keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Motivaation puutetta

IMG_2680 IMG_2903

Mulla on ollut tässä pari päivää vapaata koulusta, joten oon viettäny aikaa lähinnän ekan kuvan mukaisissa tunnelmissa. Remi varmaan huokasee helpotuksesta kun saa huomenna taas normaaliin tapaan olla päivän rauhassa. ;D

Mutta nyt siihen mun oikeeseen asiaan:
Eilen mun oli tarkotus mennä salille, mutta päätinkin korvata salin bodypumpilla. Teen muutenkin aina salilla kaikkia liikkeitä 3x15 eli painot eivät maksimipainoja, joten ajattelin, että saman tuloksen saisin bodypumpissa. Lisäksi tunnilla tuli kunnon hiki verrattuna siihen kun olisin käynyt salilla. Mutta mitä mieltä te ootte, jotka näistä asioista tiiätte enemmän kuin minä, onko siitä haittaa vai hyötyä jos korvaan viikon toisen salikerran bodypumpilla? :) Mun tavoitteena on lähinnä kiinteytyä ja saada hieman lihasta, joten mun käsityksen mukaan bodypump ois tähän just hyvä? :D Kävin tunnin jälkeen tekemässä vielä vatsat salin puolella, sillä tuntui, ettei niitä tehty tunnilla ollenkaan.

ruoka
Kuva: we heart it

Vaikka liikuntapuoli menee hyvin, jotenkin mun motivaatio terveellisen ruuan syömiseen on vähän hakusessa. Tai no, mä syön terveellisesti, mutta ikäväks vastapainoks oon alkanut taas herkuttelemaan lähes päivittäin. En nyt tarkota mitään mahotonta mättämistä vaan esim. suklaapatukkaa tai muuta vastaavaa lähes päivittäin. Vaikka tää ei ehkä kuulosta pahalta, silti se on paha tapa. Herkkuja ei todellakaan tarvitse syödä näin usein, mutta jotenkin en oo jaksanut välittää tai kieltää multa näitä. Oonko ainoa, joka on alkanut nyt parin kuukauden jälkeen lipsumaan ikävästi vanhoihin tapoihin vai löytyykö sieltä muita? Toivon, että tällänen julkinen tunnustaminen sais potkittua mulle vähän lisää sitä tahdonvoimaa kieltäytyä turhista herkuista! Tässä ois vielä pari viikkoa jäljellä pelastaa maaliskuu ja saada jotain tulosta aikaan, ei aleta lipsua nytten! :) Millä te pidätte motivaatiota yllä? 

26 kommenttia:

 1. Musta ainaki tuntus ettei siitä mitää haittaakaa oo jos välillä käyt pumpissa? Siellä tulee kuiteki vähä eri tavalla niitä samoja liikkeitä ja onha se mukavaa vaihtelua ni pysyy mieliki virkeenä! Ja joo on tullu vähä lipsumista :D ei nyt mitää pahaa mutta nyt hiihtoloman jälkee oon ostanu viikolla karkkia kotii :P Vaikka oon päättäny et herkut kuulus vaan viikonloppuu, mut ei mulla hirveen huono omatuntokaa oo :D Joten.. Mulla on se onnellinen tilanne etten liho ja voin periaattees syyä mitä vaa, mut kyllähän sen ite sitte tuntee ku on tullu syötyä huonosti :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi oon aina kadehtinu ihmisiä jotka voi syödä mitä vaan! :D

   Poista
 2. Mulla on käynyt ihan sama juttu :D

  VastaaPoista
 3. Kannattee kokeilla seuraavaan makeanhimoon proteiinipatukkaa! Katot vaa ettei oo hirveesti sokeria ja et kalorimäärä ei nouse turhan isoksi. Tosi hyvä just makeanhimoon tai välipalaks:) ja tsemppiä jatkoon!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syön yleensä aina salin jälkeen sellasen patukan joten mulla ne ei enää oikeen tohon makeanhimoon toimi :/ mut kiitos tsempistä! :)

   Poista
 4. mulla on käynyt sama juttu! tuntuu, että kokoajan pitäs olla laittamassa jotain hyvää suuhun :D Oon yrittänyt syödä pastilleja pahimpiin tuskiin :D mutta hei, tsemppiä sulle :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi munkin pitäis ostaa kans pastilleja ! :D kiitos! :)

   Poista
 5. heei tää miun kysymys ei ollenkaan liity aiheeseen, mutta minkä rotunen tuo siun ihana koiruus on ? ^_^

