sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

I choose to be happy

selfie

Bloggerin etusivu näyttää, että viimeisin teksti julkaistu 2.2.2016. Pidin näköjään puolentoista kuukauden blogitauon ihan suunnittelematta tai sitä suurempia miettimättä. Oon kirjoittanut blogia kohta viisi vuotta enkä oo kertaakaan ollut näin pitkää aikaa postaamatta. Ihan hullua. Kun mietin mun viimeistä vuotta niin ei ihme, että blogitauko tuli jossain vaiheessa - hassua tästä tekee se, että tauko tuli heti, kun mulla alkoi olemaan myös vapaa-aikaa töiden lisäksi. Jotenkin ihmeellisesti oon saanut pidettyä postaustahtia tähän asti yllä, vaikka vuorokauden tunnit on ollut aika kortilla.

Mitä mulle sit kuuluu? Isoin muutos, mitä tässä postaustauolla on tapahtunut on se, että irtisanouduin mun toisesta työstä, siitä jossa oon viimeiset viisi vuotta viettänyt. Mietin sitä päätöstä pitkään ja lopulta tulin siihen tulokseen, että mäkin tarviin vapaa-aikaa ja vuosi kahden työn (ja opiskelun) kanssa tasapainotellessa on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Tavallaan ei oo pystynyt panostamaan kumpaankaan työhön täysillä ja joka aamu herätessä ensimmäinen ajatus oli, mihin meen tänään töihin ja moneen. Sit tähän päälle vielä ne päivät, kun ensin oot aamukuudesta iltapäivään toisessa paikassa ja sit meet vielä iltavuoroon toiseen paikkaan. Vaikka päätös irtisanoutumisesta ei ollut helppo, oon kyllä onnellinen, että uskalsin sen tehdä, mieli on nimittäin ollut paljon kevyempi sen jälkeen! 

Kuten kerroin jokin aika sitten, oon mukana Unelma itsestä online -valmennuksessa. En kerro tästä valmennuksesta teille nyt, koska mun pitäisi, vaan siksi, että tuo valmennus on oikeasti auttanut mua saamaan elämää juuri oikeeseen suuntaan ja asioita järjestykseen pään sisällä. Valmennuksen alussa täytettiin työkirjasta "onnenpyörä", johon merkittiin pisteillä, miten tietty osa-alue elämästä menee. Osa-alueita oli mm. ystävyyssuhteet, parisuhde, työtilanne, raha-tilanne, itseluottamus jne ja jos tuntui, että osa-alueella menee hyvin, piste tuli ympyrän ulkokehälle ja jos huonosti, piste tuli lähelle ympyrän keskiosaa. Nää pisteet yhdistettiin ja näin sai kuvan siitä "pyöriikö" tää onnenpyörä tasapainoisesti. Heh, mulla pyörä ei ois kyllä pyörinyt mihinkää, nimittäin elämä ei todellakaan ollut tasapainossa. Viimeinen vuosi on tosiaan menty ihan aamusta iltaan, viime heinäkuun jälkeen olin viettänyt kolme vapaata viikonloppua, joista kaksi oli täynnä suunnitelmia ja sen takia vapaita töistä ja esim. tammikuussa mulla oli vain neljä päivää vapaata. Syy, miks mua ei oo täällä blogin puolella näkynyt, on se, että oon vihdoin panostanut just kaikkeen siihen, mitä oon laiminlyönyt ihan liian kauan: oon nähnyt ystäviä ja laittanut liian pitkiä ääniviestejä niille, joita ei pääse tapaamaan, käynyt salilla ja pitkillä lenkeillä Remin kanssa, nukkunut pitkään vapaapäivinä ja viettänyt koko päivän katsoen Frendejä Netflixistä, laittanut puhelimen sivuun illaksi ja käynyt ulkona syömässä Nikon kanssa, miettinyt ja käsitellyt asioita, joita oon vaan yrittänyt työntää mielestä pois ja syönyt ihan normaalia ruokaa viisi kertaa päivässä kaikkien nopeiden ratkaisuiden sijaan. Nää kaikki saattaa kuulostaa muiden korvaan ihan arkipäivältä ja itsestäänselvyydeltä, mutta mulle nää kaikki on ollut luksusta, sillä mulla on vihdoin jotain, mitä ei monilla työtunneilla ja rahalla saa eli aikaa.


