sunnuntai 5. tammikuuta 2014

To do- list for 2014: keep calm and work hard

Musta tuntuu, että melkein kaikissa blogeissa, joita luen, kerrottiin, kuinka viime vuosi meni tosi hyvin tai se oli muuten vaan mahtava vuosi. Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin, mun vuosi 2013 oli hyvä, mut ei sellanen paras-vuosi-ikinä. Tein ihan mahtavia juttuja, jotka jää pitkään mieleen, kuten matkat Lontooseen ja Turkkiin, Justin Bieberin keikka, tatuoinnin ja lävistysten ottaminen, mutta jotenkin mulla alkoi viime joulukuussa olemaan sellanen olo, et oon niin valmis jo vuoteen 2014. Uuden vuoden jälkeen mulla oli helpottunut olo. Kuulostaa siltä, et mulla ois asiat jotenkin tosi huonosti, mut ei ne oo. Jotenkin se yleisfiilis viime vuodesta oli vaan huono näin jälkeenpäin aatellen. Ehkä se on vaan se tosi stressaava syksy, joka jätti huonon maun suuhun, vaikka kevät ja kesä olikin hyviä.

20141

Tosi moni on instagramissa ja facebookissa tykkäilly kuvasta, jossa lukee "it's time for new year, new me -bullshit". Mä ainakin tykkään uuden vuoden mukana tuomasta tunnelmasta, siitä fiiliksestä, et on koko vuosi aikaa tehdä jotain, jonka muistaa sit pitkään. Uusi mahdollisuus tehdä siitä vuodesta se vuosi, jonka muistaa loppuelämän. Muutenkin sen kuvan negatiivisuus ärsyttää mua. Siinä vaiheessa, jos ei oo ees toivoa siitä, et voi tehdä uudesta vuodesta paremman kuin edellisestä vuodesta, ei oo ees mitään järkeä yrittää. There is always hope. 

20142

Mitä mä sit aion tänä vuonna tehdä paremmin kuin viime vuonna? Opin viime vuodesta sen, et mitään ei saa jos ei tee töitä sen eteen. Oon ollut koulun penkillä mun elämästä 13 ja puoli vuotta ja nyt viime syksynä tajusin sen, että mähän opettelen näitä asioita elämää ja tulevaisuutta varten enkä vaan sitä, et saisin hyviä arvosanoja kokeista ja kursseista. Tänä vuonna aion panostaa kouluun paremmin kuin ennen; yritän tehä asioista sellaisia, että oppisin ne oikeasti ja opiskelen asioita, joissa mulla on petrattavaa. Johtamisen taidot on ehdottomasti yks niistä, joita mun täytyy ehdottomasti opiskella lisää.

20143

Mä oon vähän sellanen ihminen, et haluun kaiken heti. Tää ois kans yks sellanen asia, jossa mulla ois parannettavan varaa. Mä haluisin ihan kauheesti matkustella ja nähdä paljon paikkoja, mutta matkustelu ei valitettavasti oo ihan ilmasta puuhaa. Jotta mä voisin reissata niin mun ois opittava säästämään. Oonkin päättänyt, et en osta tänä vuonna mitään turhaa. Lisäksi peruin Cosmopolitanin tilauksen, sillä ehdin paneutua niihin lehtiin oikeastaan vain kesäsin, jollon on aikaa makoilla rannalla, joten silloin voin ostaa sen pari numeroa irtona. Lisäksi päätin, että ripsienpidennyksetkin saa jäädä nyt ja otan ne uudestaan sitten ehkä kesällä, milloin niistä on eniten iloa kun en meikkaa muuten ollenkaan. Talvella täytyy muutenkin meikata, että saisi vähän eloa naamaan, joten voin ihan hyvin laittaa sitä ripsariakin. Lisäksi oon sulkenut viime aikoina suihkun aina sillä aikaa kun laitan shampoota tai saippuaa! Ennen mua alkoi muka palelemaan liikaa. Nää saattaa kuulostaa pieniltä jutuilta, mutta mulle tuli niin hyvä fiilis näiden tekemisen ja päätösten jälkeen. Sellanen, että kerrankin tein asioille jotain, enkä vain "halunnut" jotain.

