tiistai 3. helmikuuta 2015

Answers, part 1

PicMonkey Collage5


Mikä on sun koko nimi?
- Sara Malmberg

Minkä ikäinen olet?
- Oon syntynyt -92 ja täytän tänä vuonna 23.

Kuinka pitkä olet?
- 165 cm

Missä asut?
- Jyväskylässä

Asutko omassa kämpässä?
- Joo, muutin pois äitin luota Nikon kanssa yhteen lukion jälkeen 19-vuotiaana.

Asutko yksin vai onko sulla kämppis?
- Asutaan Nikon eli mun poikaystävän kanssa yhdessä.

Onko tuo teidän koti siis vuokra-asunto?
- Joo on!

Monta tuntia nukut yössä?
- 7-8 tuntia.

Millainen perhe sinulla on?
- Ihana! Mitäpä sitä sen enempää selittelemään. :D

Millä alalla sun vanhemmat on?
- En haluu kertoa mun vanhemmista mitään tarkkaa täällä, toivottavasti ymmärrät! :)

Onko sulla sisaruksia? Jos on kuin minkä ikäisiä ne ovat?
- Mulla on kaksi velipuolta ja toinen on 27 ja toinen 25.

Mitä töitä teet?
- Oon päivittäistavarakaupassa töissä.

Mikä on sun jalan koko?
- 39/40 ja oon aina halunnut pienemmän jalankoon...

Millaista musiikkia kuuntelet?
- Sellasta, mitä NRJ:ltä tulee. Yleensä kaikkea menevää, kuuntelen tosi harvoin mitään balladeja. 

Mikä auto teillä on?
- Volkswagen golf variant (piti kysyä Nikolta apua tähän… :D)

Millanen olit teininä?
- Ystävät oli maailman tärkeimpiä ja vietin kaiken ajan niiden kanssa. Kuuntelin paljon musiikkia ja olin hyvä koulussa, vaikka en oikeastaan tehnyt sen eteen sen kummempia. Elämä oli dramaattista, vaikka eihän se sitä oikeasti ollut. :D Oon julkassut yhden tb-postauksen vuoteen 2007 ja se löytyy tästä.

Käytkö usein juhlimassa? Juotko koskaan ns. perseitä? Susta saa mallikuvan,kun et tunnu koskaan vetävän övereitä tms, mikä on siis vaan hienoa :)
- Juon oikeasti tosi harvoin! Yritin yks päivä laskea päässäni, monta kertaa join alkoholia ylipäätään viime vuonna ja taisin saada tulokseks 13 kertaa. Eli tosi harvoin! Sillon, kun olin 18-19 -vuotias niin tuli käytyä useammin baareissa ja juotua aika paljon useammin, ehkä pari kertaa kuukaudessa. Nykyään oon lähes joka viikonloppu töissä, joten silloin vapaa-ajan haluan käyttää johonkin muuhun, kuin baareissa pyörimiseen eikä noi opiskelijabileetkään houkuta oikeastaan yhtään. Tietty silloin, kun on syy juhlia (esim. synttärit), tykkään alotella ja lähteä loppuillasta baariin tanssimaan, mutta tiiän oman rajani jo niin hyvin, että en juo perseitä. En kyllä tykkää myöskään tissuttelusta ja en juo oikeastaan koskaan vain yhtäkään eli jotain siitä välistä haha. :D 

Ootko maistanut tupakkaa?
- Oon maistanut.

Mitä asioita arvostat elämässä eniten?
- Terveyttä, ystäviä, perhettä ja Nikoa. Helposti tulee aina mietittyä, et miks mulla ei oo sitä tai miks en oo sellanen, vaan pitäis muistaa arvostaa myös niitä asioita, joita usein pidetään itsestäänselvyyksinä!

Jos olisit yhden päivän vastakkaisen sukupuolen roolissa niin mitä tekisit?
- Hmm no varmasti yrittäisin selvittää, mitä niiden miesten päässä liikkuu! Ois kyllä oikeesti hauskaa olla yhden päivän mies. :D

Mikä on sun arvokkain tavara?
- Varmaan mun tietokone, Macbook pro.

