sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Leivontaa

Tänään kävi Nikon sukulaisia kylässä, joten eilen leivoin vähän herkkuja apureina Niko ja Ninni (mun luottoapuri Totti ei ollu nytten makutuomarina, aika mälsää).







Välissä tästä postauksesta tutun kinderkakun voikreemi. Tein pohjaa tupla-annoksen, sillä tarkotuksena oli tehdä pellillinen noita mokkapaloja, mutta pohjasta tuli silti aika ohut. Siksi improvisoin ja tein tuon voikreemin tuohon väliin, jotta palat ois vähän paksumpia. :) Eli jos haluaa pellillisen tavallisia mokkapaloja, kannattaa pohjaa tehdä nelinkertainen annos.




Tän ohjeen sain Ninniltä ja tuli hyvää. Kannattaa tarjota heti uunista tultua, sillä uudelleen lämmitettynä mozarellasta ei tuu yhtä pehmeetä (oli hieman hankala leikata lusikalla).



Voikreemin teosta jäi kaksi valkuaista yli, joten innostuin vielä tekemään niistä marenkia (mitään ei saa heittää hukkaan), jonka tekeminen on tosi yksinkertaista! Valkuasta ja sokeria vatkataan vaan niin kauan, että vaahto pysyy kasassa astiassa, vaikka astiaa pitää ylösalaisin. Ja pystyi käyttämään uunin jälkilämmön hyvin hyväksi, sillä marenkien pitää kuivua kauan uunissa pienessä lämmössä. 

Miltäs näyttää? :)

23 kommenttia:

  1. omnomnom, älyttömän hyvältä näyttää!:)

    VastaaPoista
  2. Namm, hyvältä näyttää varsinkin toi mozzarellapiirakka!! :)

    VastaaPoista
  3. voi vitsi.. toivottavasti mustakin tulee vielä hyvä kokki!

    VastaaPoista
  4. Enna kyl susta vielä tulee, oota ku muutatte yhteen nii kyl se sisäinen vaimomatsku puskee esiin ;)

    VastaaPoista
  5. vitsi ku näyttää noi kaikki niin herkullisilta ! ja oot tosi kaunis :-) !

    VastaaPoista
  6. Nam miten ihanan näkösiä leivoksia!:-) jään kyllä seuraa sun blogia!:)

    VastaaPoista
  7. mm näyttää aivan ihanalta tuo tomaatti-mozzarellapiirakka! täytyy itsekkin kokeilla :)

    VastaaPoista
  8. siis nam, noi näyttää kaikki niinku niiiin hyvälle! :> voi ku itekki osais loihtia tollassia!

    VastaaPoista
  9. NAM! mä oon iha hulluna kaikkiin syömiseen liittyviin kuviin, hienoja :)

    VastaaPoista
  10. Katri: kannattaa todellakin kokeilla, tuli hyvää ):

    anonyymi: kiitos! kannattaa kokeilla, näyttää vaikeemmalta ku mitä oikesti on :)

    henna: kiitos ! :)

    VastaaPoista
  11. niiiin hyvän näköistä! eksyin sun vanhaan postaukseen tätä kautta ja kinderkakku kuulosti ehkä parhaalta ikinä. kindersuklaa<3 voiko sua seurailla bloglovinissa, en oikein ikinä seuraile bloggerin kautta :D?

    VastaaPoista
  12. liisa, kannattaa kokeilla sitä kindetkakkua, on parasta ;D itseasiassa mää en tiiä oikeen miten se bloglovin' toimii, osaatko auttaa? :s joten en osaa sanoa et voiko sieltä seurata :D mut kyl siellä kuulemma mun blogi on :)

    VastaaPoista
  13. awwww, mokkapalat näyttää niin hyviltä että ois melkein pakko päästä huomenna leipomaan! :-D

    VastaaPoista
  14. Enni, kannattaa kokeilla tota kreemeä siihen väliin, voin kertoa, että kaikki, jotka on noita syöny on rakastunu niihin ;D

    VastaaPoista
  15. siis mitä kreemeä noissa on välissä? :o en oikein osannu tulkita tota ohjetta varmaan :--D

    VastaaPoista
  16. Enni, tossa on tän: http://sara-undermyumbrella.blogspot.com/2011/06/kevyt-kaloripommi_29.html postauksen kommenttiboksissa näkyvästä ohjeesta otettu kreemi ;D

    VastaaPoista
  17. Teitkö siis kaksi pohjaa vai halkaisitko yhden pohjan ja sinne väliin tuo kreemi? Tämä tyhmä ei nyt tajua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hih, tein vain yhden pohjan ja halkasin sen kahtia niin pääsin vähän nopeemmin :) ja noita tuli hmm ehkä 12? et riippuu monta haluat et teetkö kaksi pohjaa vai niinkuin mää :)

      Poista
    2. Okei, kiitos tiedosta! On niin herkun näköisiä että pakkohan noita on testata :)

      Poista