sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Tallinn photos

1 3 6 8

Pieni kuvapläjäys perjantailta, kun käytiin Nikon kanssa pyörähtämässä Tallinnassa. Oon käynyt kyseisessä kaupungissa niin monta kertaa, että en enää ees osaa laskea, mutta koska viime kerrasta oli jo vähän aikaa, niin päivä meni nopeasti auringonpaisteessa kierrellen. En todellakaan muistanut, miten ihana vanha kaupunki on! Oltiin tosiaan ihan vaan päiväreissulla, mut päivän aikana molempia alkoi vähän harmittamaan, ettei otettu hotellia Tallinnasta ja oltu siellä yhtä yötä. Ehkä sit ens kerralla!

5 13 9 10

Vanhaa kaupunkia kierreltäessä kiivettiin myös Toompean mäelle, josta maisemat on ihanat. Jos on suuntaamassa Tallinnaan, siellä kannattaa ehdottomasti käydä! Kierrettiin myös keskustan kauppoja, käytiin syömässä tutussa ja turvallisessa Amarillossa ja nautittiin vaan kesäisestä säästä.

11 7 2 12

Multa joku ehtikin pyytää vinkkejä Tallinnan varalle, mut sellasia ei kauheesti löydy! Viime kerrasta on tosiaan sen verran jo aikaa, että en muista, missä ollaan syöty tai käyty kahvilla. Paitsi sen muistan, että silloin kun olin pieni, käytiin syömässä Old Hansa -ravintolassa ja se ruoka oli niin pahaa, etten voinut syödä sitä. :D Mut toisaalta, tästä on varmaan joku 15 vuotta aikaa, joten en ehkä tän muiston varassa tuomitsis koko ravintolaa. Mut tosiaan, kannattaa suunnata Toompean mäelle, kierrellä vanhaa kaupunkia ja shoppailla Viru-keskuksessa ja Rottermannin korttelissa, josta löytyy mm. Pull&bear ja Bershka.

Meillä oli tosi kiva reissu ja eilinen päivä Suomipop festareilla kruunas mun loman! Toivottavasti teilläkin on ollut kiva viikonloppu. 

26 kommenttia:

  1. Haha mua oikeen nauratti ku käytiin just pari viikkoa sit siellä Old Hansassa ku olin ekaa kertaa Tallinnassa :DD Oli se ruoka ihan hyvää tai siis oli kyllä oikeesti hyvää, mutta ei kyllä sellasta tyypillistä ruokaa, josta nuoriso tykkäis ja muutenki vähä sellanen paikka, josta toiset tykkää älyttömästi ja toiset ei ollenkaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä :DD No siis se näyttää kyllä ulkoapäin siltä, et oltais varmaan menty syömään, jos mulla ei ois niin kauheet traumat! Sain silloin sellaisen perunasta tehdyn nyytin, jonka sisällä oli tosi makeaa perunalaatikon tapaista liisteriä ja sen nyytin kanssa oli paksua ruskeaa kastiketta, jonka joukossa oli papuja. Ei ihan sellasta, mitä pikkulapsi haluaa syyä! :D

      Poista
    2. Joo se ruoka on TODELLA Erikoista, vaikkakin se ravintola on ihan supersuosittu! Ja ei siit annoksesta kyl täyttys vaikka söiskin kokonaan, ite en pystyny ees syömää kaikkee - ne oli niiin erikoisia. Mut tosi pienet annoksetkin siis hintaan nähden..

      Tulikohan tarpeeks sekava kommentti... :D

      Poista
    3. Joo, eli en ehkä uskalla mennä enää uudestaan :D

      Poista
    4. Joo onhan se kyllä tavallaan vähän sellainen riskivalinta verrattuna moneen muuhun paikkaan :D Meillä oli joku alkupala merenelävälautanen ja sit normiannos ja oltiin molemmat ihan täynnä :D Ei ollu siis sellasta ruokaa, että haluaisin sinne uudestaan, mutta "vika" on enemmän siinä mistä mää tykkään ku siinä ruoassa :) Varmaan ihan unelmapaikka niille, jotka on sellasen ruuan perään! Mutta kokemusta rikkaampana nyt ;)

