torstai 6. maaliskuuta 2014

Toivepostaus: Mun vinkkejä Lontooseen

Oon käynyt nyt kahdesti Lontoossa ja aattelin kirjottaa teille vinkkejä koskien Lontoota, sillä niitä on pyydelty. Lisäks sillon kun me suunniteltiin meidän reissua niin googleteltiin just kaikkia blogeja, joista etittiin vinkkejä, mitä Lontoossa kannattaa tehä. Toivottavasti tästä postauksesta on kans jollekin hyötyä! :)

Lennot & hotelli:
  • Lennot ollaan molempina kertoina varattu Ryanairilta, sillä lennot lähtee Tampereelta (lähempänä Jyväskylää kuin Helsinki) ja lennot on ollu molempina kertoina halpoja
  • Hotellit ollaan varattu Hotels.comin kautta. Ekana kertana oltiin Royal court apartmentissa, jossa meillä oli ns. huoneisto, eli meillä oli makkari ja keittiö erikseen. Oma keittiö oli ihan älyttömän kätevä, sillä tehtiin aamupalat ja iltapalat hotellissa ja säästettiin sillä paljon! Muuten hotellihuone oli vähän ällöttävä, esim. huoneen kokolattiamatto oli vähän huonossa kunnossa ja huoneen lattia oli ihan vinossa. Mut toisaalta, oltais varattu sama huone nyttenkin, sillä siihen hintaan nähden, oltiin ihan tyytyväisiä. Eli jos et oota hotellilta mitään ja haluat oman keittiön, voin suositella kyseistä hotellia. :D
  • Tänä vuonna oltiin Kensington Rooms hotellissa ja oltiin tosi tyytyväisiä hotelliin! Huoneet oli tosi pienet: niissä oli superleveä sänky (luksusta pariskunnille, jotka on tottunu nukkumaan 120 cm leveissä sängyissä) mut mitään muuta huoneeseen ei mahtunutkaan. Ongelmana oli vähän se, että missä esim. matkalaukkuja säilyttää ja huoneessa kaikki oleilu tapahtu sängyllä, mut menisin kyllä hotelliin ehdottomasti uudestaan! Tärkeintä mulle on se, että huone vaikuttaa siistiltä ja sänky siltä, että siinä haluaa nukkua ja tässä hotellissa noi kriteerit täyttyi.
  • Ensimmäisenä vuotena meidän hotelli oli Paddingtonin alueella ja tänä vuonna Kensingtonissa. Paddingtonin alueella oli enemmän luonto lähellä, nimittäin hotellin lähellä oli iso puisto. Lisäksi ihan lähellä oli myös pieni kauppa, mistä sai ostettua aamupala-aineet helposti. Tykkäsin kuitenkin Kensingtonin alueesta enemmän, sillä metroasema oli lähellä hotellia ja läheltä löytyi esim. kaksi ruokakauppaa, burger king (maailman parhaita hamppareita!), kfc ja monia kahviloita. 
lontoo3

Liikkuminen Lontoossa:
  • Ainakin Ryanairilla lentäessä saapuu Stanstedin lentokentälle, joka on aika kaukana keskustasta. Lentokentältä kannattaakin ostaa bussilippu Liverpool stationille. Ensimmäisenä vuotena ostettiin Terravisionin bussilippu ja tänä vuonna National expressin bussilippu ja molemmilla päästiin noin tunnissa Liverpool stationille. Suosittelen kuitenkin ostamaan mielummin Terravisionin bussilipun, sillä se on halvempi! Lisäksi kannattaa heti ostaa meno-paluu -lippu. 
  • Liverpool stationilta voi ladata viikon oyster cardin, joka on ihan ehdoton Lontoossa! Se on siis metrolippu, jolla pääsee liikkumaan metroissa ja busseissa. Me ollaan otettu molempina kertoina kortti zone 1 ja zone 2:selle ja ne on riittänyt meille hyvin. Metrolla oli älyttömän helppoa liikkua heti kun tajuaa sen idean, miten ne menee. Ensin katotaan, minkä värinen metro menee halutulle pysäkille ja sit metrotunneli yleensä haarautuu niin, että valitaan kumpaan suuntaan kyseistä linjaa haluaa mennä. Sit vaan valitsee sen käytävän, jonka varrella oma pysäkki näkyy. Haha, kuulostaa monimutkaiselta, mutta on helppoa!
  • Lähtöpäivänä kannattaa palata Liverpool stationille, käydä antamassa oyster card takaisin lippuluukulle, sillä siitä saa viiden punnan pantin ja mennä odottelemaan lentokentälle menevää bussia samalle pysäkille kun mihin jäi tulopäivänä. 
lontoo2