20144

Muistaako kukaan kun kirjotin postauksen sokeririippuvuudesta? Tässä ois kans yks asia, missä voisin parantaa. Sokeri on oikeesti koukuttavaa ja mulle tulee usein karkista päänsärkyä. Lisäks mua ällöttää se, että meidän elimistö ei tarvitse sokeria, mut silti musta välillä tuntuu, että sitä on pakko saada. Oonkin ilonen, että viime aikoina oon huomannut, että en vaan enää pysty syömään karkkia niin paljon ja niin usein kuin ennen. Jotenkin se, että tiedän, että karkin syömisen jälkeen mulle tulee huono olo, päänsärkyä ja vatsakipua, voittaa sen karkinhimon. Tää on hyvä juttu! Mitään lakkoa en kannata, mutta oisin iloinen, että osaisin tehdä karkista enemmän sellaisen poikkeuksen kuin tavan, kuten esim. sipsit ja roskaruoka, mulle on. Mä syön niitä niin harvoin, että joskus kun mun niitä tekee mieli, voin hyvillä mielin käydä niitä ostamassa. Lisäksi oon alkanut välttämään sokerittomia tuotteita, jotka on makeutettu aspartaamilla. Tää on mulle vaikeeta siinä mielessä, että vaikka en usein juo limsaa, niin mun lempparia on ananas jaffa ja pepsi max ja molemmissa on sitä aspartaamia. Tästä lähin yritän valita mielummin stevialla makeutettuja juomia. Lisäksi opettelen juomaan enemmän vettä. Parannusta vuoden takaiseen on jo havaittavissa, mutta vielä on parantamisen varaa.

20145

En voi sanoa, että tää uus vuosi toisi uuden minän mukana. Haluan uskoa, että uuden vuoden myötä, pystyn olemaan parempi versio vanhasta minästä. Tällaset "ahaa- elämykset" ja päätökset oman elämänlaadun parantamisesta ei vaadi sitä, että vuosi vaihtuu tai uusi viikko alkaa, mutta jotenkin sitä ihminen tarvii vaan sen puhtaan pöydän, jotta voi aloittaa uuden suunnan elämässään. Siitä mä tykkäänkin uudessa vuodessa, kun melkein jokainen aloittaa jotain uutta ja ilmassa on sellanen tekemisen meininki. Viime vuonna lupasin harrastaa liikuntaa säännöllisesti ja opetella syömään oikein. Nyt tilanne on se, että oon käynyt lähes koko vuoden salilla 3 kertaa viikossa, kerran viikossa tanssissa ja päivittäin Remin kanssa 1-1,5 h lenkeillä. Lisäksi oon oppinut syömään pääsääntöisesti viisi kertaa päivässä ja puuro on lähes poikkeuksitta se mun aamupalavalinta. Ruokailuissa on vielä parantamisen varaa, mutta ensimmäistä kertaa tällein uutena vuotena voin sanoa, että mun ei tarvii luvata, että lisään liikuntaa. Oon ylpeä itestäni.

20146

Viime vuonna ajattelin "2013 please be good", mutta tänä vuonna en pyydä vaan ajattelen "2014 will be awesome". Elämä on sitä, mitä me tehdää siitä, eikä mikään tuu ilmasiks. Tän vuoden motto tällaiselle heti-kaikki-mulle -ihmiselle onkin "keep calm and work hard".

Mitä ajatuksia heräs? Mitä lupauksia ja päätöksiä te teitte uudelle vuodelle? :)

34 kommenttia:

 1. Tuli jotenki tosi hyvä fiilis tästä postauksesta! Oot niin ihanan positiivinen ja elämänmyönteinen ihmine et se tarttuu jo tän blogin kautta. Kiitos siitä! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulle tuli taas hyvä mieli tästä kommentista! :) kiitos <3

   Poista
 2. Tää oli kyllä aivan ihana postaus ja kuulostaa siltä, että oot miettinyt melko pitkälti samalla tavalla tätä tulevaa vuotta kuin mäkin! Täältä löytyy myöten yks itsestään ylpeä ihminen, joka voi ensimmäistä kertaa elämässään sanoa, ettei liikunnan lisäämistä tarvi luvata itselleen uudenvuodenlupauksena - hyvä me! :)
  Mahtavaa uutta vuotta, make it great!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee kiva et on samoja ajatuksia! :) hyvää uutta vuotta sullekin! :>

