sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Uuden vuoden lupaus

fitkollaasi1

Tänä vuonna lupaan itselleni syödä terveellisemmin ja urheilla enemmän. Oikeastaan lupaan tätä joka vuosi, mutta nyt mulla on sellanen fiilis, et tänä vuonna tää tulee oikeasti onnistumaan, siks kirjotan siitä täälläkin. Musta tuntuu, että melkein jokaisessa blogissa, mitä luen, on samantapainen postaus ollut nyt uuden vuoden jälkeen. Kiva, että niin moni aikoo muuttaa elämäänsä terveellisempään suuntaan, sillä yleensä yhdessä onnistuu parhaiten. :)

fit2

Tänä vuonna erilaista on se, että viime vuonna opin ja paransin jo jotain: liityin satsiin ja opettelin vähentämään herkkuja. Levillä ollessani viime vuonna, päätin, että heti kotiin tultuani meen ja liityn satsiin ja niin tein. Aluks kävin oikeastaan vain ryhmäliikuntatunneilla, mutta sit Enna alotti käymään säännöllisesti salin puolella ja uskaltauduin mukaan. Kesällä meillä olikin kiva rytmi salilla käymisessä ja muistan, kuinka yks mun kaveri tuli pitkästä aikaa käymään meille ja sano "näyttääpä sun jalat jotenkin lihaksikkaammille kuin ennen". Tälläsistä saa roimasti lisää motivaatiota ja halua jatkaa. Kuitenkin kun koulu alko ja mun arki muuttui kokonaan, jäi myös sali. Nyt oon kuitenkin jo puoltoista kuukautta käynyt salilla taas säännöllisesti vähintään kerran viikossa enkä aio enää luopua tästä tavasta. ;) Lisäksi harrastan tanssia, joka tuo kivan vastapainon saleiluun. Enkä malttais oottaa, että Remistä kasvais vähän isompi, jolloin voidaan tehdä pidempiä lenkkejä yhdessä. Yleensä joka vuosi mulla on ollut tavoitteena laihtua tietyn verran, mutta tänä vuonna laihtumisen sijaan haluan kiinteytyä. Haluaisin saada lihaksia näkyviin ja rasvaa pois. Tavoitteena on lähteä kesällä jonnekin rantalomalle ja näyttää siellä hyvältä.

ruoka1
Ylläolevat kuvat: we heart it

Oon saattanut täällä joskus mainitakin, mutta oon oikea karkkihirmu. Tykkään kaikista herkuista eniten irtokarkeista, ah nam. Vuoden 2008 olin kokonaan karkkilakossa, eikä se alun jälkeen tuntunut edes vaikealta. Silloin uutena vuotena, kun sain syödä taas karkkia, niitä ei edes tehnyt mieli, mutta söin kuitenkin. Eipä menny kauaa kun karkkia taas alkoi tekemään yhtä paljon mieli kuin aina ennenkin. Tänä vuonna en aio kieltäytyä mistään kokonaan, sillä silloin alkaa vaan niitä tekemään enemmän mieli, esimerkkinä se kun päätin joskus, että en syö mitään herkkuja niin heti rupes tekemään ihan älyttömästi mieli Arnlodsin donitseja, joita tulee normaalisti syötyä ehkä kaksi vuodessa? :D Tällä kertaa siis ei mitään lakkoja vaan yritän opetella kuuntelemaan omaa kehoa ja jos makeanhimo kestää kauan niin silloin ostan sen pienen pussin karkkia ja syön sen hyvällä omalla tunnolla. Yleensä makeanhimo menee ohi kun aloittaa puuhastelemaan jotain muuta tai syö ihan oikeaa ruokaa. Rakastan hedelmiä ja voisin korvata niillä lähes kokonaan karkit ja muut herkut, mutta hedelmien kuoriminen ja pilkkominen on paljon "vaivalloisempaa" kuin karkkipussin avaaminen. Musta tää on vaan tyhmää laiskuutta, josta haluan päästä eroon. Tänä vuonna tavoitteena on syödä säännöllisesti ja terveellisesti, lisätä salaattia ja kasviksia ruokavalioon.

huhti-joulu

Tähän viimeseks vielä kuva, joka näkyi jo muutamaa postausta aikasemmin. Vaikka musta tuntuu, että viime vuonna en saanut oikein aikaseks mitään ravinnon ja liikunnan suhteen, niin onneks tästä kuvasta huomaa jotain eroa. Vasemman puolinen kuva on otettu laivalla huhtikuussa ja oikeanpuolinen jouluaattona. Eli ennen ensimmäistä kuvaa en ollut käynyt kuin muutamana kertana satsissa ja vaikka söin jo vähän paremmin niin silti sen kaiken terveellisen ruoan lisäks söin herkkuja melkein aina kun niitä teki mieli. Jouluun mennessä olin hikoillut monta tuntia satsin tiloissa ja tietoisesti vähentänyt herkkujen syömistä (vaikka söin niitä silti joka viikko). Lisäksi koulussa syödessä oon pyrkinyt ottamaan salaattia paljon lautaselle ja syömään muutenkin lautasmallin mukaan. Pienillä muutoksilla on ollut onneksi iso vaikutus. 

