sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Christmas gift ideas

Multa onkin jo parina vuonna pyydelty joululahjavinkkipostausta, joten tänä vuonna on vihdoin sen aika! En ollut ikinä ennen edes käynyt Polyvoren sivuilla, mutta oon muista blogeista nähnyt, kuinka kätevästi sillä saa tehtyä kaikenlaisia kollaaseja ja pakko sanoa, että jäin koukkuun heti ekana iltana, haha. Näitä kollaaseja on nyt hiottu ja mietitty reilu viikko, joten toivottavasti joku teistä löytää näistä vinkkiä. :)

Bff

Ystävälle tai siskolle
Ensimmäinen kollaasi oli ehkäpä helpoin tehdä, sillä näistä jokaisen voisin ottaa myös itselleni. :D Ystävälle voisi antaa lahjaksi esimerkiksi ystävän lempisarjan tuottiksen tai jonkun dvd:n, kosmetiikkaa, kuten kynsilakan tai huulipunan, sillä niitä ei voi koskaan olla liikaa, kuten ei myöskään ihanan tuoksuisia suihkusaippuoita/rasvoja. Keltään ei varmastikaan ole mennyt ohi, kuinka liputan Yankee candlejen puolesta ja musta ne ois hyvä lahjavinkki myös! Teen ystävälle uutta teetä ja jokin ihana ja iso teemuki sekä vähän suklaata joulunpyhien kunniaksi. Varsinkin omillaan asuva arvostaa varmasti uusia pyyhkeitä tai pehmeää aamutakkia, jonka heittää pakkasaamuna hartioille.

Mom

Äidille
Äidille tai miksei klassisempaa tyyliä rakastavalle ystävälle löytyy lahjavinkkejä ylempää! Tästä kollaasista löytyy aika perinteisiä sisustusjuttuja, kuten tuo Pentikin poro, Iittalan kivituikku ja Taika-astiastoa. Uskon, että monen äidit tykkävät poltella paljon kynttilöitä, joten tällaiselle lahjansaajalle kollaasista löytyy tuoksukynttilä ja tarjotin, jolle voi koota oman kynttiläasetelman. Tarjottimelle sopii myös kauniissa pakkauksessa oleva huonetuoksu! Kylmien aamujen varalle äidille voisi antaa pehmoiset kotitossut ja viltin, johon kääriytyä. Myös äidit ansaitsevat hieman hemmottelua, joten yhtenä ideana voisi mainita lahjakortin kauneushoitolaan tai vähän pienemmän budjetin lahjana body shopin lahjapakkaus, jolla voi hemmotella itseään kotona. Äidit arvostavat myös itsetehtyä, joten miksei etukäteisjoululahjana voisi olla esimerkiksi itse koristeltu piparkakkutalo!

Bf

Poikaystävälle
Miespuolisille henkilöille lahjojen ostaminen tuottaakin yleensä jo hieman enemmän päänvaivaa, sillä miehet tunnetusti rakastaa yleensä kalliimpia teknisiä laitteita. Poikaystävälle voisi antaa esimerkiksi Spotifyn tai netflixin lahjakortin, sillä siitä riittää iloa vähän pidemmäksikin aikaa. Perinteisistä lahjoista hajuvesi ja kello toimii myös aina! Jos poikaystävä tykkää kuunnella musiikkia, uudet kuulokkeet olisi varmasti mieluinen lahja tai pelaamisesta tykkäävälle uusi peli tai vaikka toinen ohjain, jotta poikaystävä pääsee pelaamaan yhdessä kavereiden kanssa. Joillekin uusi ipadin/tabletin suojakansi tai vaikka uusi treenikassi saattaisi tulla tarpeen, sillä nää on sellasia, jotka menee käytössä helposti likaseks ajan myötä. Uskon, että myös pehmeät paketit ilahduttaa poikaystävää, joten koti- tai yöhousut, vähän erikoisempi pipo tai uusi paita saattais osua oikeeseen!

Dad
Isälle
Tää on musta yleensä aina se vaikein lahjakohde! Sporttiselle iskälle tai miksei sellaselle, joka aina uuden vuoden jälkeen lupaa aloittaa liikunnan, voisi antaa urheilupaidan, sykemittarin tai juomapullon. Jotain, mikä tsemppaa liikkumaan myös tähän pimeään aikaan. Isälle voi antaa myös lahjaksi jonkin asusteen, kuten kaulahuivin tai solmion, sillä ne on ehkä hieman helpompia ostaa, kuin arki- tai työvaatteet. Jos kuitenkin uskaltaa ostaa jonkin vaatteen, niin usein kotivaatteisiin ei panosteta tarpeeksi, joten uudet collegehousut rentoiluun saattaisi tulla tarpeeseen! En löytänyt Polyvoresta muuta kirjaa, kuin yllänäkyvän, mutta meillä ainakin iskän suosikin eli Remeksen kirja ilmestyy aina sopivasti ennen joulua. Joku pieni ja siisti lompakko on myös usein hyvä lahja tai jokin miehille suunnattu kasvorasva, sillä miehet osaa harvoin panostaa näihin itse. Kahvinrakastajan puolestaan voisi ilahdutta kahvikoneella, jolla on nopea tehdä itselle kuppi kahvia heti aamusta!

