tiistai 9. lokakuuta 2012

London calling?

lontoo
Kuvat we<3it

Oon aina tiennyt, et haluan kaupunkikohteista matkustaa Pariisiin, Lontooseen, Nykiin ja Roomaan. Pariisi on jo käyty viime vuoden kesällä ja seuraavaksi haluan suunnata Lontooseen. Ollaan vähän Larpan kanssa höpötelty Lontooseen lähtemisestä varmaan puolen vuoden ajan ja tänään katottiin jopa lentoja ja hotelleita sinne. :) Mulla on ihan älytön matkakuume, haluan päästä jonnekin ja haluan, et mulla ois jotain, mitä oottaa! 
Olitte niin ihania kun neuvoitte mua kamera asioissa niin monen kommentin voimin, joten pyytäisin apuanne taas kerran. :) Onko kokemuksia Lontoosta, hyvistä hotelleista tai hyvistä alueista, joissa kannattais majoittua? Ja mitä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa jos tuonne asti lähtee ja onko tammikuu hyvä aika matkustaa? Ja jos joillakin on vaikka postauksia Lontoo reissuilta, ois kiva jos linkittäisitte niitä mulle! :) 

22 kommenttia:

  1. Lontoo oli ihana, mut jos haluu kaupunkiin tutustuu kunnolla niin kannattaa varata viikko :) Ite olin vaan kolme päivää niin jäi sellai olo et puolet kaikesta jäi näkemättä. Ja oltiin paddingtonin aseman lähellä tune hotellissa ja se oli oikein passeli, vaikkakin pieni mut siisti ja rauhallinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aateltiin et oltais neljä yötä eli viisi päivää ettei tarvis olla niin kauan pois koulusta, vaikka tiiän et jotain jäis näkemättä :) en yhtään hahmota, onks toi paddingtonin asema kuinka kaukana keskustasta? :)

      Poista
    2. ei oo kaukana :) kävellen meni n. 10-15 min oxford streetille. Ja jos Heathrown kentälle lentää niin sieltä pääsee suoraan junalla Paddingtoniin. Mistä sit taas pääsee metrolla hyvin kulkemaan.

      Poista
  2. Ah Lontoo on aivan paras<3 Itse oon ollut luokkaretkellä viikon ja ihan mahtavan matkan tein nyt huhtikuussa kavereitten kanssa:) Oltiin vähän niin kuin pidennetty viikonloppu eli kolme yötä ja majoituttiin hotellissa lähellä Victoria Stationia ja se oli oikein hyvällä ja keskeisellä paikalla. Pääsi kätevästi kävellen tai metrolla liikkumaan ja kaikki must-kohteet tuli nähtyä:)

    http://siivujaonnesta.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vitsi oot päässy jo lontooseen kahesti, oon kade! :D kiitos vinkistä :)

      Poista
  3. Me oltiin äitin kanssa viime keväänä, ja haluisin jo nyt uudelleen!

    Jos aikoo shoppailla, niin annattaa kattoo se hotellin sijainti silleen, että pääsee kätevästi Oxford Streetille missä on käytännössä kaikki kaupat mitä tarvii :) tai jos nyt ylipäätään suunnittelee etukäteen niin kannattaa valita sieltäpäin mihin aikoo mennä. Me oltiin Thistle Kensington Gardensissa, oli kyllä tosi hyvä ja hieno hotelli mut ei ehkä kovin edullinen. Se oli Queenswayn aseman vieressä mistä ei ollu kauaa metrolla Oxford streetille, muutama pysäkinväli. Sinne pääs myös Heathrowlta kätevästi vaan muutamalla vaihdolla joten laukkujen kans kulkeminen kentälle oli helppoo :)

    Ostettiin Oyster cardit mihin ladattiin rahaa just metrossa kulkemista varten, ei tarvinnu ostella lippuja kun näytti vaan sitä. Olisko meillä menny n. 20£ kolmen päivän reissulla.

