poista
  8. sun viimeset neljä postausta on kaikki jotain jouluun liittyvää :D pakko lopettaa tän blogin lukeminen ainaki nyt joulun ajaks muuten saan jonku kauheen jouluöverin ku just on joulukuu vaihtunu ja täällä on jo hirveenä jouluhössötystä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mä tossa lopussa sanoinkin, että nyt on ollut tällasia postauksia ja ens postauksesta pitää tehdä "normaali". Mulla ei vaan tällä hetkellä oikein ole elämässä mitään muuta kuin koulu niin nää siks sellasia tavallisia lifestyle-postauksia ei ole tullut. :/

      Poista
  9. Yks jouluhullu ilmottautuu! Tänä vuonna joulu tulee olemaan meillä monella tavalla erilainen. Muutettiin kesällä mun poikaystävän kanssa saman katon alle, joten tänä jouluna en todennäköisesti herääkään aattoaamuna äitin ja iskän luona koristelemaan joulukuusta, vaan omassa kotona jossa luodaan omat perinteet poikaystävän kanssa. Onneks ollaan molemmat lähtösin Jyväskylästä, joten pystytään tosi iisisti siirtymään Ainolasta omasta kodista eka Palokkaan poikaystävän joulupuurolle ja siitä mä sitten vihdoin oman perheeni luokse Kuokkalaan. Tänä vuonna saan siis myös sisustaa ja fiilistellä joulua ekaa kertaa omassa kodissa ja ihmettelenkin, että miten maltoin olla laittamatta kaikkia joulujuttuja esille ennen eilistä, jollon vihdoin koristelin joulun tänne meille ja sen lisäks paistettiin ekat piparit, joulutortut sekä joulukinkku ja pidettiin vähän niinkun eka jouluaatto jo eilen :-D Ja että tästä kommentista varmasti tulee tarpeeks pitkä niin kaiken ton uutuuden lisäks meitä ilostuttaa tänä jouluna myös koiravauva, joka tuo ihan omat ekstransa jouluun, kun joutuu miettimään esim. miten saadaan pentu pysymään kaukana lahjoista ja joulukuusesta aattona :-D
    Kaikesta uudesta ja oudosta huolimatta (tai sen takia) mun joulufiilis on tänään taaaas pikkusen korkeemmalla kun viime vuonna! Tein joulukortitkin valmiiks jo pari viikkoa sitten... Ihanaaaaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsi, miten ihana joulufiiliskommentti! :D <3 Saatetaan mennä ristiin aattona, kun samoissa paikoissa tai kaupunginosissa käydään! Meilläkin oli jotenkin superihana joulu pari vuotta sit kun Remi oli ihan just tullu meille, aamulla käytettiin sitä jäällä juoksemassa vapaana, jotta se ois vähän rauhallisemmin sit mun iskän luona, mut kun siellä iskällä oli myös mun velipuolen rottweiler niin eihän Remi mitään malttanut nukkua, kun kiusas kokoajan toista koiraa.. :D

      Vitsi, oon vähän kade tosta teidän toissapäiväsestä "aatosta", mun tekee niin paljon mieli jo joulukinkkua! :D

      Poista
  10. Jaa-a, mä taas oon saanu vinkkejä näistä joulujutuista, esim. valkonen joulukuusi, johon voi viskata hups hei lediverkon niskaan, helppoo. Lisäks kaikki on tarkkaan harkittua, ja yksinkertaista, jota voi laiskakin matkia ;) Kuvat on lähes tuoksuvia!! Nam ja hyvä joulumieli.

    VastaaPoista
  11. Oi vitsi tästä blogistasi tulee jouluinen fiilis! :) asun itse Japanissa(terveisiä vaan että täältäkin päin maailmaa löytyy lukija :D) mutta reilun parin viikon päästä tulen viettämään joululomaa Suomeen, vasta siellä voi tuntea kunnolla sen fiiliksen kun eihän joulua vaan voi muualla viettää! Ei muutenkaan malta odottaa joululomaa varsinkaan kun suomen ystäviäkään ei ole nähnyt sitten juhannuksen :) mutta eihän siihen jouluun tosiaan enää pitkä aika ole! ;) oikein hyvää joulunaikaa sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, miten sieltä asti oot löytänyt mun blogin? Hauskaa! :D Ihana, et pääset suomeen viettämään joulua, vaikka ei mulla oo mitään hajua, miten Japanissa sitä vietetään :D Kiitos, samoin! :)

      Poista
    2. Kaverisi Ennan blogin kautta oon löytänyt tänne, itsekin oon Keski-Suomesta päin niin olen jopa nähnyt sut töissä muutaman kerran mutten ole uskaltanut sanoa olevani lukijasi :D vitsi, nyt täytyy vaan toivoa että Jyväskylään tulisi valkoinen joulu! :)

      Poista
    3. Aijaa no ens kerralla rohkeesti vaan ;D Saat sit nähä miten mä jäädyn haha! Joo, pidetään sormia ristissä! :)

      Poista
  12. Tosi kiva, että oot nyt lähi aikoina postaillu näin useesti! :) Itseäni ei ainakaan haittaa yhtään nää jouluaiheiset postaukset, päinvastoin, koska itekkin rakastan kaikkea jouluun liittyvää :D Itsekkin vietän aina joulua perheen ja sukulaisten kanssa, joulussa on tärkeintä mun mielestä se yhdessä olo ja onkin niin kiva, kun ei oo kiire mihinkään ja saa syödä niitä kaikkia hyviä jouluruokia :) Tekis mieli syödä niitä kaikkia jouluherkkuja jo nyt, mut ehkä maltan oottaa jouluun saakka :D Mukavaa joulun odotusta sulle!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäät! :) Mulla on nyt oikeesti tosi kiireistä koulun kaa, mut jotenkin siitä huolimatta on löytynyt paljon intoa myös postailla. :)

      Vähän sama täällä, tekis ihan hirveesti mieli jo tehdä joku pieni joulukinkku, mut sit pelkään et se ei maistu jouluna enää niin hyvälle :D Kiitos samoin! :)

      Poista