Ootko enemmän aamu- vai iltavirkku?
- Mun on helpompi valvoa myöhään kuin herätä aikasin, mutta tykkään enemmän aikasin heräämisestä kun myöhään valvomisesta.

Onko elämässäsi ollut suuria vastoinkäymisiä?
- On ja varmasti kaikilla on sellaisia, joillakin vähän pienempiä ja joillakin vähän isompia. Onneks oon välttynyt sellasilta suurilta suruilta, kuten lähimmäisen kuolemalta, mutta niitäkin tulee olemaan elämän varrella edessä. Välillä pelottaa, kun en ole koskaan menettänyt ketään lähimmäistä, että miten siitä sit selviää, kun sellanen sattuu kohdalle..

Mistä kaikkialta sut voi löytää sosiaalsiesta mediasta?
- Facebookista ja Instagramista nimimerkillä @saraasara.

PicMonkey Collage10

Mikä on unelma-ammattisi?
- Itse asiassa en tiedä vielä, joku kaupanalaan liittyvä kuitenkin! Joku, jossa mulla on vastuuta ja viihdyn hyvin, liittyy asiakaspalveluun ja pääsen tekemään myös jotain luovaa. :)

Mikä on suurin unelmasi?
- Tää on paha kysymys! Ehkä se, että voin vanhana miettiä, että saavutin ja tein kaiken sen, mistä haaveilin ja oon onnellinen. 


Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? Entä kymmenen?
- Hmm, viiden vuoden päästä oon joko menestynyt yrittäjä tai päällikkönä (esim. myymäläpäällikkö) jossain muotialan yrityksessä. Meillä on oma asunto Nikon kanssa ja ollaan naimisissa tai menossa naimisiin. Kymmenen vuoden päästä näen meillä jo lapsia! Ja ehkä toisen koiran jos Niko saa tahtonsa läpi. :D Oon töissä, joissa viihdyn hyvin ja vapaa-ajalla nään niitä ystäviä, jotka on mun elämässä tälläkin hetkellä.

Mitä odotat tulevalta vuodelta?
- Tätä viimeistä kouluvuotta eli harjoittelua ja opinnäytetyötä. Nää on jännittäviä juttuja mulle! Lisäks ootan kovasti kesää.

Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sulla on kun pian valmistut koulusta? 
- Toivon, että löydän mahdollisimman pian sellaisen työn, jolla pystyn elämään, jossa viihdyn ja vastaa mun koulutusta. On mulla muitakin suunnitelmia ja haaveita tulevaisuuden työskentelyn varalle, mut niistä en puhu vielä mitään. ;)

Oletko suunnitellut ulkomaan reissuja tälle vuodelle?
- En, yhyy! :(

Mitä meinaat tehdä valmistumisen jälkeen?
- Jatkan varmaan mun nykyisessä työssäni. 

Voisitko kuvitella muuttavasi muualle Suomeen? Entä ulkomaille?
- Voisin kuvitella muuttavani esim. työn perässä, mutta en kyllä välttämättä haluis muuttaa. En oo myöskään koskaan halunnut muuttaa ulkomaille niin en kyllä usko, että sinne muuttamaan. Tykkään matkustella Suomen sisällä ja ulkomailla, mut jotenkin Jyväskylä on vaan koti.

Jos olisit/ joskus vielä olet johtaja, miten kohtaat alaisesi?
- Hmm, mitenhän tähän nyt vastais.. Veikkaan, et kysymyksen kysyjä on opiskellut johtamista, kun osaa tällästä kysyä. ;) Alaisia pitää kuunnella ja opastaa, sekä pystyä luottamaan niiden tekemiseen ja antaa sopivasti vastuuta. Lisäksi johtajan tulee näyttää esimerkkiä alaisilleen. 

PicMonkey Collage6

Minkälaista tekoa et pystyisi antamaan anteeksi esim. poikaystävälle tai ystäville?
- Sellasta, jonka jälkeen luottamus ois mennyttä. Mun mielestä kaikki ihmissuhteet rakennetaan luottamukselle ja, kun sen kerran pettää, sitä on mahdotonta saada korjattua kokonaan.

Onko sinulla poikaystävä?
- On. 