    Ja just oli täällä blogissa http://www.ostolakossa.com/2012/10/lontoon-shoppailupaikat-x-3.html juttu Lontoon shoppailupaikoista ;)

    - Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille on tärkeetä olla lähellä tota oxford streettiä ja tietty halutaan nähdä london eye ja big ben :) musta ois kiva jos tohon oxfordille pääsis kävellen, sillä oon jotenkin arka käyttämääm metroa, sillä oon ollu metrossa vaan ehkä kerran elämässäni tukholmassa :D

      Poista
  4. Mun täti oli just muutama viikko sitte siellä ja tykkäs paikasta tosi paljon! aikaa sinne täytyy varata kunnolla jos haluu kierrellä kunnolla paikkoja,sillä nähtävyydet on aika kaukana toisistaan.helpoiten pääset ku meet johki halpaa hotellii vähä kauemmas keskustast ja ostast metrolipun,metro on ihan ehdoton ykköne kulkuvälineenä siellä,sillä tiet on iha tukos varsinki ruuha-aikaan.siel metrot menee kii arkisin 11 illal eli sitä ennen kandee olla hotellilla,sillä taksi on törkeen kallis :D kannattaa etukäteen suunnitella mitä haluu nähä ja kattoo samal sitä järjestystä ja tsiikaa kans mite ne metrot menee et tuleeks paljo vaihtoi yms :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ennen pariisin matkaa luin sellasen pariisi- oppaan kannesta kanteen ja tutkin paikkoja googlen streetviewillä eli tekisin varmaan saman nyt lontoon kanssa :D ehkä pitää uskaltautua käyttää tuota metroa!

      Poista
  5. Voiii ihana Lontoo <3 Meidän blogissa on tosi paljon nyt Lontoo postauksia kun Jenna asuu siinä lähellä tällä hetkellä ja mäkin kävin just siellä. Eli tagin "Lontoo" alta kannattaa mennä kurkkimaan.

    Mä suosittelen Paddingtonin aluetta majoitukseen, siitä asemalta pääsee metrolla moneen suuntaan, kävellen helposti mm. oxfrod streetille tai hyde parkiin ja junalla suoraan Heathrow'n lentokentälle. Toisaalta alueella ei tavallaan ole niin väliä, kunhan hotelli on lähellä metroa! Metrolla on tosi helppo liikkua paikasta toiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osaatko suositella jotain tiettyä hotellia tuolta paddingtonista? :) vitsi käyn kattomassa blogia ehdottomasti! :)

      Poista
  6. lontoo on kyllä paras! se on aivan ihana paikka, ite oon muuttamassa sinne ens kuussa (: jännittäää!! voitko muuten linkata lauran blogin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsi kun oot rohkea hui! :) lauralla ei oo enää blogia :(

      Poista
  7. Lontoo on kyl aivan täydellinen shoppailukohde!! Suosittelen :) mut siellä on kyllä hotellien hinta tosi kallis ajatellen niiden tasoa. Olin nyt keväällä Lontoossa toista kertaa, ja yks yö pienessä hotellihuoneessa johon ei kuulunut edes aamiaista, oli 100 puntaa.. Älä muuten unoha sun noista matkakohteista Barcelonaa, aivan paras paikka! Siellä on ranta, kaupunki, shoppailu, arkkitehtuuri, kaikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuntuu et täytyy tyytyä vähän huonompi tasoiseen hotelliin kuin mihin täällä suomessa menee sillon kun hotellia käyttää :D joo en unoha! Itseasiassa oon vähän suunnitellut että ens vuonna käytäis ens vuonna nikon kanssa juuri tuonne barceloonaan, sillä siellä ois nikon (ja mun haluamia) hiekkarantoja ja mun haluamia shoppailupaikkoja ;)

      Poista
  8. Mä olin vuos sitte Lontoossa just 5 sen päivää, ja aika loppu kyl ihan totaalisesti kesken ! Olin ollu Lontoossa pari kertaa aikasemminkin mut silti tuli ihan hirvee kiire, hahah :D Et kannattaa ehdottomasti olla se viikko jos vaan mitenkään kerkee :)

