perjantai 19. huhtikuuta 2013

Herkkuaamiaista

IMG_4025 IMG_4020

Aattelin tulla tällein perjantai-illan kunniaksi laittamaan teille pari kuvaa mun tän viikon herkkuaamiaisista! Ei noi espanjalaiset mansikat maistu ihan siltä, miltä mansikoiden pitäis maistua, mutta kyllä niillä jo kesäfiilistä saa.
Kävin eilen koittamassa satsissa sellaista tuntiyhdistelmää kuin bodypump ja bodycombat! Aluks olin ihan varma, että kuolen sinne, mutta kaksi tuntia meni yllättävän nopeasti ja jaksoin omasta mielestä tosi hyvin. Täytyy kyllä myöntää, ettei enää varsinkaan combatin loppupuolella hyppy noussut enää kovin ketterästi.. :D Ah, rakastan sitä voittajafiilistä jonkun raskaan urheilusuorituksen jälkeen! :)

Mutta mulla ois teille kysymys! Millaisia salaatteja yleensä teette? Oon alkanut kyllästymään pahasti kanasalaattiin, joten kaipaan vaihtelua. Tai sit uusia vinkkejä kanan maustamiseen. :D Mutta kertokaa teidän parhaat salaattireseptit! Ps. Oon kalalle ja suurimmalle osalle pähkinöistä allerginen, joten ne pitää sulkea pois. 

28 kommenttia:

  1. Mä teen yleensä raikasta fetasalaattia ja ah se on taivaallista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm mä en oo koskaan oikein fetasta välittäny mut jos sille antais uuden mahiksen :)

      Poista
  2. Salaattia, tomaattia, kurkkua, aurinkokuivattua tomaattia, mozzarellaa ja paljon pestoa ja jos voi niin paahtaa siemeniä päälle <3

    VastaaPoista
  3. Kanalle sellanen maustamisvinkki! Eli mieluiten kanafileistä leikataa suikaleet(Voi käyttää myös maustamattomia valmiita suikaleita) Sinne kanojen joukkoo pilkottua valkosipulia, paprikajauhetta, chiliä, vähän currya, caynennepippuria, tavallista pippuria ja suolaa. Sitte öljyä ja sekasin. Sitte antaa maustua väh. 30 min, mutta hyvin voi tehdä jo esim aamulla valmiiksi ja illalla paistaa.
    Voin sanoa, että aikamoinen ero tulee siihe, että vaa paistamisen jälkee maustaa;)
    Ja kanasalaatti halloumjuustolla ja viinirypäleillä on ehottomasti kokeilemisen arvonen, suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei vitsi, pakko maustaa ens kerralla tollein! :)

      Poista
  4. Perus salaattipohjaan saat virkistystä lisäämällä erilaisia salaatteja, aurinkokuivattua tomaattia, avokadoa ja jotain makeaa esimerkiksi viinirypäleitä, mansikoita tai päärynää. Sitten avokadon lisäksi jotain ruokaisampaa on joku juusto. Vuohenjuusto tai halloum (joista löytyy kevyt versioita) ovat paistettuna ihania salaatissa tai sitten kylmänä fetaa tai motsarellaa. Päälle just siemeniä tai vaikka paahdettuja pinjansiemeniä niin ah on hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vitsi tykkäisin tosi paljon noista siemenistä mutta tuntuu että ne on niin kalliita! :s

      Poista
  5. Sekaan viinirypäleitä tai/ja ananasta, ja sit jotai pääraaka-ainetta, kuten just kanaa, kalaa, juustoi, mm. vuohenjuusto on herkkua!!namnam :):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oon vasta pari vuotta sitten oppinut syömään muutakin juustoa kuin oltermannia, joten vuohenjuustosta tykkäämiseen on vielä matkaa ;D

      Poista
  6. Halloumi salaatti on yks mun suosikeista :) sekä mozzarella-katkarapu! Pitäski taas pitkästä aikaa tehä salaattia :D

    Ihanan näköstä aamupalaa, nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. halloumi on kyllä tosi hyvää kesällä grillattuna! :)

      Poista
  7. Jos juustoista tykkää ni just fetaa, halloumia, vuohenjuustoa sekaa vaa. Tai esimerkiks persikkaa, mansikkaa.. yms :D vain mielikuvitus on rajana! Ja lohisalaattia namnam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sit kun kauppoihin tulee suomalaisia mansikoita niin tulee varmasti laitettua niitäkin salaattiin enemmän! :)

