keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Reissuvinkkejä New Yorkiin?

ny

Oon niin pitkään, kun muistan, halunnut matkustaa New Yorkiin (tai New Yourkiin, niinkuin ala-asteella ystävänkirjan omille sivuille kirjoitin). Miksi just New York? En tiedä, se on vaan kiehtonut aina, eikä mun all time lempisarja Gossip Girl, ole helpottanut tätä hinkua yhtään. Nyt ois vihdoin aika pikkuhiljaa toteuttaa tää haave, ollaan nimittäin suunniteltu Nikon, Lauran ja Joonaksen kanssa, että suunnataan rapakon taakse ens keväänä! Sain teiltä muutama vuosi sitten kullanarvoisia vinkkejä, kun oltiin suuntaamassa Lauran kanssa Lontooseen ja tiedän, että siellä on New York tietäjiöitä ruudun toisella puolen. Nyt saa jakaa kommenttiboksiin ihan kaiken, mitä tiiätte Nycistä! Miltä alueelta kannattaa ottaa majoitus? Mikä hotelli on hyväksitodettu? Onko joku kenties vuokrannut kämpän reissun ajaksi? Mitä käytännön asioita kannattaa ottaa huomioon? Mitä kannattaa ehdottomasti tehdä ja nähdä? Ollaan ajateltu olla reissussa 10 päivää, joten hyvä suunnittelu on ehdotonta, että saadaan kaikki irti reissustamme!

Vaikka lentolippuja eikä muuta konkreettista olla reissun eteen tehty (paitsi aloitettu kunnon säästökuuri!) , oon nyt jo ihan innoissani! 

36 kommenttia:

  1. Jes! Olisi upeaa, jos kirjoittaisit vaihe vaiheelta, miten matkaa suunnittelette ja etenette sen toteuttamisessa. Toivottavasti lukijat vastailee sun varmastikin monia kiinnostaviin kysymyksiin. Sun elämä tuntuu niin täyteläiseltä, ja teet myös niin kovin usein haaveistasi totta. Inspiroiva blogi, ja sä ja te nelikkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihanasti sanottu. :) kyllä varmasti tulee kirjotettua kun liput on ostettu yms! :)

      Poista
  2. Kävin kans New Yorkissa toissa kesän alussa, joten mulla ois pari vinkkiä suht tuoreessa muistissa! :) Eli niitten perus nähtävyyksien (Vapaudenpatsas, Times Square yms.) lisäksi suosittelisin ehottomasti semmosta outletostoskeskusta ku Jersey Gardens! Jos siis on vaan aikaa käydä, koska siellä vierähtää helposti koko päivä. Me mentiin sinne bussilla, sillä se ei tosiaan oo New Yorkissa vaan New Jerseyn puolella ja bussilla sinne menee muistaakseni joku puoli tuntia! Käytiin siellä heti ekana päivänä ja onneksi käytiin, koska siellä oli outletliikkeitä mm. Guessilta, Victoria's Secretiltä, Forever 21lta ja monilta muilta. Tavarat lähti siis halvempaan hintaan kuin mitä Nykin keskustasta!
    Sitten Manhattanilta voisin näistä alueista suositella West Villagessa käymistä. Sieltä löytyy muistaakseni (en oo ihan varma oliko tää talo just West Villagen puolella vai ei mutta lähistöllä kummiski) se kuuluisa talon edusta Sex and the City sarjasta sekä Magnolia Bakery, josta saa cupcakeseja joita on näkyny myös kyseisessä sarjassa!
    Meatpacking Districtiltä löytyy toi High Line -puisto, jossa on myös mukava käveleskellä varsinkin jos sattuu olemaan hyvä keli! Sitten tietty Central Park, Museum of Natural History jne. Ton museon läheisyydestä löytyy myös suosittu Shake Shack josta saa ihan mahtavia hamppareita, suosittelen!
    Toivotaan että näistä nyt oli ees jotain apua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsi, kiitos paljon! Näistä on varmasti apua, googlettamalla löytyy niin paljon tietoa et on vaikea valita sieltä parhaat päältä. Näistä on siis varmasti suuri hyöty kun suunitelmia lyödään lukkoon! :)

      Poista
  3. Ehdottomasti kannattaa yhtenä päivänä mennä tänne: http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=7 eli Woodburyn outlet"kylään". Siellä on vaikka mitä kauppoja, osassa ihan oikeasti hyvää tavaraa ja osassa ehkä vähän enemmän jämäkamppeita, mut yleisesti kyllä hyvä mesta. Ainakin viime vuonna siellä oli myös Yankee Candlen liike ;) sinne pääsee bussilla mikä menee joltain Nycin bussiasemalta (Penn Station ehkä?) ja lipun sai ostettua etukäteen. Matka kesti ehkä jotain vajaan tunnin. Kannattaa olla ajoissa, bussi oli aika täynnä. Samoin poislähtiessä ei kannata jättää vikaan bussiin, meiltä meni nenän edestä joku bussi ja sitten odotettiinkin varmaan tunti seuraavaa.

