torstai 30. tammikuuta 2014

Uusi rakkaus

IMG_6929

Mä oon sellanen ihminen, et kiinnyn helposti mun tavaroihin, varsinkin niihin, joita käytän päivittäin. Tän takia oon pitkittänyt uuden koneen ostoa viimeiseen asti, sillä tykkään niin paljon mun vanhasta koneesta. Sain sen rippilahjaks, joten kone täyttää kesällä 7 vuotta. Ei siis ihme, että se alkoi jo vähän hidastumaan. Sellaset jutut, mitä teen melkein päivittäin koneella, kuten kuvien siirtämiset ja muokkaamiset, vei nykyään ainakin kolminkertaisesti sen ajan, verrattuna siihen, kun kone oli uusi. Puhumattakaan siitä, miten ärsyttävä oli tehdä koulutehtäviä, kun word saattoi mennä jumiin ja tallentamattomat jutut katos.. Voihan se olla, että ne 28 000 valokuvaa hidasti vähän konetta, mutta eihän tietokoneet muutenkaan ikuisesti kestä.

IMG_6963 IMG_6954

No, pari viikkoa sitten mä tilasin vihdoin uuden koneen ja päädyin Macbook Prohon, sillä se vastaa parhaiten mun tarpeita! Heti ensimmäisen illan jälkeen olin jo ihan rakastunut ja voin kertoa, että ei oo yhtään ikävä vanhan koneen käyttämistä! Kaikki toimii niin nopeesti ja helposti, ihanaa. Heti ensimmäisenä tein tietty hienon taustakuvan we heart it- kuvista. ;) Täytyy toivoa, että tää kone kestää yhtä kauan kuin vanha!

Onko teillä kokemuksia Macbook Prosta ja mitä ootte tykännyt? :)

17 kommenttia:

 1. mulla on mbp, enkä oo hetkeekää katunu sen ostoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh en heti tajunnu tota lyhennystä! :D mut kiva kuulla :)

   Poista
 2. Ihanaa nähä että kerrankin joku kuluttaa tavaran oikeasti "loppuun", kun tuntuu et nii monilla on tarve parin vuoden välein päivittää kaikki elektroniikka uuteen! Sulla on ihana blogi, vaikutat todella sydämmelliseltä ja aidolta ihmiseltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä en todellakaan oo sellanen et ostelisin tollasia juttuja aina kun tulee uus, ajatuksin hirvittää! :D esim en voi ymmärtää miks Niko haluaa pleikkari 4:sen vaikka meidän xboxissa ei oo mitään vikaa?? :D

   Poista
 3. Mä sain ensimmäisen tietokoneeni myös joskus rippikouluikäsenä ja se oli ihan tavallinen Fujitsun kone. Sille alko tulla jo vähän ikää ja siitä alko kuulumaan sellasta kauheeta huminaa melkein heti kun sen avasi ja päätin, että nyt ostan uuden koneen ja nyt mulla on ollu Macbook Pro noin 1,5 vuotta. Parempaa konetta ei olekaan, enkä koskaan haluis vaihtaa takaisin pc:hen. Lisäksi tää on älyttömän tyylikäs, joten koneen voi kaivaa laukusta missä tahansa! Onhan tää opiskelijalle vähän kallis, mutta on se niin ihana<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no mä tiesin alusta asti et Applesta en voi vaihtaa pois koska koulussa esim meinaa mennä hermo "normi" koneitten kaa :D onhan toi kallis, mut uskon et varmasti tulee kestää ka maksaa ittensä takasin :)

   Poista
 4. Oi vitsit! Mun koneelle tuli 6 vuotta ikää nyt vuoden alussa ja sen kyllä huomaa ettei enää mikään uusi koen ole kyseessä.. Nimiä. odottelen aina kun se lataa ihan joka ikisessä asiassa :D jos se palvelis vielä tämän lopputalven ja kevään et saisin kandin kirjoitettua ja ostan sit uuden.. :)