      Poista
    5. Niinpä, onpahan testattu nyt! ;) Mulla on kala- ja pähkinäallergioita niin paljon, et sekin aina hankaloittaa ruokapaikkojen valintaa, sillä niitä on yleensä melkein kaikissa ruuissa :D

      Poista
    6. Täällä kans kokemusta kyseisestä paikasta. Ekaks kun laivalla söi kaikkee makeeta, niin Tallinnassa maissa piti saada jotain suolaista. Ja sitten Hansaan. Kuinka ollakaan tilas kuka mitäkin, niin ruoassa usein yhtenä aineksena imellys keskiaikaiseen ruokakulttuurityyliin. Puistattaa vieläkin...vaikka ruoan haukkuminen ei kuulukaan hyviin tapoihin.

      Poista
    7. Jep ja mä en voi sietää jos suolainen ruoka maistuu yhtään makealle eli ei yhtään mun paikka siis! :D

      Poista
  2. Seuraavan kerran kun suuntaat(te) Tallinnaan niin käykää nyt ihmeessä jossain ei-ketjuravintolassa syömässä, Tallinna on nimittäin pullollaan hyviä ja edullisia ravintoloita! Kannattaa tsekata vaikka Tripadvisorin sovelluksen kautta niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin oli tarkotus nytkin tehdä, mutta meillä oli vaan niin jäätävä nälkä, et päädyttiin tuttuun ja turvalliseen. :D

      Poista
    2. Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Kannattaa ehdottomasti mennä johonkin Vanhankaupungin ihanista ja tunnelmallisista ravintoloista! :) Mä suosittelisin Oliver's tai Mungakälder ravintolaa, molemmat aivan loistavia. :)

      Poista
    3. Täytyy mennä kun on enemmän aikaa ja ei oo tapponälkä :D

      Poista
  3. Niin nättejä kuvia Tallinnasta! Tallinna on näin kesällä tosi kiva kaupunki :)

    Erika

    VastaaPoista
  4. Tätä lukiessa tuli kauhee hinku päästä Tallinnaan mut vielä viikko pitäs jaksaa odottaa.. hyviä vinkkejä, kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No viikko menee nopeasti! ;) Kiva et näistä oli jotain apua ! :)

      Poista
  5. Oon itekin käyny Tallinnassa niin moneen kertaan etten jaksa muistaa ja oonkin aivan rakastunu tuohon vanhaan kaupunkiin. Nyt on tainnut olla ainakin parin vuoden tauko, joka jaksaa yllättää mut joka kesä! Toisaalta eipä nyt olisi niin hirveä hinku edes Tallinnaan, vaan tahtoisin kiertää muuta maailmaa välillä. Tallinna on silti aina ihana pieni irtiotto ja sinne pääsessään toivoo että olisi ottanut sen yön tallinnassa! :D

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, mielellään ois lähteny jonnekin muuallekin mut ajan ja rahanpuutteen takia Tallinna oli hyvä vaihtoehto :D

      Poista
  6. Nää kuvat mun pitäis näyttää äidille, joka on sitä mieltä että tallinna on kamala paikka (vaikkei siellä kertaakaan oo käyny) :D Oikein ihania kuvia ja tykkään sun blogista tosi paljon!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika jännä, mistähän sellanen kuva on sit tullu? :D Joo, varsinkin vanha kaupunki on aivan ihanaa aluetta! Ihana kuulla, kiitos! :)

      Poista
  7. Oiii tuttuja maisemia! Iskee kauhee ikävä tonne :') Me käytiin tuolla syömässä jossain tosi kivassa raflassa, oisko ollu joku terrace? Ainakin se oli semmonen terassi jossain katolla :D Ruoka oli ihan suuuuperihyvää ja HALPAA!

    VastaaPoista
  8. ihailin tota neuletta jo tallinnan päässä sun päällä! niin ihanan pehmosen näkönen ja toi väri täydellinen! 8) terkuin tyttö joka seisoi vieressäsi tallinan terminaalin helsiinkiin suuntaavan laivan jonotuksessa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho olipas hauska sattuma! :D oisit vaan moikannut jo sillon ;) Toi on kyllä ihana <3

      Poista