   Poista
 3. Go Girl! Just tällästä postausta taisin kaivata tähän väliin, nimittäin just se et jos haluaa jotain niin sen eteen on tehtävä jotain. Tässä mulla on ainakin tänä vuonna opittavaa. Sulla on ihana blogi, tunnut olevan niin aito ja omaitsesi :) Oon lukenu sun blogia ihan alusta asti mutta ikinä en oo tainnut kommentoida, vaikka itsekkin asuin ennen Jyväskylässä ja monta kertaa oon sut sielläkin bongannut.. :) Kaikkea hyvää sulle ja upeeta uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh mä aina häkellyn kun joku sanoo et on nähny mut täällä kun musta tuntuu, että ei mua kukaan koskaan tunnista :D mut kiitos, aina on ihana kuulla, et vaikutan aidolta, se on ehkä paras kohteliaisuus :)

   Poista
 4. Tosi kiva postaus!:) ja oon kyl ihan samaa mielt tost et ennemmin aattelen et "2014 will be awesome" ku et toivottavasti se on hyvä. Tosi jotenkii inspiroivaa tekstii ja muutenkii sun blogia on tosi kiva lukee!:) yks mun suosikeista ehottomasti. Ja oon itekkii ny aika hyvin saanu inspistä liikunnan suhteen ja päättäny et on jo kyl aika alkaa panostamaan kuntoo ja siihe et näyttää hyvälle:) jatka säkin samaa mallii ja onnea tälle vuodelle!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihana kuulla, et teksti oli inspiroivaa! :) kiitos tsempistä ja sitä takaisin myös sulle! :)

   Poista
 5. Mukava saada välillä näitä positiivisia postauksia tulevasta vuodesta eikä joka tuutista tarinoita seuraavasta vuodesta! :) Ajatuksia heräsi sen verran että olet todella hyvin ottanut asioita hoitoon, jos vanhanaikaisesti voi sanoa niin "itseäsi niskasta kiinni" ja olet saanut paljon aikaan. Sama homma on tapahtunut täällä, tosin joulun aikaan tuli takapakkia painonpudotuksessa ja liikunnassa mutta se antaa vaan uutta puhtia arkeen paluun aikaan. Tiedän nyt mihin pystyn ja aion mennä vaan entistä kovempaa ja korkeemmalle - mm. ulkomaille olisi tarkoitus edes hakea opiskelemaan (ei tarkoita että lähden, haluan vaan nähdä olisinko päässyt). Tehdään tästä vuodesta parempi kuin 2013 (joka ei ollut kovin hektinen).

  hannamaria
  http://hannamariav.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jouluna saakin ottaa vähän rennommin sillä siten sitä uutta puhtia saa parhaiten! :) jos tehään tästä vuodesta se meidän vuosi! :)

   Poista
 6. Ihana postaus! :) Tää blogi on yks mun lemppareista, myös sen takia että itsellä melko samanlainen elämänvaihe menossa. Sulla on niin positiivinen asenne, mikä saa hyvälle tuulelle :)

  Oon sun kanssa niin samaa mieltä siitä, että joskus vain tarvitsee sen puhtaan pöydän, jotta pystyy aloittamaan uuden suunnan elämässä. Mäkin peruin Cosmopolitanin ja muutaman muun lehden tilaamisen, että sais säästöön rahaa. Jos vaikka kesällä pääsis lähtemään matkalle :) Onneks aina joltain kaverilta löytyy joku uudempi lehti mitä voi lukea... Tehdään tästä vuodesta taas parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulua lemppareihin! :) just tollasilla pienillä muutoksilla saa tehtyä sen muutoksen :)

   Poista
 7. Ihana kuulla et oot intoo täynnä ja paljon motivaatiota! Toivottavasti pääset toteuttaa sun haaveita tänä vuonna. Keep going girl <3!

  VastaaPoista
 8. Tää oli kiva postaus! (:
  mun lupauksia voi käydä lukemassa mun blogista! (:

  http://miakaroliina.blogspot.co.uk/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) pitääkin käydä katsomassa!