    Yleisesti metrolla on tosi hyvä kulkea, tosi selkeät opasteet jne. Eli vaikkei hotelli ois ihan ytimessä niin kannattaa katella onko metroasemaa lähellä.

    Suosittelen käydä tsekkaan joko Empire State Buildingin tai sitten Rockefeller Centerin, huikeet maisemat! Me käytiin Empire State Buildingissa mutta ens kerralla kyllä ajattelin mennä sinne Rockefeller Centeriin niin näkis sen ESB:n sieltä.

    Siellä oli niin paljon kaikkea nähtävää, koettavaa ja shoppailtavaa että lähtisin koska vaan uudelleen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana toi Yankee candle lisäys, tunnet ihan selvästi mut (ja Lauran) ;D Kiitos, tosi hyvä lukea just tollasia käytännön juttuja, niitä ei varmasti osais muuten ajatella! Oi, en malttais oottaa <3

      Poista
    2. Hei joo, mä suosittelen myös tota Woodburyn outlettia! Sieltä löytyi huippuhyviä löytöjä! <3 (Esim 3 Yankee Candlen joulukynttilää 10 dollarilla :D)

      Poista
  4. Tosi hyvä postausidea! <3 mä varasin viime viikolla viikon reissun New Yorkiin ni tuli hyvään saumaan tällänen vinkkipostaus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei näistä on varmasti siis sullekin hyötyä! :) Tuu sit reissun jälkeen ihmeessä kertomaan sun vinkit ;)

      Poista
  5. NY <3 Itse olin kesällä 2014 Nycissä, juurikin 10 päivän ajan. Tuo 10 päivää osoittautui aika sopivaksi - vähemmästä olisi tullut varmaan vain paha mieli, mutta kymmenessä päivässä ehti tehdä kaiken mitä alunperin suunnittelikin, ilman että silti piti juosta paikasta toiseen :) Silti toki jäi nähtävää vielä myöhemmillekin kerroille, voi kunpa vielä joskus.. <3

    Meillä oli hotelli keskeisellä paikalla Manhattanilla ja kuljettiinkin kävellen aika paljon, sitä voin suositella! Toki metrotkin kulkee ihan älyttömän hyvin ja ovat helppokäyttöisiä, joten miksei hotelli jostain vähän laidemmastakin olisi yhtä hyvä, säästäisi ainakin hotelliin menevissä kuluissa!

    Sit pari vinkkiä! Rockefeller Center:ltä näki upeasti koko kaupungin. Monet suuntaavat Empire State Buildingin näköalatasanteille, mutta itse tykästyin tuohon Rockefelleriin! Sieltä sai myös upeasti kuviin ESB:n! Me hankittiin liput etukäteen netistä.

    Jos syyskuun 2001 tapahtumat kiinnostavat, niin suosittelen ehdottomasti visiittiä WTC:n "muistoalueelle" ja sen luona olevaan museoon. Itselleni tämä oli yksi reissun kohokohdista.

    Vapaudenpatsaan pääsee näkemään suht hyvin ilmaisilta lautoilta, joita kulkee varsin tiheästi. Äkkiä vain kannelle oikealle puolelle, niin saa parhaat näkymät kuvausta ym. ajatellen ;) Toki ois hienoa mennä joskus ihan Vapaudenpatsaallekin, ehkä ensi kerralla!

    Tietty on nähtävä esim Times square, Central Park, Brooklyn Bridge ym.. Myös eläintieteellinen museo oli upea, jos aihe yhtään kiinnostaa!

    Brooklynin puolelta muuten näkee upeasti Manhattanin siluetin, siellä Dumbon alueella on kiva istuskella ravintolassa, kahvilassa tai ihan muuten vain hengailla :)

    Myös sisävesiristeily Manhattanilla saa mun suositukset! Niistä on tarjolla erilaisia reittejä, eikä hintakaan päät huimaa :) Myös tähän tilattiin liput etukäteen netistä.