Mitä hän ajattelee bloggauksestasi?
- Tietää, että tää on mulle tärkeetä ja tukee tässä. :) Jaksaa vielä kuunnella ja olla mukana, kun kerron jotain blogiin liittyvää juttua ja lähti innolla mukaan ensimmäisiin Indiedaysin blogigaalaan!

Kerro pitkästi parhaasta ystävästäsi?
- Tästä postauksesta löytyy pitkästi kerrottuna! :)

Kauan ootte ollut Nikon kanssa yhdessä? :) Aiotteko mennä kihloihin tai onko niistä ollu puhetta?
- Kesällä meille tulee 7 vuotta ja on ollut puhetta, että joskus mennään, mutta ei vielä. En halua mennä kihloihin vaan nään sen niin, että kihloihin mennään, kun ollaan menossa naimisiin. Jos Niko kysyis multa ”Mennäänkö kihloihin” vastaus ois vaan paha mulkaisu, sillä sekin tietää, että kihlat on mulle vaan se aika, kun suunnitellaan häitä haha.

Miten usein vietät aikaa kavereiden kanssa?
- Liian harvoin! Mulla menee aikaa niin paljon kouluun ja töihin (ja blogiinkin), että kaverit on jäänyt vähän vähemmälle huomiolle. :( Joka viikko nään kuitenkin jotain kaveria ja onneks ollaan esim. Lauran kanssa samassa koulussa.

Seurusteleeko teidän kaikki kaverit? Vaikuttaa usein siltä, et ootte paljon pariskuntakaverien kanssa.
- Ei seurustele, mutta yleensä, kun tehdään jotain Nikon ja ystävien kanssa niin nähdään kaveripariskuntia, kun on kiva olla neljästään. Enemmän nähdään kuitenkin molemmat meidän kavereita erikseen, hassua, et blogin kautta on tullut kuva, et ollaan paljon porukalla kavereiden kanssa! 

Säästättekö Nikon kanssa jo häihin?
- Ei. :D

Monta parisuhdetta sinulla on ollut?
- Niko on mun ensimmäinen kunnon poikaystävä.

Kerro nyt vihdoinkin PITKÄSTI, miten tapasitte Nikon kanssa, ja miten se sit siitä lähti.
- Vietin mun kaverin 15-vuotissynttäreitä ja päätettiin lähteä käymään meidän ala-asteen pihalla. Just kun tultiin koulun kohalle, Niko oli pyöräilemässä sen serkun kanssa siitä ohi ja jäi juttelemaan meidän porukan kanssa, kun tunsi entuudestaan pari mun kaveria. Siinä samalla me tavattiin ensimmäistä kertaa ja sen illan jälkeen juteltiin vähän IRC-Galleriassa ja mesessä ja tavattiinkin paristi, mutta ei kahestaan. Se sit vähän niinku jäi vaan sellaseks satunnaiseks mitä kuuluu -keskusteluks jonkun puolen vuoden ajaksi ja sit kun ysin loppu lähesty niin alettiin juttelemaan taas enemmän siellä mesessä (en kestä, voi mese-aikoja!) ja tavattiin taas paristi ja tällä kertaa kahdestaan. Meidän "viralliset" ensitreffit oli Kuokkalan sillalla! Juhlittiin koulujen loppua ja peruskoulun loppua molemmat Alballa (apua, tunnen itteni niin vanhaks, kun muistelen näitä...) ja siellä sit vietettiinkin lähes koko ilta yhdessä. Sen illan jälkeen nähtiinkin päivittäin ja alettiin parin viikon päästä seurustelemaan. 

Olet seurustellut käytännössä koko nuoruutesi. Tuntuuko susta koskaan että oisit jäänyt jostain paitsi? Kaipaatko vapautta ja sitä ettet ole tilivelvollinen tekemisistäsi?
- En! Musta kuulostaa hassulta, et kaipaanko vapautta, sillä ei musta tunnu, et oisin mitenkään menettänyt mun vapauden, kun seurustelen. Eihän seurustelu rajoita, tai kuulu rajoittaa elämää mitenkään, paitsi muiden poikien tapailun osalta. Jos oon halunnut lähteä kavereiden kanssa ulos tai esim. Lauran kanssa Lontooseen, niin ei Niko oo siihen mitään vastaan sanonut. Enkä koe, että oisin tilivelvollinen mun tekemisistä kenellekään, mutta haluan jakaa kaiken ihan vapaaehtoisesti Nikon kanssa. Jos tuntuu, että joutuu luopumaan jostain tai seurustelu rajoittaa elämää niin sit ei ehkä kannata seurustella. :)

.............

