tiistai 27. lokakuuta 2015

Bye bye blonde hair

s4

Varasin reilu kuukausi sitten kampaajan ja en oikeastaan tienny, mitä haluaisin mun hiuksille tehdä. Lähes vuosi sitten mulle värjättiin ensimmäistä kertaa tyveen tummempaa sävyä ja sitä ennen olin ollut neljä vuotta ihan täysin blondi ja toi tumma tyvi oli mulle tosi radikaali muutos, mutta tykästyin siihen heti. No, se värjätty tyvi mahdollisti sit sen, että juurikasvun ilmestyminen ei ahistanutkaan niin paljon ja lopulta meni puoli vuotta ennen kuin kävin värjäämässä hiukset samanlaisiks, kun ne oli edellisellä kerralla värjätty. Nyt kului taas se puoli vuotta, mutta tänä aikana aloin pitämään hiuksia koko ajan enemmän kiinni, sillä ne oli selästä jo vyötärölle asti (? what) ja tällein totuin siihen, että peilistä näin mun hiuksissa vaan sitä tummaa juurikasvua.

s2

Yritin pitää hiuksia myös mahdollisimman usein auki, mutta jotenkin mulla oli aina bad hair day niiden ollessa auki ja aattelin sen johtuvan niistä niin pitkiksi päässeistä hiuksista, jotka laittamisesta huolimatta alkoi roikkumaan jossain vaiheessa päivää. Lopulta tajusin sen kuitenkin johtuvan siitä, että auki mun hiukset oli tosi vaaleet ja hämmennyin, sillä vielä pari vuotta sitten mietin, kuinka en enää ikinä palaa tummaan väriin. Miten aivan yhtäkkiä jostain joka on ollut niin mua jo viis vuotta voikin tulla sellanen asia, joka tuntuu ihan vieraalta? Jotenkin kesän ja alkusyksyn aikana olin alkanut pitämään mun hiuksia ruskeena ihan vaan siksi, että itse näin ne lähes aina kiinni ja siksi hämmennyin aina, kun joku puhui musta vaaleahiuksisena tai luokitteli blondiks.

s1

 No nyt sunnuntaina istahdin mun luottokampaajan tuoliin ja ilmotin päättäväisesti, et musta tulee nyt ihan brunette. Voin kertoa, että mua jännitti ihan sikana, mutta mietin vaan, että olaplexilla saan tilanteen korjattua ihan käden käänteessä, no worries. Musta oli hassua, että lähes kaikki, joille kerroin, että aion värjätä hiukset tummiksi, näytti vähän häkeltyneiltä. Mun luonnollinen väri on melkein samanlainen, kun tää uusi värjätty, mutta lähes kukaan mun ympärillä nykyään olevista ihmisistä ei oo nähnyt mua mun luonnollisilla hiuksilla ja jos onkin, siitä on niin monta vuotta, et eihän sitä kukaan muista. 

s5

Mähän en oo yhtään sellanen extempore ihminen tälläsissä asioissa ja kaikki hiusmuutokset oon tehnyt pikkuhiljaa. Siks tää muutos kerralla tummatukkaseks oli mulle jotenkin tosi iso juttu, mutta en vois olla tyytyväisempi! Se, kun näin pikkuhiljaa hiusten uuden värin kuivauksen aikana, sai mun kasvoille ison hymyn, sillä mulle tuli fiilis, et näytän vihdoin siltä, miltä musta tuntuukin. Haha, joillekin hiustenväri voi olla ihan pikkujuttu, mutta näköjään mulle se olikin aika iso juttu. Ykskin mun kaveri alkoi melkein itkemään, kun laitoin sille selfien uusien hiusten takia, koska "sai vanhan Saran takaisin". Aww! 