   Poista
 9. Mihin sitte haluaisit matkustella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahollisimman moneen paikkaan! :) lisäks aina haaveillaan Nikon kaa et lähettäis vähän kiertää USAa vähäks aikaa mut se ei oo ihan vielä mahollista :D

   Poista
 10. Kiva postaus!:) Oon ite miettiny tosi paljon kans tota et kun toivotaan hyvää vuotta ja et tapahtus kaikkee ihanaa, mut eihän niitä asioita vaan tapahdu kun niiden eteen pitää tehä töitä ja päätöksiä! Ite oon kanssa aina halunnut matkustella paljon ja yrittänyt saada kavereita mukaan mun kaa suunnittelemaan kivoja matkoja mut aina kaatuu siihe ettei kaikilla oo rahaa tai aikaa samaan aikaan. Nyt oonkin tälle vuodelle ottanu uuden asenteen ja kesälle on suunnitteilla matka kiertämään Eurooppaa, yksin!! Päätin (tajusin) että eihän mun tarvitse muita aina oottaa ja houkutella mukaan sellasiin asioihin mitä itse haluun kokea ja nähdä, ainahan voin mennä itse ja tutustua aivan uusiin ihmisiin ja saada todella kivoja kokemuksia. Mun uudenvuoden lupaus myös tukee tota matkustelua ja hillitsee mun riippuvuutta shoppailuun, käy ihmeessä katsomassa jos kiinnostaa :) : http://miinakatariina.blogspot.fi/2014/01/nye-uudenvuodenlupaus.html


  miinakatariina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui miten rohkee oot, arvostan!! :) joo täytyy käydä kattomassa :)

   Poista
 11. Siulla on ihana elämänasenne! Se on just noin mitä kirjotit, ei mikään tuu ilmaseks, vaan unelmien eteen on tehtävä töitä

  VastaaPoista
 12. Tää on kyllä yks sun parhaimmista postauksista! Hieno teksti ja pistää oikeesti miettimään omiakin tavoitteita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, iso kiitos! :) ihana kuulla et tää oikeasti herättää ajatuksia :)

   Poista
 13. tää postaus oli kiva ja sai kyllä miettimään omaakin tulevaa vuotta millaisen siitä haluaa tehdä :) ihanaa vuotta 2014 ! ♡

  VastaaPoista
 14. Ihana postaus!:) Tästä tuli tosi hyvälle tuulelle!:) Lisäksi nuo mietelauseet oli ihan täydellisiä<3

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 15. Heippa Sara! Oon harkinnu rustolävistyksen ottoa ja oliskin kiva tietää miten sun lävistys on parantunu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! No välillä se tuntuu jo ihan parantuneelta ja välillä esim nyt se on turvonnu ja kipee :/ oon miettiny tekisinkö niistä postauksen jos joku osais antaa esim vinkkejä niitten parantumiseen jne mut en tiiä :D mut siis enemmän siitä on iloa kun haittaa niin kannattaa ottaa jos haluttaa! :)

   Poista
  2. Ootko jo vaihdellu korua siihen? :) ja tee vaan postaus!

   Poista
  3. Joo kävin vaihtaa siellä liikkeessä! :) ja itseasiassa joo voisin pyytää Lauraa huomenna ottaa pari kuvaa näistä niin sit voin tehä postauksen!

   Poista
 16. Tää postaus oli niiin kiva! Mun suunnitelmiin kans kuuluu toi turhien menojen karsiminen, varsinkin ruokakaupassa. Ruokaan menee ihan hillittömät määrät rahaa kun ostaa vähän sitä ja tätä. Nyt pyrinkin suunnittelemaan esim. koko viikon ruoat kerralla ja käymään mahollisimman harvoin kaupassa. Pyrin kans keskittymään omaan hyvinvointiin ja koitan tuoda mahollisimman moniin päiviin jotain pientä spesiaalia ja nauttimaan ihan perus arjestakin. En oikeen osaa selittää, että se siitä :D ja mä niin toivon, että tänä vuonna tulis jo sellanen vaihe, että olis mahdollista se koira ottaa. yks päivä selasin sun kaikki postaukset missä oli remistä juttua kun tää koirakuume on niin kova, haha!

  -Rosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo me ollaan suunniteltu ihan samaa ton ruokakaupassa käymisen kaa! Nyt kun siellä käy useesti niin lähtee mukaan aina jotain ylimäärästä niin niihin menee huomaamatta turhaa rahaa.. Vitsi toivottavasti koiran ottaminen onnistuis ja tulis sulle ajankohtaiseks! :) tiedän nimittäin ton koirakuumeen... :D

   Poista