torstai 17. heinäkuuta 2014

Päivä Tukholmassa

IMG_4621 IMG_4651 IMG_4631 laiva

Sunnuntaina suunnattiin Nikon, iskän ja iskän vaimon kanssa kohti Helsinkiä, josta lähdettiin Silja Serenadella päivä Tukholmassa-risteilylle! Olin tosi innoissani, sillä oon viimeks ollut tällaisella isolla kävelykatulaivalla joskus kahdeksan (!!) vuotta sitten. Oon koko kevään oottanut sitä tunnetta, kun kuulee sen Silja Linen tunnarimusiikin ennen ekaa kuulutusta ja vihdoin odotus palkittiin, heh. :D

IMG_4656 IMG_4700 stckh IMG_4672

Ekana iltana kukaan meistä ei jaksanut valvoa myöhään ja hyvä niin, sillä herättiin virkeinä kiertelemään Tukholmaa. Käytiin ainoastaan kahdessa kaupassa keskustassa, sillä kellään ei oikein ollut mitään ostettavaa. Bongasin mun viime Tukholman-reissun lempijätskipaikan, joten tottakai oli pakko saada tälläkin kertaa tota jätksiä! Kyseisen paikan nimi on siis Montis ja kahvila sijaitsee kauppakeskus Galleriessa. Otin vesimeloni ja meloni jätskiä, mmmm. 

IMG_4677 IMG_4694 IMG_4697

Keskustasta suunnattiin Djurgårdenin puistoon kävelemään ja lounaalle. Paikka oli ihana ja voin kuvitella, kuinka ihana paikka se ois vaikka piknikille! Ennen kuin palattiin laivan terminaaliin, pistäydyttiin Gnöra Lundissa! En ollut koskaan käynyt kyseisessä paikassa, mutta veikkaan, että tuolla sais hyvin kulumaan koko päivän. Käytiin yhdessä laitteessa, sellaisessa keinukarusellissa, joka kohos tosi korkeelle. Sieltä oli mahtavat näköalat!

IMG_4702 IMG_4704

Laivamatka takaisin meni yhtä mukavasti kuin tulomatkakin. Tein laivalta myös yhden kivan ostoksen, mutta näätte sen sitten myöhemmin! Heh, ainiin! Oon niin ylpeä, kun puhuin ruotsia Ruotsissa! Usein turvauduin kuitenkin englantiin, sillä vaikka oisin osannut kysyä asiani ruotsiksi, pelkäsin etten ymmärrä vastausta.. :D

Olipas kiva tehdä pitkästä aikaa postausta. Huomaa kyllä, että kesällä on paljon mukavaa puuhaa vapaa-ajalle, joka tarkottaa auttamatta hiljasuutta blogin puolella. Nyt kuitenkin Nikonkin loma loppui, joten veikkaan, että tuun viettämään aikaa taas hieman enemmän koneella, kun oon enemmän yksin kotona. Mutta niin, ootteko te käyneet tänä kesänä laivalla? :)

11 kommenttia:

  1. Aivan ihania kuvia ja vaikuttaa kyllä ihanalle tuo teidän reissunne! Näitä kuvia katsoessa tuli hinku päästä Tukholmaan, sillä häpeäkseni täytyy myöntää etten ole siellä ikinä käynyt, mutta ehkä vielä joskus. :) Ja hyvä, että uskaltauduit puhumaan ruotsia, sillä samaistun niin sinuun tuossa, että sitä helposti aina turvautuu siihen englantiin. Töissä joudun välillä vastaavanlaisiin tilanteisiin ja pakko myöntää, että puhun aina mieluummin sitä englantia koska pelkään juuri sitä etten sitten pian ymmärrä sitä vastausta ja on sitten helpompi vältellä puhumasta ruotsia.. Pitäisi ehkä nyt tän postauksesi myötä rohkaistua tuon asian suhteen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oho tyyliin jokainen suomalainen on käynyt Tukholmassa! :D mutta kyllähän sinne ehtii vielä :)

      jep, töissä en puhu kuin englantia ulkomaalaisten kanssa ja sekin on yleensä tosi jäätävää kun ne tilanteet tulee niin yllättäen, et unohdan aina kaikki sanat.. :D

      Poista
  2. Onpas kivoja kuvia! :) Oot todella kaunis

    VastaaPoista
  3. hei tuli vaan mieleen näitä kuvia katsoessa että kun sulla taitaa olla tollanen kylmänsävynen (punertava) iho niin sulle sopis varmaan tosi kivasti jotkut kylmemmänsävyset hiukset (: tosin noikin näyttää kyllä kivoilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvat varmaan hämää sillä mun iho on oikeasti keltanen :D keltanen jossa on pisamia ja ruskettuessa musta tulee enemmän oranssi kun ruskea :D eli vissiin lämpimänsävyinen iho oikeesti, kuviin on niin vaikea saada totuutta!

      Kiitos! :)

      Poista
  4. Nyt on pakko myöntää jotain - en ole koskaan käynyt Tukholmassa. Virossa vaikka kuinka monesti, samoin kuin muualla päin maailmaa, mutta Tukholmassa en koskaan. Koskaan. Vielä sinne lähden, kunhan löydän itselleni sopivan hetken. Tuo ruokakuva sai taas nälän päälle, ei auta kuin suunnata jääkaapille... Varmasti oli hieno reissu! :)

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh mulle taas Tukholma oli ensimmäinen ulkomaanreissu ikinä! :D

      Poista
  5. Hei mistä sä oot tollasen ihanan värisen takin/paidan hankkinu joka vilkahtaa tuossa toisessa kuvassa vähän?! Toi sama vaate on näkyny sun muutamassa aiemmassakin postauksessa. Ihanat pastellinsävyt siinä! Olikohan minkä hintanen ja saakohan enää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä ihana! Se on ostettu Ginasta kesän alussa, joten en kyllä tiiä onko niitä enää :/ se oli muistaakseni 30-40 euroa :)

      Poista
    2. Joo kiitos tiedosta! Pitääpä käydä kattoo onko niitä vielä :) saako muuten kysyy mitä kokoo käytät? :) tai että minkä kokonen toi takki sulla on?

      Poista