  Oon itse miettiny et ostan Applen koneen seuraavaksi. Tilaistko tuon mistä? Oliko minkä verran hintaa? Minkä tuumainen näyttö tuossa on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://store.apple.com/us/buy-mac/macbook-pro?product=ME865LL/A&step=config <- Tossa suora linkki tähän koneeseen! Tilasin siis suoraan Applen sivuilta, tässä on 13 tuuman näyttö ja maksoi n. 1500 euroa :)

   Poista
  2. Kyselen vielä lisää.. :D Otitko siihen 8 vai 16gb muistin? oliko sulla edellisessä mikä gb muistille ( tai minkä oot kokenu hyväks..) Onko sun macissa tuo oletus prosessori? Kuinka kauan sulla meni et sait sen paketin kotiin siitä kun tilasit? :) Ostitko siihen lisäosia ja tuliko siihen jotain lisäosia mukana? ( esim. hiiri tms)

   Ois tosi kiva jos jaksaisit vastata noinkin moneen kysymykseen :) mulla ei oo ennen applen konetta ollu mut nyt ois haaveissa ostaa se kun on noita muita applen tuotteita alkanut ilmaantumaan. :)

   Poista
  3. Niin, ja mikä oli se syy että miksi päädyit pro:hon etkä esim tuohon air:iin? :)

   Poista
  4. kerooin mun IT- tuelle eli iskälle et mitä kaikkee haluisin uudelta koneelta niin iskä suositteli mulle just tätä :D ja otin ihan noi kaikki mitkä oli tolla sivulla oletusarvona eli muistikin on 8gb (toi on vissiin siis se muisti, jota kone käyttää ohjelmien pyörittämiseen tai jotain sellasta ja sit erikseen on se muisti johon kaikki tallentuu ja se on paljon isompi jos nyt ymmärsin iskän puheet oikein :D) ja sit se oletus prosessori :) ja en ostanu mitään lisäosia, koska mulla esim on hiiri, jota en kyllä koskaan enää käytä :D ja meni joku puoltoista viikkoa et kone tuotiin kotiinkannettuna koska tilattiin loppuviikosta niin se viikonloppu pitkitti tilauksen tulemista :) halusin pron, koska tää on tehokkaampi plus tässä on retina-näyttö ja akku kestää pitempään :)

   Poista
 5. Oma kone alkaa olemaan kans aika finaalissa, onhan tää jo kuutisen vuotta vanha kapistus, muttakun oon niin rakastunut tähän ! Oon yrittäny jotain uusia katsella, mutta mikään ei vedä tälle vertoja :D mutta ehkä kesän jälkeen sitten jos hommaisi.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mäkin mietin eka et tyhmää kun ei saa enää valkosia macbookeja mut kun tein ton aika pinkin taustakuvan niin heti helpotti ;D

   Poista
 6. Itselläni on myös valkoinen MacBook, neljä vuotta vanha, joka on hidas kuin mikä välillä ja houkuttaisi hirveästi uusi! Varsinkin Macbook air... Ongelmana on vaan nykyinen elämäntilanne, eli opiskelu ja mietin raaskinko ottaa koneen parin vuoden osamaksulla:D kyllähän se itsensä maksaa takaisin ja Windowsiin en kyllä koskaan palaisi takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin no kyllä itteäkin vähän hirvitti koneen hinta, mutta oon varma, että se maksaa itsensä takaisin! suosittelen :)

   Poista
 7. Macbookit on niin painavii et ihan yllätyin ku ostin samsungin koneen et kuinka kevyt se on ja onhan se parempi et nyt on kevyempi kone ku pitää raahaa mukana aina :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa no air on ainakin sairaan kevyt mut noista samsungeista ei oo kokemusta! :) mulle sillä ei niin kauheesti oo väliä kun käytän konetta vaan kotona :)

   Poista