s3

Mut sellanen syvällinen tarina pinnallisesta asiasta! Sain huomata, että näistä hiuksista olikin aika vaikea saada kuvaa, jossa ihan oikea sävy näkyy, sillä melkein näissä kaikissa kuvissa näyttäis, että mulla olis vähän vaaleempaa raitaa joukossa, vaikka todellisuudessa se on vissiin jotain hiusten kiiltoa? Mulle laitettiin eri sävyä tyveen ja latvaan, sillä latvassa oli niin monta kertaa blondattua hiusta, että sama väri juuresta latvaan ois alkanut helposti vihertämään, joten siellä on hieman lämpimämpi sävy kuin tyvessä. Ymmärsin, että tää väri vaalenee varmasti ensimmäisissä pesuissa ja voi olla, et näihin tulee ehkä vähän liukuväriefektiä sen myötä, mutta yritän ylläpitää väriä parhaani mukaan sävyttävällä shampoolla! Ja hei, jos teillä on vinkkejä ruskeiden hiusten hoitoon niin kuulisin niitä enemmän kuin mielelläni!

Musta kaikista parasta on ollut nähdä ihmisten reaktiot näistä hiuksista ja kaikki epäilijät on vakuutettu, et nää toimii, heh. Hauskaa, et itelle muutos on niin selvä, mutta jotku kattoo vähän pitempään ja selvästi miettii, et mikä on muuttunu. Mutta, mitä te tykkäätte? 

44 kommenttia:

  1. IHANAT! Tämä oli hyvä veto :) Tykkään x100 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsi, kiitos!! ♥ Mäkään en kyllä vois olla tyytyävisempi! :)

      Poista
  2. Vau mikä kaunotar! Sopii sulle ihan mielettömän hyvin!

    VastaaPoista
  3. Mä muistan kyllä sut tosi hyvin tummatukkasena :) sopii ihan hullun hyvin nää hiukset sulle! Vaikka se blondikin oli kyllä kiva.
    -Rosa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin vitsi, mekin ollaan tunnettu jo niin kauan! Pitää vaihtaa hei koirakuulumisia joku päivä. ;) Kiitos Rosa! :>

      Poista
  4. Oi vitsi miten kivasti noi sopii sulle! :)

    VastaaPoista
  5. Näyttää kyllä hyvältä, tykkään ! ♥

    VastaaPoista
  6. Sopii sulle ihan älyttömän hyvin!! :-)

    VastaaPoista
  7. sopii ihan super hyvin!! blonditkin sopii, mutta nää kyllä ehkä jopa paremmin, hyvältä näyttää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jatta! :) Mustakin tuntuu, et nää sopii kyllä blondeja paremmat vaikka tykkäsin niistäkin ennen!

      Poista
  8. Sulle sopii molemmat! :) Mutta tärkeintä on se, mikä tuntuu parhaalta ja missä on eniten oma ittensä. ♡

    Hei miten teidän oppari? :) Saako kysyy et mistä aiheesta teette/teitte? :) Meikäläisellä vuoden päästä sama urakka, jänskää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana kuulla! :) Ja ihan oikeessa oot ja nyt tuntuu ihan itseltä kun on tummat hiukset!

      Tässä äsken just sitä kirjottelin ja kyllä se sieltä valmistuu. Muutama viikko vielä aikaa rutistaa, apua. :D Meidän aihe on kilpailija-analyysi piensisustustavaraverkkokaupoille Suomessa. Tällä hetkellä kerätään vastauksia kyselyyn ja ehkä julkasen sen linkin täälläkin jos vastauksia ei meinaa muuten tulla tarpeeks! :>

      Poista
  9. Paras muutos tähän mennessä! Aivan ihanasti käy sulle toi tummempi tukka, oot niin upee :) Ruskeiden hiuksien hoitoon suosittelen ihan sitä sävyttävää shampoota sekä Color Maskia - Color Maskinkin voi laittaa kuivaan tukkaan vaikuttamaan n. 15-20 minuutiksi ja pestä tämän jälkeen pois, jolloin tukka imee pigmenttejä itseensä ja on suihkun jälkeen ihanan hoidetun tuntuinen. Muuten laita sitä pesun jälkeen pyyhekuivaan tukkaan ja anna olla n. 10-15min.