Huh, eka osa vastauksista nyt ulkona! Vaikka tää oli jo ties kuin mones kysymyspostaus niin silti se aina yllättää, miten paljon tän kokoamiseen meneekin sit aikaa. Kiitos kaikille kysymyksien jättäjille ja jos näistä herää jotain lisäkysymyksiä niin vastailen niihin sit tän postauksen kommenteissa! :) Nyt hyvää yötä kaikille! 


35 kommenttia:

 1. Näitä kysymyspostauksia on aina kiva lukee, niistä saa kuitenkin paremmin kuvaa siitä millainen tyyppi bloggaaja on jne :) Ja kuva susta kyllä muuttu vaan positiivisempaan suuntaan taas, hihi! :)

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kyllä tykkään lukea näitä muiden blogeista! Plus näitä on kiva tehä sillä sellasiin ns normipostauksiin on vaikee saada esille persoonaa kovin syvällisesti niin jos näistä tulis vähän parempi kuva siitä, millanen oon :) Kiitos Erika! :>

   Poista
 2. Oon niin samaa mieltä ton viimeisen vastauksen kanssa! Mua aina naurattaa jos joku kysyy, että eikö mua haittaa kun nuoruus menee hukkaan tai kun vapaus riistetään :D Toi viimenen lause on niin totta, jos tuntuu siltä että seurustelu jollain tavalla rajoittaa elämää niin sitten on kyllä aivan väärän ihmisen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Eihän kaikki ihmiset muutenkaan oo sellasia et haluis säätää tuntemattomien ihmisten kanssa joka vkl baareissa vaikka oiskin sinkku :D

   Poista
 3. Siullako on siis vain "yksi nimi"? Ettei etunimen ja sukunimen välissä ole mitään? :DVaik niinhän tuosta voi päätellä, mut kunhan nyt vielä varmistan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis joo, mulla on kolme nimeä! Mä ymmärsin ton etu- ja sukunimenä :D

   Poista
  2. Ahaa, mikä on sit sun toinen nimes?:)

   Poista
 4. Millaisia töitä teet työharjoittelupaikassasi? Saatko vastuuta vai teetkö pelkästään "normaaleja" vaateliikkeen tehtäviä? Miten näät sen vaikuttavan tulevaan uraasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen samoja tehtäviä, kun kaikki muutkin siellä, mutta nää kaikkihan on mulle ihan uutta ja oon tosi ilonen, et oon nyt päässyt kokeilemaan vaateliikkeessä työskentelyä! Sovittiin myös ennen harjottelua, että saan seurata esimiehen tehtäviä eli vähän erikoisempaa, mitä harjottelijat yleensä. :) Vaikuttaa mun uraan siis niin, että nyt mulla on sit kokemusta myös tälläsestä työstä. :D

   Poista
  2. Mutta eikö ole tavallaan "turhaa" tehdä harjoittelu työssä johon pääsee suoraan lukiostakin ilman mitään koulutusta? Harjoittelu tulisi kuitenkin olla nimenomaan harjoittelua tukevaa työtä varten. Eikö amk:ssa ole mitään kriteerejä harjoittelun sisällölle? En siis halua kuulostaa inhottavalle mutta ihmettelen kyllä tosi paljon tätä. Noh mutta tärkeintä kai että itse olet tyytyväinen :)

   Poista
  3. Harjottelun ideana on et voi testata mitä mä mahdollisesti haluaisin tehdä valmistumisen jälkeen niin on tää parempi vaihtoehto kun se et oisin hakenu töihin Vaatekauppaan ja todennut et en tykkää tästä ollenkaan :) Mulle tää on ainakin antanut paljon ajateltavaa tulevaisuuden kannalta eli oon tyytyväinen :)