    Ruokapaikoista suosittua Shake Shackia ei tietenkään voi ohittaa! Muutoin ei nyt ravintolavinkkejä tuu mieleen :) Siinä nyt jotain vinkkejä, joita äkkiseltään tuli mieleen! Sori mahdolliset kirjotusvirheet täss kännykällä näpytellessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos paljon! Ihana, kun jaksoit kirjoittaa näin pitkän kommentin ja tästä sai montamonta vinkkiä! :) Satutko muistamaan yhtään teidän hotellin nimeä? Vähän jännittää, kun oon kuullut, että hotellien taso on aika huono halvemmissa hotelleissa. Ihan minkään ötököiden syötävänä ei huvittais olla vaikka mitään luksusta ei haetakaan! :D

      Poista
    2. Hotelli oli Holiday Inn Express Fifth Avenue, perusvarma ketjuhotelli siis :) Sijainti oli ihan täydellinen, nurkan takana oli Empire State Building. Aamupala ei ollut mikään kummoinen, mutta kuului sentään hintaan, mikä ei ole itsestäänselvyys tuolla! Siistiä oli myös, ei tarvinnut pelätä luteita tmv :)

      Poista
    3. Eeei vaan tää se meidän hotelli oli! Sekoitin jo, kun tuolla on useita saman ketjun paikkoja :)
      http://www.ebookers.fi/hotellit/Yhdysvallat--NY/New_York/Holiday_Inn_Express_MANHATTAN_TIMES_SQUARE_SOUTH.h992331/

      Poista
    4. No on kyllä ihan super toi sijainti! Ihana kun jaksoit linkittää ton! :)

      Poista
  6. Niin joo ja Jersey Gardens -outletpaikka oli kans super! Sinne menee edulliset bussit Manhattanilta :)

    VastaaPoista
  7. Ooh Nyci on niin ihana! <3 Mä olin just kesällä, ja mun blogissa on kolme postausta Nycin reissulta, kuvia ja vinkkejä sisältäen! :)
    Jos yhtään kiinnostaa niin tässä linkit postauksiin:

    http://borntobeasuperstar-ellu.blogspot.fi/2015/08/new-york-part-1.html
    http://borntobeasuperstar-ellu.blogspot.fi/2015/08/nyc-day-2-central-park-time-square.html
    http://borntobeasuperstar-ellu.blogspot.fi/2015/09/nyc-day-2-part-two.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkeistä, ehdottomasti kiinnostaa! :) <3

      Poista
  8. Olin Kanadassa vaihdossa koko kevään ja pidin n. viikon loman New Yorkissa, joten voin antaa kans omat vinkkini! Koska reissu oli mun eka NYCiin niin tein tietysti kaikki turistijutut. Ehkä vähän ns. "tylsää" mutta mun mielestä todellakin sen arvosta – kyllä semmoset paikat kun Times Square, Brooklyn Bridge yms. nyt pitää ees kerran elämässä kokea! :)

    En osaa hirveesti sanoa shoppailusta kun sitä ei hirveästi tullu tehtyä (olin käsimatkatavaroilla liikenteessä, onneks Kanadasta löyty lähes kaikki liikkeet mitä New Yorkissakin oli :D)!

    Mä majoituin Pod 39-nimisessä hotellissa ja mä tykkäsin kyllä paljon. Todella moderni hotelli ja siellä oli ihana kattoterassi ja tosi rauhallista. Hinnatkaan ei päätä huimannut verrattuna joihinkin muihin hotelleihin. Huoneet on tosi kompakteja, mulle sillä ei tietysti ollut niin väliä kun olin matkalla yksin, mutta kun teitä on useampi menossa niin kannattaa ottaa huomioon että esimerkiks mun huoneessa oli vessa/kylppärissä lasiseinät ja kaikki siis näky huoneen puolelle. :D Hotellin huoneita vois kuvailla vähän semmosina laivan hytteinä! :D

    Mutta parastahan tossa hotellissa oli kaks asiaa: sijainti ja ilmaset kävelykierrokset. Tuo hotelli on ihan muutaman minuutin matkan päässä Grand Centralista ja kulman takana on Shake Shack mitä tuli käytettyä kyllä vähän liikaa sen viikon aikana.. Ja nuo ilmaset kävelykierrokset oli ihan huippuja! Niillä siis joku paikallinen opas tulee ja vie sen ryhmän tutustumaan johonkin tiettyyn osaan New Yorkii, esimerkiks just Brooklyniin. Mä kävin semmosella kierroksella mikä vei Lower East Sidelle ja Chinatowniin. Olin ainoa joka oli ilmoittautunut ja tulin niin hyvin juttuun sen oppaan kanssa että se vei mua vähän ympäriinsä koko päivän! :D Mutta siis hotellille ehdottomat suositukset multa!