me

Eli lyhyesti mulla on tällä hetkellä hyvä fiilis ihan yleisesti kaikesta. Mä herään aamulla helposti ja välillä tuntuu, että mulla on vähän liikaakin energiaa. Oon kuunnellut uutta musiikkia aamulenkeillä auringonpaisteessa ja syönyt tuoreita mansikoita aamupalalla. Päässyt tekee uusia juttuja töissä ja huomannut, että työpäivät hujahtaa ohi silmänräpäyksessä, sillä tykkään vaan niin paljon siitä, mitä saan tehdä. Meidän Nycin reissu lähestyy kovaa vauhtia ja viime kahvihetki Lauran kanssa kului siihen, että heiteltiin vaan kaikkia ideoita kyseistä reissua varten. Mun yks tavoite Unelma itsestä -valmennuksessa on päästä samanlaiseen stressittömään mielentilaan, mikä mulla on ennen ollut ja musta tuntuu, että sitä lähestytään kovasti. Sellaseen, että suunnitelmia on kiva tehdä, mutta toisaalta jokainen päivä on jo itsessään niin kiva, ettei tarvitse odottaa viikonloppuun / vapaapäivään / kesään vaan pystyy nauttimaan just siitä päivästä, mihin herää. Jos vähän aikaa sit oisin lukenut jonkun toisen blogista vastaavanlaista teksiä, oisin pyöritellyt silmiä ja miettinyt, että tässä vaan halutaan antaa jotain ruusuista kuvaa arjesta. Ihana, että nyt voinkin ihan aidosti ja oikeasti kertoa teille tällaisia kuulumisia, sillä liian pitkään oon valittanut täälläkin kiirettä. Musta tuntuu, että tästä tulee sittenkin hyvä vuosi!

Onks kellään muulla kevättä rinnassa ja fiilis korkealla? Tai onko siellä enää ylipäätään ketään lukemassa tätä tekstiä? 

30 kommenttia:

 1. Harvoin kommentoin blogi-juttuja, mutta nyt täytyy sanoo että herkistyin ite hiukan täs, koska tuntu että tää teksti on niin aito ja tulee suoraan sydämestä. Iteki toivon että joku päivä osaisin nauttia hetkestä missä elän, enkä aina aattelis että "sit ku mä oon jotakin/ on kesä" jne.. toivon sulle kaikkee hyvää ja aurinkoista ja stressitöntä kevättä! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan aito kommentti <3 Se ei oo helppoa mut sitä voi opetella! Kiitos ja samoin sulle :>

   Poista
 2. Ihana kuulla susta pitkästä aikaa ja vielä ihanampaa kuulla että oot onnellinen :)
  Mulla oli viime syksynä aika samanlainen tilanne. Olin alkanut kesällä seurustelemaan, mulla oli kolme työpaikkaa ja koulu. Jossain vaiheessa tajusin ettei siinä kombossa jääny aikaa niille tärkeimmille eli, poikaystävälle, kavereille ja koululle. Vieläkin harmittaa että koulu kärsi ihan tosi paljon siitä, vaikka just nyt siihen pitäis panostaa. Talven lähestyessä olin niin poikki ja harmitti kun poikaystävä jäi mun kämpille yksin kun lähin töihin, että päätin vaan irtisanoutua. Ja vaikka välillä tuntuu vieläkin että oon ihan lusmu ja laiska, niin oon ihan sata kertaa onnellisempi ja stressittömämpi kun sillon. Oon tosi ilonen sun puolesta että oor pystyny tekemään sen päätöksen kans! :) ihanaa kevättä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mullakin oli aluks sellanen olo, etten sais nauttia vapaista sillä mun pitäis olla töissä. Sit tajusin, että se on _normaalia_, että on kaks päivää vapaata viikossa. :D Oon vaan tehnyt viimeiset neljä vuotta töitä koulun ohella niin oon niin tottunut siihen yks vapaa / ei yhtään vapaata viikossa rytmiin, et jossain takaraivossa aattelin, että oon vaan laiska. Onneks oon nyt päässy siitä ajatuksesta eroon! :) Ihana, et säkin uskalsit tehä tollasen ratkaisun, nimittäin ei ois kiva jälkeenpäin harmitella sitä, että ei oo tehny muuta kun töitä koko nuoruuden. :) Ihanaa kevättä sullekin ja kiitos ihanasta kommentista! :>

   Poista
 3. Kyllä täällä vielä mukana ollaan <3 Just eilen kävin sun blogissa kun tuli yhtäkkiä sellanen olo et miks sun postauksia ei oo pitkään aikaan näkyny ja nyt sai ilokseen huomata että uus teksti on tullut :) Nyt vaan nautit ja otat ilon irti uusista jutuista ja kevät auringosta, ihana saada sut takasin blogin pariin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on kaivattu! <3 Mulla on nyt sellanen olo, et vihdoin pystyn keskittymään tähän hetkeen ja varmasti saan näin enemmän iloa irti ihan arjesta ja keväästä! :)