Ravintolat & kahvilat & baarit:
  • Jos majoittuu Kensingtonin alueella, hyvä aamupalapaikka löytyy läheltä metropysäkkiä! Kahvilan nimi on Patissiere ja sieltä saa aamupalaks perinteistä englantilaista aamupalaa, täytettyjä patonkeja, pannareita, hedelmäsalaattia ja tai esim. munakkaan, johon saa valita jonkin täytteen! Käytiin melkein joka aamuna tuolla syömässä, sillä saatiin masut täyteen hyvällä hinnalla (halpaahan Lontoossa ei oo missään).
  • Ravintoloista ei oo kauheesti vinkattavaa, sillä syötiin ekana vuotena vain Subwayssa (löytyy joka kulman takaa ja halvempaa kuin Suomessa) ja tänä vuonna paljon Burger kingissä (kannattaa maistaa Angus burgereita, ihan sairaan hyvää!). Piccadilly circukselta löytyy Jamie Oliverin kaksi ravintolaa: Jamie Oliver's diner ja Jamie's Italy ja käytii tuossa ekassa. Ruoka oli vähän mautonta, joten suosittelen mielummin testaamaan Jamien italialaista jos jommassa kummassa hauluaa käydä. Jos siellä ois sit parempaa ruokaa!
  • Camdenin alueella, heti alkupäässä, oli pubi/ravintola nimeltä Camden eye, jossa ruoka oli älyttömän hyvää! Niko söi fish&chipsin, jossa fish oli kokonainen kala paneroituna kun odotettiin jotain kalapuikkojen tapaista. :D Me muut syötiin pitsaa ja Laura otti sellaisen pitsan, jota Angelina Jolie oli kehunut maailman parhaaksi pitsaksi! Siinä oli mm. karamellisoitua sipulia, pähkinää ja sit jotain perustäytteitä ja Laura kehui pitsaa tosi hyväksi. 
  • Ravintoloissa ja kahviloissa kannattaa heti ennen tilaamista pyytää laskut erikseen, sillä jälkeenpäin laskun saa vain yhdessä osassa. Jos kaikilla on käteistä niin silloin lasku on vielä suht helppo jakaa osiin, mutta jos kaikilla on kortit, niin silloin yksi maksaa koko laskun. Lisäksi monessa paikassa odotettiin asiakkaiden jättävän tippiä.
  • Baareista mulla ei kauheesti oo vinkkailtavaa, sillä ekana vuonna ei käyty missään baareissa ja tänä vuonna pojat hoiti baari/pubikierrokset pääosin kahestaan kun oltiin Lauran kanssa kaupoissa. Pojat kuitenkin viihtyi paljon Loop nimisessä baarissa, josta sai myös ruokaa. Loop oli lähellä Victoria's secretiä, joten kannattaa kattoa vaikka kartasta sen sijainti jos matkassa on poikaystävä, joka ei jaksa kiertää nelikerroksista VS:sää. ;) Loopissa oli kolme kerrosta ja yksi kerroksista oli ihan yökerho ja yksi sellainen istuskelupaikka.
lontoo1

