keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Paris je t'aime (osa 3)

Kolmas päivä Pariisissa ja tavallaan myös viimeinen, sillä neljäntenä päivänä lähdettiin jo aikasin aamusta.Aamu alkoi taas aamupalalla ja jälleen uudessa kahvilassa. Oikeastaan toi oli jätskibaari, mut noin aikasin aamulla sieltä sai perinteisiä aamupalaherkkuja.

Nami aamupalan jälkeen lähdettiin taas kiertelemään kauppoja ja ostin tuliaisia ja Miia panosti ja osti hullun hienon (kalliin...) kellon. Kellokaupan myyjä kävi vähän tuttavalliseksi ja pyysi meiltä puhelinnumeroa, että voitais nähdä tänään ja mennä jonnekin clubille.. Miia antoi hieman vastahakoisesti numeronsa ja sanottiin kyllä, et mennään Louvreen eikä jakseta lähteä minnekään muualle, mut se ei luovuttanut. Lopulta hän kysyi myös meidän nimet, että voi pyytää facebook kavereiks meitä. Mulla on vieläkin se pyyntö tuolla hyväksyttävänä kun en oo kehdannut hylätä sitä mut en halua hyväksyäkään.. :D
Tänään aamulla paistoi jo hieman aurinko, joten päätettiin lähteä liikkeelle kevyemmillä vaatteilla. Kauppoja kierrellessä tarkeni hyvin, mutta ennen Louvreen lähtöä haettiin lämmintä päälle.


Tänään päätettiin käydä paikallisessa pikaruokaravintolassa syömässä ja tuli taas todistettua se, että ranskalaiset eivät ole ystävällisiä eikä kovin asiakaspalveluhenkisiä.. Kassaihmiset jutteli vaan keskenään kun tilattiin ruokia ja tilasin siis hampparin ja sain koko aterian. Lisäksi ateriaan ilmeisesti kuului automaattisesti cokis ja otan aina normaalisti spriteä! Muutenkin saatiin joka paikassa jotain sinne päin, mitä luultiin tilaavamme. Mutta jo kolmantena päivänä mun "un croissant et un pain au chocolat" tuli niin hyvällä ranskalla, että sain mitä halusin. :D


Tää kuva näyttää hieman hassulta, mutta se on siis sellaselta katukioskin tapaselta ostettu lettu, jonka sisälle sai valita täytteen. Louvreen menomatkalla otin pelkällä sokerilla ja paluumatkalla otin suklaalla (joka oli tosi ällönmakeata ja jäi kyl loppu syömättä..). Mut ette voi uskoa, kuinka tollanen vastapaistettu lettu maistui kun oli tosi kylmä muuten! :)

Jardin les tuillers (meniköhän oikein?) :D

Louvren edessä oleva mini riemukaari
Suunnistaminen Louvreen oli jo hieman haasteellisempaa kuin eilinen Eiffel-tornin reissu, sillä Louvre ei tosiaan näy kovin kauas. Tännekin mentiin maanalta sisälle ja siellä maanalla oli kauheesti kaikkia kauppoja ja kahviloita. Olin ihan yllättynyt, sillä odotin pelkkää taidetta!


Lasipyramidin toinen puolisko


Ennen näyttelyalueelle menoa ostettiin Starbuck's coffeesta frapuccinot ja oli kyllä hyvää. Voin vain kuvitella, kuinka tollanen maistuis helteisellä säällä!

Ihmismäärästä pääteltiin Mona Lisan olevan tuolla seinällä

Ja siellähän se oli!
Louvreen pääsi EU- maiden alle 23- vuotiaat kansalaiset ilmaiseksi, jippii. Kierrettiin katselemassa myös muita teoksia, mutta ihan rehellisesti, mua ja Miiaa ei kauheesti ne muut kuin Mona Lisa kiinnostanut. Olin kyllä innoissani kun tunnistin kädettömän naisen patsaan!