   Poista
 4. Täällä ollaan edelleen seurailemassa sun blogia :) Olipa ilahduttavaa huomata, että sulta on pitkästä aikaa tullu uus postaus, sitä onkin jo odoteltu! Vaikka siis ei sillä, että haluaisin mitenkään syyllistää sua blogitauosta, hyvä vaan kun pidit sellasen ja sait nauttia vapaa-ajasta yms. Se oli varmasti sun parhaaks :)

  Tästä postauksesta tuli mulle tosi hyvä mieli, koska vaikuttaa aidosti siltä, että sulla menee nyt hyvin ja se on ihana kuulla :) ♥ Muutokset elämässä on (lähes) aina enemmän tai vähemmän vaikeita, mutta kun vaan rohkenee tehdä niitä niin saavuttaa usein niin paljon hyvää, oli se sitten onnea, tasapainoa, rakkautta, positiivisuutta, aikaa itselle tai mitä ikinä. Hatunnosto siis sulle, että olit rohkea! Ja oi että, matka New Yorkiin kelpais mullekkin täydellisesti! Just nyt jää vaan haaveeks, mutta te pidätte hauskaa munkin puolesta, deal? ;D

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana, en ota yhtään syyllistävänä tota kommenttia! ♥ Oot ihan oikeessa, päätös irtisanoutua oli vähän mun järkeä vastaan, mutta onneks osasin sit kuunnella sitä pientä ääntä (ja kavereiden ääntä), siitä et välillä pitää uskaltaa repästä! :) Ja ei sillä, mulla on vielä toinen työ, joten ihan tyhjän päälle en hypännyt! Joo pidetään varmasti, en malta oottaa!

   Poista
 5. Ihanan aito teksti! Pakko myöntää, että tällä hetkellä elän just odottaen seuraavaa viikonloppua tai sitä kun seuraava tentti on ohi... Jostain pitäis löytää ilo siihen ihan arkeenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla että se välittyi! :) Ymmärrän kyllä niin hyvin, ite oon elänyt ihan liian pitkään samalla tavalla. Nyt jotenkin koulun loppumisen jälkeen tajusin, et töitä en voi samanlailla "suorittaa" vaan pois alta kun koulua, koska ne ei ikinä lopu. :D Toivottavasti säkin saat otettua ilon irti ihan arjestakin! :>

   Poista
 6. Ihana kuulla että viimeinkin helpottaa ja on aikaa sille, mitä oikeasti haluaa tehdä. Mun pitäisi tässä pusertaa vielä oppari kasaan ja sitten alkaa valmistautua pääsykokeisiin, mutta selviän siitä kyllä. Paljon helpotti taakkaa se kun päätin etten aio hakea erääseen tiettyyn kouluun Helsinkiin - se olisi tuottanut mulle vain harmaita hiuksia kaikin mahdollisin tavoin. Ei sitä tajunnutkaan miten hyvältä tuon ajatuksen sisäistäminen voisi tuntua ja nyt mieli on avoin..

  Ps. Haluaisin kuulla (mikäli vain jaksat) hiukan lisää sun opinnoista - olen nuo nykyiset postaukset jo lukenut, mutta lähinnä siitä käytännön puolesta että miten helposti ja mutkattomasti asiat meni JAMKissa ja olisiko ulkomaille vaihtoon ollut suht. helppo päästä niin halutessaan? Mikäli et jaksa kirjoitella niin voidaan käydä myös kahvilla :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh ihana toi lopun lisäys! :D Mulla onkin ollut se koulupostaus to do -listalla pitkään ja varmasti kirjotan siitä pian! :) Mut voin jo vastata sulle, että vissiin vaihtoon lähteminen ois ollut helppoa, ite muistan vaan hatarasti sellasen infon asiasta ekana vuonna, mutta sillon tuli kyllä fiilis, että vaihtoon pääsee jos vaan haluaa. Ainakin kaks mun tuttua on ollut/menossa vaihtoon ja ne ei oo ainakaan valittanut, et se ois ollut jotenkin hankalaa!