No, löytyikö lahjavinkkejä tai jäikö multa jokin oleellinen puuttumaan? :)

27 kommenttia:

  1. Itse oon päättänyt, että tänä vuonna jätän "ostettavat lahjat" minimiin ja teen itse mahdollisimman paljon. Viime jouluna meni aivan järkyttävästi rahaa lahjoihin ja nyt asuntovelallisena ei ehkä ihan kannata alkaa vetämään yli siinä touhussa kun mulla se tuppaa niin meneen aika helposti kun lahjoja on muille hurjan kiva ostella.

    Ajattelin tehdä kaikkia kuorintavoiteita, "brownie-purkkia" ja ties mitä. Ylitän vetää stressinkin siis tosi pieniin lukemiin, haha. Tykkään kyllä tuosta kollaasista ja siitä on varmasti apua jos on aikeissa ostella lahjoja. Se on selkeä ja hyvä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsetehdyt lahjat on kyllä ihania! :) Itse en osta lahjoja lähinnä kuin perheelle ja yhdelle ystävälle, juuri sen takia, et niihin saa uppoamaan rahaa ihan älyttömästi!

      Poista
  2. Hei toi urheilukassi on mahtava idea omalle poikaystävälle, jonka vanhaa kulunutta koulu/salikassia vihaan :D Tiedätkö mistä toi niken yksilö on? :)

    Nää oli tosi kivoja ideoita, tuntuu että lahjojen hankkiminen poikaystävälle on vuosi vuodelta vaan vaikeampaa kun kaikki ideat on jo "käytetty" tai kun on jo ehtinyt ostaa jo niitä perinteisiä lahjoja kuten kellon, lompakon, hajuvesiä ja muuta tommoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, et oli hyötyä! Sama täällä, tää on jo öö seitsemäs joulu, jollon ostan lahjan Nikolle niin alkaa olla itselläkin jo perusideat käytetty :D Yritin kattoa polyvoren sivuilta, et mistä toi ois mut ne sivut ei toimi nyt jotenkin tällä hetkellä :s Veikkaisin kuitenkin, että toi ois Niken omilta sivuilta! Voin yrittää myöhemmin kattoa sieltä polyvoresta jos noi sivut alkais pelittää :)

      Poista
  3. Elämyslahjoja/lahjakortteja tulee varmaan annettua tänä vuonnakin, omat lahjatoiveet taas on niitä mitä ei oo saanut aikaseksi tai raaskinut ostaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahjakortit on sellasia aina varmoja valintoja! :)

      Poista
  4. Hyviä ideoita löytyi paljon! Täytyy itsekin koittaa toteuttaa kyseisenlainen postaus vielä tässä parin viikon sisään jotta siitä on jotain hyötyä. Ensi vuonna sitten ehkä viisaammin - aloitan joulushoppailun jo juhannusaleissa.

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Heh, joo! Itse aattelin tänään käydä ostamassa ekat lahjat. ;)

      Poista
  5. Moi Sara! Mä oon keväällä hakemassa Jyväskylään opiskelemaan liiketaloutta ja aattelin kysästä jos sulla ois antaa jotain vinkkejä pääsykokeita varten! :) Miten valmistautua jne. Osaatko sanoo oisko pääsykoematskujen lisäks jotain muuta mitä kannattas opetella ja harjotella? Kiitos jo etukäteen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, no pääsykokeissa on muistaakseni 10 matikantehtävää, joten prosenttilaskuja ja todennäköisyyslaskentaa kannattaa kerrata! Osa niistä on tosi yksinkertaisia prosenttilaskuja (tyyliin paljon 30% on 150 eurosta), mut sit osa sellasia joita mä en tajunnut, kuten 10 metrin naru katkastaan sattumanvarasesti jostain kohtaa, millä todennäköisyydellä se katkeaa 7 metrin kohalta (en vieläkään tiiä, mikä ton vastaus on :D). Mut matikasta ei kannata ottaa paineita, suomenkielinen materiaali kannattaa opetella hyvin pikkuseikkoja myöten ja sit se englanninkielinen niin, että osaat omin sanoin kertoa, mistä se kertoo jne :)

      Poista
    2. Haha olin tulossa kirjottaan ihan muuta mut hämäännyin kans tosta tehtävästä :Dd ite aattelisin sen niin, että jos lasketaan vaikka sentin tarkkuudella, niin 10metrissä on 1000cm, eli se todennäkösyys että se osuu tasan sentilleen 7metrin kohalle on yks tuhannesta, eli 1/1000 eli 0,1% :D Joo haha ei mulla muuta, oli pakko tulla puuttumaan.....