    Viimeks meillä oli ihan hyvä ja kohtuu halpa hotelli (oisko ollu Westpoint Hotel?) Paddingtonin aseman vieressä Hyde Parkin laitamilla, siitä käveli Oxford Streetille aika nopeesti. Suosittelen kyl lämpimästi sitä aluetta :)

    Jos ei oo käyny ikinä Lontoossa nii on pakko käydä tsekkaamassa ainaki Madame Tussaud'sin vahakabinetti, London Eye, Camden Market, Harrod's-tavaratalo, Oxford Street + jätti Primark, Portobello Road, Big Ben, Buckingham Palace, Piccadilly Circus, Tower Bridge, mitähän kaikkee tähän vielä keksis... Nii ja musikaalissa kantsii ehdottomasti käydä, ne on upeita ! :)

    Matkustamiseen kantsii hankkia ladattava Oyster Card-matkakortti, sillä menee esim. metrossa tosi kätevästi.

    Voi vitsi tuli nyt kyl ihan hirvee matkakuume itellenkiki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua googletin noita sun suosittelemia paikkoja ja nyt tuli tunne et meidän on aivan pakko lähteä tuonne!! :D

      Poista
  9. Mä en oo käynyt Lontoossa mut asun kuitenkin täällä Englannissa, voin antaa vinkiks sellasen et talvella voi olla sisälläkin tosi kylmä, kun ei oo rakennuksia/taloja ihan samalla tavalla lämpöeristetty kuin Suomessa :D Eli lämpimät yövaatteet ainaki mukaan :)

    VastaaPoista
  10. Apua joo oon kuullu tosta! Mitenköhän pärjään :D

    VastaaPoista
  11. Lontoo on aivan ihana kaupunki ! Oon itse käynyt nyt 2 kertaa siellä ja tykkään älyttömästi <3 Kannattaa hotellien sijasta katsella myös hostelleja jos olette kahdestaan lähdössä ! Dormeja saa tosi halvalla ja ihan hyviäkin. Olin itsekkin ensimmäisellä kerralla hostellissa ja vaikka ensin arkailin sen suhteen että samassa huoneessa yöpyy vieraita ihmisiä, niin loppujen lopuksi oli ihan älyttömän hauskaa ja tutustuttiin mukaviin ihmisiin :)

    Ja sitä metrolla matkustamista ei kannata pelätä! Lontoon metro on ihan älyttömän yksinkertanen ja tosi kätevä tapa liikkua paikasta toiseen :) Jos aiotte käydä kaikki perus nähtävyydet kattomassa, se metron/bussin käyttö on oikeestaan ihan välttämätöntä.

    Kannattaa tsekkailla lentoja tuolta Ryanairiltakin (ellette oo jo kattonut). Me nimittäin saatiin viime kesänä tosi edulliset lennot sieltä! Se lentää Tampereelta Stanstedin kentälle, joka on varmaan 100 kertaa pienempi kun Heathrow, mutta kyllä sieltäkin junat kulkee. Me kylläkin otettiin viimeksi taksi sieltä hotellille kun ei jaksettu lähteä junilla ajelemaan.. maksoi muistaakseni jotain 50-60 puntaa suuntaansa, että onhan se aika tyyristä mutta päästiin ainakin mukavasti auton kyydillä hotellin eteen asti :D

    Huhh, tulipa pitkä kommentti. Toivottavasti tästä oli jotain apua :D Ja kannattaa kyllä ehdottomasti lähteä ! ON se vaan niin näkemisen arvoinen kaupunki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vitsi haluun vaan enemmän ja enemmän päästä jo lontooseen! :D toi taksi on aika kätevä lentokentältä, sillä on tosi vaikea uudessa paikassa heti vaan hypätä junaan! Ihanaa kun mua rohkaistaa tossa metron käytössä. :) Kiitos, oli varmasti apua, jos ei muuten niin ainakin tälläset kommentit vaan rohkaisee lähtemään :)

      Poista