   Tsemppiä sulle oppariin, kyllä se kohta on ohi! :)

   Poista
 7. Ihana kuulla susta pitkästä aikaa ja että sulla menee niin hyvin <3 Useamman pitäisikin keskittyä elämään tässä ja nyt, viettää aikaa läheisten kanssa ja tehdä semmosia asioita mistä nauttii. On niin helppo vaan jäädä siihen "ääk niin paljon tekemistä, taloushallinnon välitentti huomenna ja se ja se esitys ylihuomenna", jonka lisäksi teen itsekin kahta eri työtä (kumpikin onneksi osa-aikaisia niin ei vie kuitenkaan niin paljoa aikaa!). Sitten ne ainoat vapaat hetket menee vaan sohvalla tv:tä katsoen ja somessa roikkuen.. no, tämä oli nyt hyvä herätys ja täytyykin lähteä tästä koiran kanssa lenkille aurinkosäähän :)

  Ps. Ei ole tarkotus painostaa, mutta koskahan ehtisit tehdä vastauspostauksen niihin koulukysymyksiin? :') Oon ite JAMKissa ekaa vuotta ja kärkihaku on just menossa, niin kaikki vinkit hakemukseen ja haastatteluun liittyen on enemmän kuin tervetulleita!

  Ihanaa kevättä sulle Sara <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva et sain sut ulos koiran kaa! :) Just tulin Remin kaa sisälle ja lenkillä vaan kattelin sitä, miten se onnessaan nuuhki ja tutki paikkoja ja hymyilin hölmönä itekseen. :D Ja en ota painostuksena, se postaus onkin mun to do -listalla! Rupesin just muistelee, että oliko meillä ees haastattelua kärkeen hakiessa... Ainakin hakemuksen tein ja silloin kaikki hakeneet pääs! Ilmeisesti jos on kaikki ekan vuoden pakolliset opinnot kunnossa ja muutenkin koulu sujuu niinkun pitää niin kärkiin pitäis päästä. :) Ainakin näin oli muoti- ja vähittäiskaupan kärjessä! Aina voi laittaa kysymyksiä kommentilla/sähköpostilla/fb:ssä jos tuntuu, että jotain on mielessä, autan mielelläni. :)

   Ihanaa kevättä myös sulle! ♥

   Poista
  2. Oih, kyllä nyt on koirallakin kissanpäivät, kun on ei ole kellään kiire mihinkään!

   Poista
  3. Ne vasta osaa näyttää mallia rentoilussa ;)

   Poista
 8. aaapua mulla on niin ikävä ollu sun kirjottelua, ihan tyhjältä tuntuu ku lukee ne tietyt blogit ja sit huomaa että sulta ei oo tullu postausta, mut nyt JEI! onnenpäivä !! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, ihana!! :'D <3 Hyvä et sain piristää maanantaita ;)

   Poista
 9. Ihana teksti ja ihana sinä. Pakko sanoa et tää on yks mun lempiblogeista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa! :) Niin ihana kuulla, varsinkin kun vähän jännitti, jaksaako kukaan enää tauon jälkeen tulla tänne lukemaan mun juttuja!

   Poista
 10. Ihana kirjoitus, aikaisempia kommentoijia täytyy nyt vain toistella että todella aito ja jotenkin semmoisen elämänilon välittävä teksti. Olen itse viime kuukaudet ollut "suorita & selviydy"-moodissa ja tämä teksti sai ajattelemaan ja jotenkin todella kevyen olon. Toisinaan tuntuu hassusti siltä, että jostain tilanteesta ei ole poispääsyä, vaikka se onkin vain ihan oman valinnan takana. Ihana kuulla susta taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnen ton moodin ja välillä sitä tarvitaankin! Mut sit kun se vaan jatkuu ja jatkuu niin kaikki pienet positiivisetkin asiat vaan jää kokematta. Ihana, et tää herätti susta ajatuksia ja kiitos! <3

   Poista
 11. Aww eikä, oot palannut!! Ihana postaus, ihana sinä, ihanaa vapaampaa kevättä sulle! Nauti! :)
  -marissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä mä! :') Kiitos ja kiitos samoin! <3

   Poista
 12. Hitsi oon onnellinen sun puolesta, että oot sannut asiat tasapainoon ja pystyt nauttimaan elämästä ja hyvää alkanutta kevättä!:)

  http://love-sannar.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 13. Näin sinut tässä joku aika taaksepäin työpaikallasi ja susta huokuikin sellanen hyvä fiilis! Liian paljon näkee työhönsä totaalisen kyllästyneitä tai toisaalta toisena ääripäänä yli-innokkaita työntekijöitä, mutta sun kohdalla läpi paistoi aito into työtä ja elämää kohtaan. Mukava kun kirjoitat taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista! <3 Tykkään tosi paljon mun työstä ja kiva et se myös näkyy! Se yli-innokkuus johtuu varmaan joillain siitä et joutuu esittämään iloista ja innokasta työn takia. Ite onneks pystyy olemaan vaan ihan oma ittensä niin ei tarvii vaan esittää ilosta :D

   Poista