tiistai 18. elokuuta 2015

Kanaa cosmopolitan-salaatissa

1

Tehtiin Henden kanssa tänään ihan vahingossa superhyvää ruokaa. Aamulla viestiteltiin, että voitais syödä lounasta samalla, kun vaihdetaan kuulumisia ja Hende käy kaupassa matkalla meille. Mulla ei ollut siis mitään hajua, mitä kauppakassista paljastuu, mutta lopputulos oli niin hyvä, et haluun jakaa reseptin myös teidän kanssa! Käytettiin valmiita kanakuutiota, joten syötiin ruoka kylmänä/huoneenlämpöisenä ja annokset valmistui ihan 10 minuutissa.

3

Tarvitset:
- cosmopolitan salaattia
- kanaa (käytettiin valmiita, kypsiä kanapaloja)
- majoneesia
- cashew-pähkinöitä (käytettiin suolattuja)
- puolikas tuore chili
- nippu persilijaa
- aromisuolaa
- pippuria

Pilko cashewit, chili ja persilja (ja kana, jos esim. käytät filettä) ja sekoita majoneesin joukkoon. Lisää aromisuolaa ja pippuria oman maun mukaan ja annostele salaatinlehdille. Annokset syödään kuin tacot ja haarukat jäi käyttämättömiksi tässä annoksessa! Tehtiin molemmille kaksi tollasta lehteä ja majoneesia meni n. desi ja kanaa 200 grammaa, mut näitähän voi laittaa ihan oman maun mukaan. Lisäksi meillä oli vesimelonia, appelsiinia ja omenaa.

2

Mä oon nähnyt noita Cosmopolitan salaatteja monesti kaupassa ja lukenut, että niitä voi käyttää tacokuorien korvikkeena, mutta en ollut koskaan vain kokeillut. Ainakin tällein kylmänä ruokana toimi mainiosti! Ootteko te kokeillut noita ja onko jotain vinkkejä, mitä tohon väliin vois laittaa? :) Tästähän vois tehä kevyemmän version paistamalla kanat ja lisäämällä ruokakermaa hieman lopuksi niin, että kanat peittyy siihen, mutta ettei siitä tuu ihan kastiketta - niin ja jäähdyttämällä kanat ennen salaattiin lisäämistä. Tällein aattelin seuraavalla kerralla kokeilla!

13 kommenttia:

  1. Suosittelen testaamaan katkarapujen kanssa, on muuten hyvää! :) siihen rinnalle kun tekee tillikastikkeen esim kermaviiliin ja puristaa tuoretta sitruunaa vähän päälle niin jo on hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, kuulostaa hyvältä mut mä oon allerginen ravuille! :( Niko tosin vois vaikka testatakin tota, tykkäis varmasti :)

      Poista
  2. vautsi! tällänen ei oo tullu mieleenkään itelle mut kuulostaa aivan tosi hyvältä! ehdottomasti menee kokeiluun just tuolleen kana-ruokakermalla. toimiskohan hyvin jos laittais vielä kanaan mausteeksi chiliä ja vaikka jalopenoja "kastikkeen" sekaan... aah pakko huomenna varmaan hakea aineet tähän! kiitos ohjeesta :>!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tolla puolikkaalla chilillä tuli jo aika mukavasti tulista mut tietysti jos tykkää tosi tulisesta niin sit vaan jalapenoa mukaan vaan! Kerro sit mitä tykkäsit! :)

      Poista
  3. Ompas herkullisen kuulosta ja näköstä! :) En oo koskaan kuullukkaan noista cosmopolitan- salaateista, heh. Myydäänkö niitä ihan jokasessa tavallisessa ruokakaupassa? Ei oo koskaan osunu silmään! (empä oo kyllä sen kummemmin tutkinukkaan). Asun ite suht pienellä paikkakunnalla niin voipi olla ettei niitä täältä saakkaan haha! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi oli kyl hyvää :p ite oon nähny ihan prismassa, cittarissa, Lidlissä ja k-supermarketeissa! Eli ei varmaan ihan pienistä kaupoista saa mut tollasista keskisuurista ja isoista uskoisin löytyvän! :) noi on sellasessa vähän kiinankaalin muotoisessa "kerässä" :D

      Poista
    2. Okei kiitos, täytyy käydä ettimässä! ;)

      Poista
  4. Hei vähänkö kiva idea ja terveellisempi versio tacoista! Tää menee kokeiluun :)

    Erika

    VastaaPoista
  5. Kiva idea! Mä kokeilin joskus noita tortilloissa ja se idea ei kyllä ollutkaan niin hyvä käytännössä. Tortillojen syönti ihan perinteisellä tavallakin on toisinaan vähän sotkuista, mutta cosmopolitan salaatinlehtien kanssa ihan superhankalaa. Ne ovat valitettavasti liian hentoja kantamaan sisällään yhtään enempää sisältöä :( Voisihan sitä tietenkin syödä sitten tosi pieniä annoksia monta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja musta tuntuu, et jos se sisältö on vielä lämmintä, niin se heikentää sitä salaattia entisestään :s Eli monta pientä annosta vois olla hyvä idea! :)

      Poista
  6. Pakko tulla sanomaan, että kyllä se kestää. Ei tunge ihan täyteen niin bueno. Perus tortilla täytteet ja limeä vähän päälle niin super hyvää, suosittelen kokeilemaan!;)

    VastaaPoista