   Poista
  4. Huomaa että arvostat kaikkea tekemääsi ja tartut mahdollisuuksiin. "Turhaa" ei ole mikään harjoittelu, joka jättää jalanjälet uran alkuun. Eikös liiketalous ja esim. vaatekauppaharjoittelu liity juurikin amkin kriteereihin. Lukiosta voi päästä vaatekauppaan, joo onni sekin, mut tutkintoa siitä ei saa kerättyä. Jo sinällään lukio + amk on raju juttu tolla iällä, ja varsinkin kun samalla käy töissä. Kaikki ei pääse ees lukioon, tai halua, eikä harjotteleen noin vaan. Toivottavasti moni lukee sun blogia, erityisesti sillä silmällä, miten ahkeruus palkitaan!

   Poista
  5. Täältä Jyväskylästä on tosi vaikea saada töitä sillä opiskelijoita on tosi paljon joten jokainen mahdollisuus, jolla voi saada jalan työpaikan oven väliin kannattaa kyllä käyttää :)

   Poista
 5. Missä ja mitä siis opiskelet tällä hetkellä? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelusta tulee seuraavaan osaan monta kysymystä ja vastausta! :) mut siis opiskelen ammattikorkeassa liiketaloutta :)

   Poista
 6. Missä lukiossa sä olit Jyväskylässä?

  VastaaPoista
 7. Oon jo pidemmän aikaa seurailla sun blogia (anonyyminä) ja tuun seuraamaan varmasti vielä pitkään, sun blogi on hirmu kiva! Nyt oli pakko tulla kommentoimaan ekaa kertaa liittyen tohon kihlausjuttuun=D Ihanaa että joku vielä aattelee tolleen, musta nimittäin tuntuu et oon tyyliin ainut jonka mielestä ei voi kysyy että "mennäänkö kihloihin" koska kihloissa ollaan vaan se aika ennen kun mennään naimisiin! Muutenki on ollu hauska huomata sun tekstejä lukiessa, että on muitakin tommosia pieniä asioita joista aattelet samalla tavalla ku mä, esim. se vessapaperin laitto yleisissä vessoissa hahaa:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva et innostuit kommentoimaan ja löytyy vielä yhtäläisyyksiä! :) toi on niin totta, monet tuntuu ajattelevan et "jee mennään kihloihin" ja häistä ei oo ajatustakaan. Mulle kihlat on se aika kun suunnitellaan häitä yms eikä mitään muuta :D ja toi yleinen vessa on niin totta!! Mulle tuli ihan yllätyksenä et jotku ei laita sitä paperia :D

   Poista
  2. Haha pakko vielä sanoo tosta vessa asiasta:D Itekkin siis kuulun niiden ihmisten joukkoon jotka laittaa julkisissa vessoissa AINA pöntön päälle paperin. Ja siskoni on aina niin ihmeissään et mitä mä oikeen teen!? Oonko sairas tai jotaixD mulle se on ihan ilmiselvä juttu et teen niin (jopa kotonakin!) .

   Poista
  3. Oho, no mä en laita kotona tai kavereilla, mut sellasissa vessoissa, jossa käy tuntemattomia ihmisiä niin aina pakko laittaa! :D

   Poista
 8. Hyvä postaus taas!:)

  Oon täysin samaa mieltä ton vikan vastauksen kanssa!!
  Ärsyttää niin kovin ku sillotällö kuulee just tota, että haittaako ku nuoruuden vapaus on viety jne ..... huoh!
  Itsehän nää kaikki valinnat tehdään ja pääasia, että ite on tyytyväinen & onnellinen. Oon 20vee ja seurustellu 5vuotta poikaystäväni kanssa. On ihan huippua ns. kasvaa yhdessä aikuisiksi sen tietyn henkilön kanssa ja suunnitella yhessä tulevaa ja toteuttaa niitä yhteisiä juttuja elämän varrella<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva et tykkäsit! :) Oon samaa mieltä, ei sitä sillein tajua et on seurustellu niin pitkää koska molemmat on muuttunu niin paljon kun on kasvanu aikuiseks. Eihän kukaan kysy et eikö susta tunnu et jäät jostain paitsi kun sulla on ollu samat ystävät lapsuudesta asti vaan sitä pidetään hienona asiana :D

   Poista
 9. Oli kiva lukee näitä ja susta saa tosi ihanan kuvan ihmisenä! Vaikutat aidolta ja oikeesti semmoselta positiiviselta ihmiseltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! :') Siks musta nää kysymyspostaukset on niin hyviä, kun pystyy avaamaan ajatuksiaan vähän teillekin kun ei tälläsistä oikein tuu muuten kirjotettua!