      Poista
  8. Jos tykkäät tacoista/tortilloista niin kannattaa ehdottomasti kokeilla texmex-salaattia. Rakastan itse kanasalaattia älyttömästi, mutta tuo vei kyllä ekan maistamiskerran jälkeen ykkössijan helposti. Sisältää siis mm. nachoja. Aivan mahdottoman hyvää! Googlettamalla löytyy runsaasti ohjeita :) Suosittelen maistamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oon joskus saattanut syödäkin! pitäis testata uudestaan ;)

      Poista
  9. Ootko kattonu noitten cheerios-murojen ravintoarvoja? Ne on ihan järkyttävän epäterveellisiä!! Suosittelen siirtymään sokeri-muroista kevyt-jogurttiin, rasvattomaan maitorahkaan tai kaurapuuroon! Siis jo terveellistä aamupalaa haluat :) ps noi mansikat näyttää ihan ältsin hyville!!! Piristät mun päivää kirjotuksillasi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oon kattonut ja musta noi on murojen terveellisestä päästä! :) oon syönyt niin kauan kuin muistan niin aamupalaks muroja, mutta en koskaan mitään sokerimuroja vaan aina sellaisia, missä on kuituja :) ne on vaan niin helppo aamupala, sillä en tykkää hilloista enkä mehukeitoista niin puuro ja jugurtti on aika mautonta pelkiltään :D kesällä on sit eriasia kun saa tuoreita marjoja joukkoon! :) kiitos, kiva kuulla! :>

      Poista
    2. Kyllä nuo murot ovat täynnä sokeria vaikka vähän kuitua sisältävätkin. Mutta jos olet tottunut niihin ni parempi kuln suklaamurot;) suosittelen testaa puuroa vaikka mehukeiton, hillon, marjojen tai hedelmien kanssa, yllätyt varmasti:) vaikutat hieman nirppanokalta ruokien suhteen ja tuntuu että mikään ei kelpaa ja mistään et tykkää:o (anteeksi avautuminen) mutta muuten oikein kivalta ja normaalilta iloiselta tytöltä vaikutat ja kiva blogi :))

      Poista
    3. En oikeasti oo mikään nirppanokka, en oo ikinä vaan syönyt hilloja, mehukeittoja enkä kiisseleitä koska mua alkaa yököttämään niitten koostumus :D kiitos :)

      Poista
    4. Toiset juo energiajuomia (sokeria), mehuja (sokeria), hilloja (sokeria), pistää kahviin/teehen sokeria tai syö jotain pientä makeaa päivän aikana (sokeria) ja mä taas syön sit muroja :D

      Poista
  10. Omat lemppari "extrat" salaateissa ovat omena, punasipuli, paahdetut auringonkukan tai kurpitsan siemenet, viinirypäleet, ananas ja parmesaani. Itse salaateista suosikkini on texmex salaatti jauhelihalla! Välillä olen myös laittanut vähän öljyä ja joitain mausteita salaatin sekaan eikä ollut hullumpaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voisikin kokeilla muuten tota parmesania! sitähän on siinä mäkkärin kanasalaatissa ja se on tosi hyvää! :)

      Poista
    2. Kanasalaattiin se juurikin sopii parhaiten ! Ja jos texmex salaattia teet joskus niin paras kastike ikinä on salsadippiä sekoitettuna turkkilaiseen jugurttiin ;)

      Poista
  11. tacosalaatti! salaattia, kurkkua, paprikaa, raejuustoa, jauhelihaa johon sekoitetaan se tacomauste, nachoja, ja kermaviiliä kastikkeeksi. ihan ykkönen mun listoilla =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, tää on seuraava mitä koitetaan, sillä on varmasti nikonin mieleen! :)

      Poista
  12. Jotain näistä/kaikkia: Salaattia, tomaattia, kurkkua, ananasta, melonia, porkkanaa, rusinoita ja raejuustoa +sitruunan mehua ja mustapippuria! (Salaatin kastiketta) :) sit voi laittaa sekaan vaik purkki herkkusieniä, katkarapuja, aurinkokuivattua tomaattia, viinirypäiletä, siemeniä, krutonkia (niit kuivattuja leipiä).... namiii:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OHO rusinoita!! kaikki pitää mua outona kun laitan kaurapuuroon rusinoita :DD

      Poista