Tuo Mona Lisa oli aidatun alueen sisällä ja sitä vartio koko ajan vartia. Maalauksen päällä oli myös panssarilasi kun joku aika sitten joku oli heittänyt happoa maalaukseen. Olihan se hienoa nähdä tuo maalaus livenä, mutta ihan samalta se näyttää kuin kaikissa kuvissakin. :D
Otettiin vielä muutama kuva Louvren ulkopuolella kunnes suunnattiin Les Hallesin kauppakeskukseen. Sieltä ei valitettavasti tullut otettua yhtään kuvaa, sillä sovittiin, että käydään vain nopeasti pyörähtämässä siellä, että ehditään hotellille ennen pimeää. Kauppakeskusta ei ollutkaan niin helppo löytää, mutta paikalliset onneksi neuvoivat tietä.
Kauppakeskus oli kokonaan maanalla ja se oli aivan tajuttoman kokoinen. Siellä mulle tuli joku poika ranskaksi puhumaan jotain ja kun vastasin englanniksi, hän hieman hämmentyi ja lopulta sai sanotuksi huonolla enkulla, et oon tosi kaunis ja haluis pitää muhun yhteyttä. Olihan tuo imartelevaa, mutta kerroin kyllä seurustelevani. :D


Matkalla takaisin hotellille käveltiin sellaisen tivolin läpi ja ostettiin jäähilejuomat, jotka oli hieman virhe, sillä oltiin jo valmiiksi kylmissämme! Mutta kyl noi hyviä oli. Ihmeteltiin tivolin narunvedon ja pallonheiton palkintoja, sillä Suomessa pääpalkinto on yleensä jokin iso pehmolelu niin täälläpä ois voinut voittaa pleikkari 3:sia ja Wii- konsoleita ja kaikkea muuta vastaavaa! Vissiin menee tivolilla aika hyvin, kun on varaa tuollaisiin palkintoihin?Vielä ennen hotellille menoa käytiin aamuisessa kahvilassa ostamassa jätskiannokset ja juostiin hotellille syömään ne (ulkona satoi ja yritettiin juosta saman sateenvarjon alla ja voitte vaan kuvitella kun Miia kanto sateenvarjoa jäin kokoajan rankkasateen armoille... :D)

Otin sitruunasorbettia (johon rakastuin), stracciatellaa ja green the & hibiscus pallot. Sain maistaa tuota viimestä ennenkuin tilasin ja silti feilasin, sillä hotellilla en tykännytkään siitä. :D Ja pariisilaiseen tapaan, jätskin päälle tuli jättikerros kermavaahtoa.

Hotellilla oltiin aivan rättiväsyneitä, pakkailtiin ja katottiin tälläkertaa jotain musiikkiohjelmaa. Uni maittoi hyvin.

Seuraavalta aamulta ei ookaan sen kummempaa kerrottavaa eikä kuvia. Käytiin aamulla hakemassa aamupalaa lähimmästä kahvilasta ja mentiin taksilla lentokentälle. Suomen puolella käytiin Vantaan mäkissä ja ai että, oli ihana kun sai sitä, mitä tilasi ja myyjä oli ystävällinen meille!

Tiivistettynä matka oli paras reissu, mitä oon tehnyt ja lähtisin vaikka heti uudestaan! Plus Pariisissa on vielä niin paljon nähtävää, että ehkä joskus vielä uudestaan. :)

ps. Kuvia tulee luultavasti lisää kun saan Miian kameran kuvat :) vai riittääkö jo Pariisista kirjoittaminen?

8 kommenttia:

 1. kiitos, se on naf nafista ja rakastuin siihen heti ;)

  VastaaPoista
 2. Teillä näyttää olleen ihana matka!! Oon ihan kateellinen, sillä oon aina itsekin halunnut päästä Pariisiin... :)

  VastaaPoista
 3. Ei riitä, lisää Pariisista! Ah ihana tuo suklaa croissant, nyt tekisi niin mieli!

  VastaaPoista
 4. Jonna-Lauriina: oli kyllä tosi ihana matka ja suosittelen lämpimästi Pariisia! :) mietittiin Miian kaa et siellä oli tosi paljon pariskuntia, joten se on varmasti romanttinen paikka jos sillä mielellä sinne lähtee =)

  Stelliinou: ens viikolla tulee luultavasti vielä kuvia kun käyn muistitikun kanssa miialla ;)

  VastaaPoista
 5. Heippahei, kävit kommentoimaan mun blogissa ja vinkkasit näistä Pariisi kuvista, joten pakkohan nämä oli tulla tarkastamaan ;) Ranskalaisuutta täynnä kuvat hehe:) Mullehan tuo Ranska on aika tuttu, olen siellä vuoden asunut ja matkustelen sinne useamman kerran vuodessa ;) Aivan ihana maa, eikös ! :)

  VastaaPoista
 6. Nicole, on aivan ihana maa ja neljä päivää ei mitenkään riittänyt pariisissa! :) pitäs päästä kyllä uudestaankin ;)

  VastaaPoista
 7. Really good article. People should read this.
  My site: canapé

  VastaaPoista