Nähtävyydet & shoppailu:
  • Nähtävyyksistä löytyy tietoa ihan älyttömästi googlettamalla, mutta ensimmäisenä kannattaa ehdottomasti suunnata Westminsterin metropysäkille, sillä siellä sijaitsee Big Ben ja London eye! London eyehin maksaa lippu n. 20 puntaa ja jos tietää jo siinä vaiheessa, että hauluaa käydä esim. London Dungeonissa, Sea lifessä tai Madame Tussaudin vahakabinetissa, voi siitä London eyen lippuluukulta ostaa yhteislipun noihin edellä lueteltuihin nähtävyyksiin niin tulee vähän halvemmaks
  • Lisäksi ollaan käyty molempina kertoina katsomassa Buckinghamin palatsia, vaikka ei siinä periaatteessa mitään "ihmeellistä" oo. Rakennuksen edessä on kuitenkin hienot portit, patsaita ja suihkulähde ja vieressä iso puisto, joka on varmasti ihana kesäisin
  • Kannattaa käydä myös Tower Bridgellä ja esimerkiksi sen juurella sijaitsevassa Starbucksissa juomassa kahvit
  • Camden town on yksi tosi suosittu paikka Lontoossa! Siellä on paljon kojuja ja sellaisia kauppoja, jotka myy paljon kaikkia Lontoo-tavaraa ja sieltä löytyy myös katukeittiöitä. Ihmisiä on paljon ja ilmapiiri on sellainen tosi nuorekas. Itseäni ahisti vähän se ihmispaljous ja se "krääsän" määrä, mut tulipahan kyseinen paikka nähtyä!
  • Shoppailupaikoista itse oon käynyt vain Oxford streetillä, mutta se riittää! Sieltä löytyy niin paljon kauppoja, et jokainen löytää varmasti jotain! Victoria's secret sijaitsee Oxford streetiltä risteävän New bond streetin varrella, joten kannattaa ehkä katsoa kartasta jo etukäteen, missä se tarkalleen on, koska muuten sen ohi kävelee helposti. 
lontoo4

Toivottavasti näistä vinkeistä oli teille hyötyä! Lisäks voitte vinkkailla kommenttiboksiin joitain asioita, jotka multa tästä unohtu tai ite en osannut ottaa huomioon. Onko siellä joku, jolla on jo Lontoon reissu tiedossa? ;)

28 kommenttia:

  1. Oli ihan tosi paljon hyötyä. On ollu kiva lukee näitä Lontoo kertomuksia ja vielä niin, että oot jaksanu tosi nopsaa postailla näistä :) Me ollaan jossain vaiheessa lähdössä Lontooseen, mut mitään ei olla vielä varattu. Saanko udella paljon teidän matkalle tuli hintaa suurinpiirtein ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) viime vuonna lennot+hotelli oli vaan jonkun 140 e muistaakseni kun oltiin heti tammikuun alussa ja tänä vuonna oli lennot+hotelli oli 250 e per naama :)

      Poista
    2. Kiitos :) Eli pääsee kyllä paljon edullisemmin kun varaa lennot ja hotellin erikseen. Olitteko muuten kuinka monta yötä ? Voi olla, että oot siitä maininnutkin, mutta on menny ohi. Ja mitä mieltä oot Ryanairista ? Erooko koneet jotenkin ja onko teille tuli jotain ylläri kuluja ? Kun ei olla itse sillä koskaan lennetty, mutta lentoja oon kyllä katellu netistä.

      Poista
    3. joo, pakettimatkat toimii ehkä paremmin rantalomilla ja sellasilla! oltiin molempina vuosina 4 yötä ja se on ihan sopiva aika kaupunkilomalle. jaa no ryanair on ihan ok, lentolippuihin sisältyy yksi käsimatkatavaralaukku (en muista niitä mittoja mut löytyy sivuilta ja niissä ollaan tarkkoja) ja nykyään myös yksi pienempi "pussukka". koska nykyään jokainen saa viedä kaksi laukkua koneen sisälle niin VAIN 90 ekaa saa varmasti lentolaukun koneen sisälle ja loppujen täytyy laittaa se ruumaan (maksutta). musta tää on tosi tyhmä juttu ja vähän ärsytti kun eräs virkailija alkoi jankkaamaan siitä, et mun laukku saattais mennä ruumaan koska mulla oli kaks laukkua (mulla oli käsilaukku lentolaukun sisällä). en halunnut lentolaukkua ruumaan koska siellä oli tavaroita, joita ilman oisin tyyliin kuollu jos laukku ois kadonnut :D ja lentolippuja ostettaessa pitää myös valita, että ostaako ruumalaukun myös ja oisko se maksanu jonkun 20 e lisää? mut esim. lontooseen se kannattaa ottaa, koska sieltä tulee kuitenkin ostettua jotain ja lentolaukku saa painaa vaan 10 kiloa. me esim. otettiin nikon kaa molemmat omat lentolaukut ja yks yhteinen ruumalaukku ja se riitti!

      itse lentokone on siisti ja lentoemännät ystävällisiä. lisäks lennot on melkein aina ajoissa! nikoa ärsytti se, et lentokoneessa ei tarjoilla ruokaa vaan se pitää erikseen ostaa. ja sit sellanen vielä, et ryanairin lentokoneiden laskeutumiset on yleensä aika tömähdyksiä eikä sellasia sulavia mut hengissä ollaan selvitty! :D mut siis joo, ryanair on hyvä lentoyhtiö siihen hintaan ja varsinkin noin lyhyelle lennolle! :)

      Poista
    4. Voieii ihanaa kun jaksoit vastailla noinkin perinpohjaisesti. Arvostan ;) Kiitos.