    Se on niin ruskeassa kuin missä tahansakin värissä, että varsinkin pari ensimmäistä pesukertaa muuttaa sävyä ehkä paljonkin. Ja mikäli tahdot latvasta lämpöisemmän, kokeile sekoittaa vaikka kuparia ja sitä ruskeaa maskia, jolloin ruskeasta tulee ihanan lämmin. Itse sekoittelen tällä hetkellä kuparia ja punaista, jotta tämän puna-kuparin vivahteikkuus säilyy. :)

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna, kiva et oot tota mieltä!! :> Ja kiitos paljon vinkeistä, mulla onkin viime keväänä saatu biozellin ruskea shampoo (en ees muista oliko se hoitoaine vai shampoo) ja aattelin kokeilla sitä! Täytyy varmaan ostaa noita Color maskeja kans pian. :)

      Poista
  10. Kauniin väriset hiukset, sopii tosiaankin sulle! :) Ja ihanaa, että uskalsit olla vähän spontaani tässä asiassa, se kannatti! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, kiitos paljon! :) No joo todellakin! Pitäis varmaan olla spontaani useamminkin :D

      Poista
  11. Siis ei voi muuta sanoa kuin VAU! Looks amazing <3

    VastaaPoista
  12. oi, sopii sulle toosi hyvin! :)

    http://more-than-we.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  13. ihanat, sopii superhyvin sulle!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kun tekin tykkäätte näistä! :) kiitos!

      Poista
  14. Sopii niiiin hyvin! Vau <3

    http://sara--says.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  15. Näyttää terveiltä ja paksuilta hiuksilta. Varmaan mukava olla itseään lähellä :D Leijonaharjas, onnea !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää myös tuntuu paremmalta kuin koskaan! Kiitos :)

      Poista
  16. Vauuuu sopii sulle tosi hyvin !! Mulla itellä on luonnostaan semmonen perusmaantienharmaa tukka, jonka 7.luokalla värjäsin ruskeaksi ja mulla oliki tummat hiukset tosi pitkään. 19-vuotiaana sitten vaihdoinki blondiksi ja ihan bruneteksi en osaa itseäni kuvitella, mutta kesällä raidoitin näitä tummemmalla ja nyt nää alkaa olemaan aika lähellä mun omaa väriä ja kauhulla oon kattonu jotaki kesäisiä kuvia ennen värjäystä kun hiukset on oikein auringonvaalentamat superblondit (ei kuitenkaan mikään platina vaan vähän kellertävät!). Eli muutos tekee kyllä välillä ihan hyvää :D Ja sulle tosian sopii toi brunette tosi hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilia! <3 Säkään et siis ihan kauheen usein vaihda radikaalisti hiustyyliä! Ja älä sano, ettet osaa sillä vuos sit en ois todellakaan voinut kuvitella enää ikinä mulle tummia hiuksia.. :D

      Poista
  17. Voisinnpa sanoa että tämä väri on kuin luotu sulle! Ensinmäisen kerran kun katsoin näit kuvia niin ajatus "mitä se on menny tekemään!" pyöri mielessä, olin ihan ihmeissäni! Mutta nää tummat hiukset sopii sulle oikeestaan paljon parempin kuin ne vaaleat!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, eka jolla on ollut (tai kertoo et on ollut) tollanen ensireaktio! :D Mäkin oon kyllä sitä mieltä et nää sopii paremmin kuin vaaleet. :) Kiitos!

      Poista
  18. Aivan ihana väri! Korostaa kauniisti sun kasvoja :)

    VastaaPoista
  19. Mäkin kieltämättä ihan hämmennyin avatessani tän postauksen haha! Mutta kyllä oon silti sitä mieltä, että peukku tolle värille :) Tosi hyvältä näyttää!

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, et oo ainoa joka on vähän hämmentynyt tästä ! :D Kiitos Erika! :>

      Poista
  20. Ei voi muuta sanoa, kun WAU! Aivan ihanat noi hiukset ja sopii sulle älyttömän hyvin :)

    VastaaPoista
  21. Wau mitkä hiukset<3 Sopii sulle niin hyvin<3

    http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

    VastaaPoista