    Täällä muut onkin antanu jo tosi paljon hyviä vinkkejä niin en viiti antaa samoja. Ite kävin Rockefeller Centerissä ja siellä jaettiin just sillon kun menin niin lipukkeita millä pääsi seuraamaan Seth Meyersiä harjottelemassa monologiaan illan Late Late Showta varten. Se oli kyllä kans tosi siisti kokemus ja suosittelenkin että yritätte päästä just kattomaan vaikka Jimmy Fallonia tms, noihin pitää vaan olla tosi ajoissa lippujen suhteen. :)

    Muita omia suosikkeja reissulta oli (edellä mainittujen juttujen lisäks) aamulenkit Central Parkissa, MoMA ja Broadway-esitykset. Times Squarella on semmonen koju mistä saa lippui halvemmalla sen päivän esityksiin. :)

    Olin ite reissussa helmikuussa ja sillon ei ollut pahemmin jonoja minnekään. Esim. Rockefeller Centeriinkin kävelin vaan sisälle. :D Mutta oli kyllä yllättävän kylmä joten siihen tietysti kannattaa varautua! Ja ite kun lensin Kanadaan niin halvimmat lennot oli Icelandairilla – veikkaan että sieltä löytyis halvat lennot myös jenkkilän puolelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos, ihana kun moni on jaksanut laittaa pitkää kommenttia! :) Mekin halutaan tehdä ne perusturistijutut, pitäähän sitä nyt kun sinne asti menee! Siis, oliko vessan seinät kokonaan lasia, what :D Siinä tapauksessa pitäis olla kyllä kaks huonetta haha!

      Poista
    2. Joo ne oli kokonaan lasia :D Siitä oli sit huurrettu ns. kriittiset kohdat mut mietin kyllä että en kyllä menis tommoseen huoneeseen ihan kenen kanssa vaan :D

      Poista
    3. On kyllä aika erikoiset :D kyllähän tonne Nikon kanssa menis mut kyllä jo kaverinkin kaa ehkä kaipaa vähän yksityisyyttä enemmän :D

      Poista
  9. Itse olin viime keväänä Nykissä, hotelli jota voin suositella on Times square CitizenM , mutta se on aik tyyris mut muuten kyl huippu :)! Ja ihan ehottomasti kantsii käyä Rockefeller centerissä - top of the rockissa,

    VastaaPoista
  10. Oho jäi kesken :D niin siis top of the rockissa on paljon paremmat näkymät ku empiressä, koska se on vähä matalammalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos silti, täytyy kattoa kyllä toikin hotelli! :) Ja joo, haluun kans mielummin tonne niin näkyy sit se empire sieltä hyvin! :)

      Poista
  11. Eikä, ihan huippua, että pääset New Yorkiin!! Mulla kyseinen kaupunki on ollut haaveena myös niin kauan kun jaksan muistaa, ihan ala-asteelta saakka... Kyllä mäkin sinne itseni joskus vielä lennätän <3 Ehkä mun pitää lopettaa sun blogin seuraaminen hetkeksi sitten ensi kesänä kun tulee kuvapläjäys NYC:stä, etten ihan kateudesta vihreeksi muutu :DD

    http://neverontime1.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi eii :D alotat vaikka ihan pikkusummia säästämään, se ei oo kuitenkaan se kaikkein kallein reissukohde! :)

      Poista
  12. Ois ihanaa päästä nycii.. ehkä vielä joskus! Valitettavasti en voi antaa sulle vinkkejä mutta ikimuistoinen matka varmasti tulossa! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmasti ja ehkä reissun jälkeen mä pystyn antamaan omat vinkkini sulle! :)

      Poista
  13. Tässä on jo hyviä vinkkejä annattu mitkä allekirjoitan mutta suosittelen käymään musikaalissa! En muista tarkkaan missä se oli Time Squarella mutta siinä melko keskellä niiden portaiden lähellä (jos googlaa pitäis löytyä) niin sielä oli lipunmyynti mistä sai niihin musikaaleihin puoleen hintaan. Kannattaa heti aamusta mennä koska ne loppuu nopeesti.

    Oltais haluttu nähä mamma mia mutta meijän edellä oleva pariskunta sai vikat liput niin päädyttiin kattomaan chigagoa joka oli myös huikee!:) Ihanaa matkaa kun sen aika koittaa, city on niin kaunis kaupunki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos tästä! Musikaali onkin sellanen, mitä ei olla nähty Lontoossa niin se vois hyvin ollakin nyt listalla! :)

      Poista
  14. Mulla ei oo muita vinkkejä, kun että ota yks tällainen New Yorkista unelmoiva matkalaukkuun mukaan ;) Heh, voi vitsit miten mielelläni mäkin matkustaisin sinne! Oi että, vielä joskus on pakko se toteuttaa <3 Ihanaa matkansuunnittelua teille, se suunnitteluvaihekin on ainakin mun mielestä aina jo tosi kivaa!

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erika ja mä lupaan, et jaan sit niin paljon kuvia reissusta, et on kuin oisitte kaikki päässyt mukaan ;)

      Poista
  15. Amerikka on vihollinen, älä missään tapauksessa fanita sitä pahuuden maata!

    VastaaPoista