  VastaaPoista
 6. Mullaki on toisinaan motivaation puutetta. Tai oikeestaan ku on kauheesti kaikkee muutaki hommaa, ni ei välttis jaksa sit sitä vapaa-aikaa rehkii salilla :/ Mun terveellisempi elämä alko tasan 2kk sit, ja otin muutaman kuvan nyt ja 7vk sit. Käyppä kurkkaa ;)Nii ja kyl mäki syön niit suklaapatukoit ja jätskii viikottain, ku en kuitenkaa oo millää dieetillä vaan yritän elää vähä terveellisemmin :)

  http://matkamunkengissa.blogspot.fi/2013/03/oumaigaad-oumaigaad-oumaigaadvaha-noloo.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäpä käyn! :) niin mäkään en oo millään dietillä, mut mun mielesetä herkut ei kuulu joka päivään vaan se on vaan huono tapa... :D

   Poista
  2. Jep niinhä se on. Mut true herkkuperseenä niiden välttäminen on tosi vaikeeta välillä! :D

   Poista
 7. Body Pump on aerobinen treeni siinä missä muutkin, mutta jos salille ei halua mennä niin sillon pumppi on parasvaihtoehto, eli ihan hyvältä kuulostaa :) Pumppi on tehokkain jos vedät sen just 1 (max 2) krt/vk, enempää ei tarvii :) jos teet noita vatsoja tms. PAINOILLA niin tee ne ennen tuota pumppia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mustakin se tuntu ainakin yhtä tehokkaalta lihastreeniltä :) tein vatsat ilman painoja :)

   Poista
 8. Mun mielestä on hyvä että treeni on vaihtelevaa, koska kyllä pumpissaki varmasti saa lihasta, kuntoa....ja kulutta kaloria ja polttaa rasvaa.
  Mä oon ymmärtäny niin, että jos esim. salilla tekee viikosta toiseen ihan samaa niin keho tottuu siihen eikä kehity maksimaalisesti et sen pitäis saada välillä erilaista ärsykettä johon sen taas pitää sopeutua... Voi olla että oon vääräs, mutta tsemppiä itsekuriin ja liikuntaan!! :):):)
  Ja joo...jostain syystä herkut on muaki napannu vähä liian hyvin.... :D loppu talven masennusta..?;D Suosittelen tavotteiden ja toiveiden ylöskirjottamista tms. vois auttaa!(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jootollanen käsitys mullakin on! :) ehkä jatkan siellä pumpissa käyntiä sillä sain siitä tunnista jotenkin niin paljon energiaa :)

   Poista
 9. Suurempi määrä toistoja polttaa rasvaa ja pienempi kasvattaa lihaksia (huomioiden tietenkin maksimipainot) eli jos haluat kiinteytyä=polttaa rasvaa, niin tuo bodypump on siihen varmasti hyvä :)

  Kannattaisi patukan sijaan harkita salin jälkeen palautusjuomaa (hera tmv.) :)

  Ja mitä tulee herkutteluun, niin ruokavalio on muistaakseni merkitykseltään huikeat 70-80% rasvan polttoa koskien joten, voit harjottaa matematiikkaa suklaapatukoiden kohdalla x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kotona sellasta whey+ jauhetta mut oon juono sitä jo niin paljon et ajatuskin yököttää ;D pitäis ostaa varmaan joku uus maku.. Joo tiiän kans ton ruokavalion merkityksen niin sils toi herkuttelu niin paljon ärsyttääkin :D

   Poista
 10. Voithan sä koittaa lisätä Pumpin myös kolmanneksi kerraksi viikkoon. Tai muutenkin käydä kokeilemassa muitakin ryhmäliikuntatunteja, esim. powerstep voisi sopia myös sun tavotteisiin :) Tsemppiä, kyllä se motivaatio sieltä takasin palaa, älä oo liian ankara itelles! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo käyn nykyään kaks kertaa viikossa salilla+ yksi tunti esim bodycombattia+ tanssiharkat :)

   Poista
 11. Mulla on kanssa ote vähän lipsunut, ja on kyllä tullut herkuteltua tällä viikolla ihan liikaa.. Ja sen huomaa, turvottaa ihan kauheesti välillä :-D Mut lupasin itelleni et ens viikolla ostan jääkaapin täyteen minitomaatteja ja appelsiineja ja viinirypäleitä, korvaan ne sitten herkuilla :-DD ja karistan kaikki pois mitä on tullutkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mullakin pitäis olla aina luumuja kun tekee mieli jotain hyvää ;D

   Poista
 12. et todellakaan oo ainoo ;D

  VastaaPoista