      Poista
  2. KIITOS! Tää oli ihan huippu postaus! Osa asioista olikin jo tuttuja, mutta tuli myös uusia, varmasti hyödyllisiä vinkkejä reissuun! Reissuun, johon on (öööö) 10 päivää aikaa! :) Odotan innolla jo sitä, että voin kävellä Lontoon katuja loputtomasti ja ottaa vaan kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jee, kiva kun tykkäsit! :) jos tulee vielä jotain kysymyksiä yms niin autan mielelläni :) vitsi, kivaa reissua sulle! :)

      Poista
  3. Hyvä postaus ja mekin saimme mieheni kanssa paljon hyviä vinkkejä! :) Ollaan lähdössä toukokuussa viideksi päiväksi Lontooseen ja oli ihan mielenkiintoista lukea sinun vinkkejäsi reissua varten :). Itse kävin Lontoossa pari vuotta sitten ja kaupunki oli kyllä upea ja innolla lähden sinne uudestaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) ois kiva itekin käydä joskus kesällä tai just tollein alkukesästä Lontoossa! Kivaa reissua teille! :)

      Poista
  4. Onko ostospostausta tulossa? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo on! :) teen sen vasta lauantaina kylläkin, sillä tää päivä menee koulussa ja töissä :s

      Poista
  5. Oon ite lähdössä Lontooseen toista kertaa nyt kahden viikon päästä, ja tästä löytyi kyllä uusia hyviä vinkkejä tsekattavaksi. Kiitos siis hyvästä postauksesta! :)

    http://lifeasalittlemy.blogspot.fi

    VastaaPoista
  6. Käviksä primarkissa? (:

    VastaaPoista
  7. Paljonko viikon oystet card lataus maksoi, juurikin zone 1 ja zone 2:ssa?:) kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se oli muistaakseni n. 30 puntaa plus se kortti 5 puntaa, jonka saa sit takasin kun kortin palauttaa :)

      Poista
    2. Kiitos paljon vastauksesta! Saakohan noita oyestereita vaikka 3 pvn lippuna, vai vaan viikon?:)

      Poista
    3. ei mitään! :) mä oon ymmärtäny et se on joko päivän tai sit viikon :)

      Poista
  8. Paljon Stanstedista maksaa junaliput Liverpooliin? Muistelisin että joskus kun lennettiin Norwegianilla niin King's Crossille makso 10 puntaa, niin mietin että voittaisko sillä rahassa jos lenteliskin sinne Ryanairilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. terravisionilla maksoi muistaakseni 6 puntaa suuntaansa ja national expressillä 8 puntaa suuntaansa :)

      Poista
  9. Kyllähän Paddingtonissakin on Paddingtonin metroasema, paljon kivoja pubeja ja ravintoloita, kfc ja pieniä ruokakauppoja :) Ja tosiaan se Hyde Park siinä vieressä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin no tietty, mut ihan ton meidän hotellin lähellä ei ollut nimittäin sieltä paddingtonin metroasemalta oli aika pitkä kävelymatka hotellille :) tai no pitkä ja pitkä, mut pitempi kun tänä vuonna :D

      Poista
  10. heii ois kiva nähä sun ostoksia ! voisitko tehä sun ostoksista postauksen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ostokset on kuvattu joten huomenna tulee postausta! :)

      Poista
  11. Jos haluaa pihistellä ihan kunnolla niin ollaan kuljettu usein metroissa niin että ostetaan aina sellainen lapsen kertalippu niin se on puolet halvempi :D toi toimii hyvin kaupunkilomilla! ;) ja onko sulla jotain paikkoja mitä haluaisit vielä Lontoossa nähdä? Se on ihana kaupunki <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh no joo, mä oon nössö ja en uskaltais ostaa lastenlippua :D mut ens kerralla vois käydä esim siellä madame tussaudsin vahakabinetissa! :)

      Poista