      Ja sit se kommentti mitä olin tulossa kirjottaan: yks hyvä lahjavinkki, mistä mun porukat ja varsinkin iskä on tykänny, on ravintolalahjakortti! :) Ollaan isosiskon kanssa ostettu puoliks, niin esimerkiks 80-100 eurolla saa molemmat vanhemmat jo pääruuat ja juomat, vähän ravintolasta riippuen! Ihana irtiotto arjesta ja hyvällä omatunnolla saa ostaa vaikka mitä ruokia!

      Ja kiitos näistä, alettiin tän vuoden aikana seurustelemaan poikaystävän kanssa ja oon ihan paniikissa mitä ostan... Tällä hetkellä mietin lempparijoukkueen ja -pelaajan pelipaitaa, mut noi on kyl aika hyviä ehdotuksia myös!

      Poista
    3. Toi kuulostaa tosi loogiselta, eli voit olla ihan hyvin oikeessa! :D

      Hei, joo ollaan kans hyödynnetty tota ravintolalahjakorttia velipuolten kanssa, se on kyllä hyvä idea! Kiva, jos näistä oli sulle jotain hyötyä :)

      Poista
    4. Muakin jäi hämään toi tehtävä, mut aattelisin sen niin et tolla tehtävänannolla (lähtöarvot on tasametreinä eikä mainintaa että pitää katketa TÄSMÄLLEEN 7m kohalta) riittäis vaustaukseks 1/10 :D mut tietty jos mennään sit täsmälleen sentteihin niin ois toi 0,1%, ja mites sit jos pitäs millilleen olla.. :DD

      Lahjaideat oli ihania, ottaisin itelleni kaiken noista naisellisemmista kollaaseista, ah! :)

      Poista
    5. Vitsi, sieltä löytyy fiksuja tyyppejä ! :D Heh, kiva kuulla, että kolahti! :)

      Poista
  6. Kiitos paljon! :) osaatko sanoo onko sinne kuinka hankala päästä? Millaset paperit sait lukiosta ja pääsitkö ekalla kerralla liiketalouteen sisään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori, kun oot joutunut oottaa vastausta! Mut siis sain koulumenestyksestä muistaakseni muutamaa pistettä vaille täydet ekana vuonna ja työkokemuksesta pari pistettä. En lukenut kauheen tosissani pääsykokeisiin ja sit lopulta mun pisteet jäi kolmea pistettä vaille alarajan, mutta koska hakijoita oli niin paljon niin olin jollain varasijalla 140 eli ei mitään mahiksia päästä sisälle. :D Kävin sit välivuoden aikana uusimassa pari kirjotusta ja sain koulumenestyksestä täydet pisteet, työkokemuksesta täydet pisteet ja luin tosissani eli joka päivä sen kuukauden ajan ennen pääsykokeita ja sainkin sit lopulta 14 pistettä yli sen alarajan ja pääsin siis helposti sisälle. :)

      Eli siis sanoisin, et jos et lue niin et myöskään pääse sisälle eli kannattaa oikeesti se kuukausi, minkä ne materiaalit on netissä, lukea päivittäin. :) Oon ymmärtänyt, et Jamkin liiketalous on tooosi suosittu, joten kannattaa panostaa jos haluaa just sinne! :)

      Poista
  7. hahah tiiätkö, katoin eka ihan vahingossa että tää on johannan postaus:D siis et tästä postauksesta ja kuvista tuli mieleen ihan et Johanna ois voinu vaikka tehdä tämän, teillä näyttää olevan aika samantyylinen maku! (ainakin joululahjaostosten suhteen)=D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siis Jo's secret Johannan? :) Heh joo, Johannan blogia kun oon jo pitkään lukenut niin monesti on tullut sellanen tunne, et meillä on monia samoja juttuja, josta molemmat tykkää! :D

      Poista
    2. Joo just sen! ;)

      Poista
  8. Hyviä ideoita! Minua stressaa aina jonkin verran joululahjojen hankkiminen, sillä olen niin huono keksimään mitä ostaisin ja varsinkin jos vanhemmilta yrittää kysellä, että mitä he haluaisivat lahjaksi niin vastaus on usein, että "ei tarvitse ostaa mitään". :D Ehkä pitäisikin nyt jo mennä hyvissä ajoin katsomaan noita lahjoja, ettei ne jää sitten ihan viime tinkaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, nos sait tästä ees jotain vinkkiä! Joo, vanhemmat on yleensä pahimmat kun ne ei muka tarvii mitään haha ;D Mä kävin jo eilen ostamassa pari lahjaa niin helpottaa vähän "stressiä" niistä! :)

      Poista
  9. olipa kiva postaus! hyviä vinkkejä lahjoihin :)!

    VastaaPoista
  10. olenkin jo ostanut kuvassa näkyvän niken treenikassin poikaystävälleni lahjaksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei huono valinta ! ;) Pitikin tulla tänne sanomaan, et kun joku kyseli, et mistä niitä sais niin viime viikolla bongasin ainakin budget sportista samanlaisen!

      Poista