   Poista
 10. Toi viiminen kohta!! Siis että osasit hyvin sanoa :) Monesti kuulen kysyttävän tuota kauan seurustelleilta, tai muutenkin toi että "menettää" jotain kun on parisuhteessa on aika oudosti ajateltu :D Mutta sanoit niin hyvin että pitäis melkeen kopioida toi teksti jonnekin talteen ja näyttää aina kun tulee puhe tollasesta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh kopsaa vaan jos se sais epäilijät hiljentymään ;D Mut ihan totta, epäilijöitä löytyy aika usein. Kerran yks tyttö vastas "HYI" siihen kun kerrottiin, et ollaan oltu viisi vuotta yhessä.. Tuli vähän hiljanen hetki ja vaihettiin katseet Nikon kanssa. :D

   Poista
  2. Seurustella 5 vuotta voi tuntua pitkältä ajalta, mut sit taas jos elää 5 vuotta samassa kodissa, niin hups muuttuu seurustelu perhe-elämäksi ja ne vuodet uppookin kätevästi arkeen, joka jo sinällään juhlaa on. . Vapaus mielestäni ylipäätään kytkeytyy hyvinvointiin, ei siihen elääkö yksin vai kaksin. Jos hyvin käy kahestaan sit onnellisuuskin tuplaantuu :) Oikeesti jäin miettiin, et onko parisuhde kahle, sillon kun sitä rakkaus ja kumppanuus ohjaa. Voi olla et oon liian mäntti, tavis.

   Poista
 11. Olisko mahdollisuutta saada jotain postausta Ennan kanssa, jossa kuulisi hänen kuulumisiaan :-) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Enna on taas tehnyt postauksia vanhassa osoitteessa niin sieltä löytyy kuulumisia! :)

   Poista
 12. Vitsit osasit ihan loistavasti kiteyttää mun ajatukset tuossa vikassa kohdassa ! :) Oli kiva lukea tätä, seuraavaa odotellessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, et siellä on samanlaisia ajatuksia! :) Jee, se tulee lähipäivinä. ;)

   Poista
 13. Pakko myöskin kommentoida tuohon viimeiseen kohtaan liittyen! Oon itekki kuullu monesti ihmettelyjä nuoruuteni "tuhlaamisesta" ja "menettämisestä"! Aloin seurustella 16-vuotiaana ja meillä on nyt yhteistä taivalta takana 11 vuotta, josta yhdessä on asuttu 9 vuotta. Pari vuotta sitten ostettiin omakotitalo ja haaveissa on perheenlisäys! :) En todellakaan koe menettäneeni mitään, päinvastoin! Meillä on yhteisiä menoja ja kavereita, mutta myös omat harrastukset, kaverit ja reissut. Vuosiin on mahtunut ylä- ja alamäkiä, mutta päivääkään en vaihtaisi pois :)

  Jatkopostausta odotellessa! Blogisi on ehdottomasti yks miun suosikeista! :)

  -Laura-

  P.S. Pakko kertoa vielä, et me mentii kihloihin vuoden seurustelun jälkeen eikä häistä oo vieläkään tietoa, vaikka kymmenen vuotta on kulunu! :D Perinteinen teinikihlaus siis! Noloa :D Siulla on hyvä periaate asian suhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana et ootte vielä yhdessä! Jos se vaan toimii niin sit se toimii, miks sitä erois vaan sen takia et on oltu jo "liian" kauan yhessä :) Haha teinikihlat on kyllä hauskoja ;D mut ootte sentään vielä yhdessä joten se ei oo niin paha ;)

   Poista