Eli eikö niin, että tänä vuonna tehdään näistä uuden vuoden lupauksista mielummin uuden vuoden päätöksiä, jotka oikeasti pitää? ;) Ois kiva kuulla, kuinka monella muulla on samantapaisia suunnitelmia vuodelle 2013 ja miten aiotte ne toteuttaa? :)

29 kommenttia:

  1. Oot ihan huipppu ja paras <3 you can do it baby.. we can do it ;) me molemmat ollaan niin rantakunnossa enskesänä :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. säkin! <3 siihen tähdätään ja sit kesällä siihen päälle vielä täydellinen rusketus ;)

      Poista
    2. kuullostaa ehkä parhaimmalta ikinä

      Poista
  2. Tsemppiä uuden vuoden lupauksen pitämiseen!!:) Täällä toinen karkkihirmu aikoo myös pistää elämäntavat (taas) uusiksi! Viime vuonna onnistuin, kunnes meni kesän jälkeen ihan pipariksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla vähän sama juttu, tuli syksy ja enää ei jaksanu tsempata :D tänä vuonna onnistutaan, tsemppiä sullekin! ;)

      Poista
  3. Mulla on samat tavoitteet ja kesään mennessä lupaan laihtua ainakin 5kiloa :) stressi on kahden viime vuoden aikana lihottanu minuu iha tajuttoman paljon.. Ja siksi myös turha stressaaminen loppuu nyt!

    Tsemppiiii sara! Kyllä me onnistutaan :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka sanoin etten lupaa tänä vuonna laihtua vaan kiinteytyä niin mua ei haittais vaikka lähtis kans toi 5 kiloa ;D mulla vuosi 2010 oli sellanen et painoa tuli ja nyt haluun ne loputkin ylimääräiset pois :) jee me niin onnistutaan! :)

      Poista
    2. Aiot varmaan päivitellä tänne sit treenikuulumisia ja tuloksia?:) Mieki ajattelin ainaki jotain tuloksia ja ruokavaliojuttuja, voidaan sit tsempata toisiamme ;)

      Poista
    3. Joo aattelin ainakin jonkun verran laittaa kuulumisia tältäkin saralta ;)

      Poista
  4. Mä tein nyt ekaa kertaa elämässäni uv lupauksen! Herkut pois, enemmän liikuntaa ja terveellisempää ruokaa :-) Maanantaina tää kaikki alkaa, saa nähdä kauan jaksan käydä salilla ja olla erossa herkuista.. Aluks voi olla hankalaa mutta mutta... :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muista et alun jälkeen se helpottaa! ;) plus voit vaikka nyt jo sopia ittes kanssa jonku herkkupäivän vaikka 1 kk päähän nii se motivoi jaksaa nyt! :)

      Poista
  5. Kiva postaus tää! Ja kyllä huomaa vikasta kuvasta että on tuloksia tullu, näytät jotenki hoikemmalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että huomaa! :) tossa on välissä sellanen viis kiloa ja muutama senttiä ;)

      Poista
  6. Itsekin (muiden vuoden tavoin) lupaan urheilla tänä vuonna ja oon oikeesti kans päättänyt pysyä tällä kertaa siinä tavoitteessa! Ihanat kiharat tuossa jouluaatto kuvassa ja oot tosi kaunis! :)

    http://vilmavilmaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  7. Kyl eron huomaa selkeesti! :) Sul on hyvät tavotteet, samat ku mulla hih.

    Sulle ois pien haaste mun blogissa: http://hullukuhuilustatullu.blogspot.fi/2013/01/sain-haasteen.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti päästään molemmat tavoitteisiin ;) kiitos, käyn kattoo! :)

      Poista
  8. Mulla oli vuos sitten sama päätös, syödä terveellisemmin ja liikkua enemmän, ja sama on nytkin ! Olin viime vuoden alussa 1½ kuukautta karkkilakossa, ja muutenkin söin terveellisesti. Nyt loppu vuodesta se vähän lipsu kun poikaystäväki on mahoton herkkusuu.. Nyt on onneks hyvä aika lähtee uudelta pohjalta ! Poikaystävä muutti toiselle paikkakunnalle opiskelee ni ei oo kantamassa herkkuja tänne :D Ajattelin semmosta ratkasua, että herkkuja söis vähän ja vaan viikonloppusin. Tarkotus olis nyt myös alottaa käymää salilla säännöllisesti, ennen joulua kävin muutaman kerran ja tykkäsin :) Parin kaverin kanssa ollaan puhuttu myös juoksemisen alottamisesta, toivotaan että nää jutut onnistus ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hyvä ettei oo sit niin paljon sit houkutuksia ;D lenkkeily on kyl tosi kivaa varsinkin kun ilmat alkaa lämpenee :)

      Poista
  9. oi tsemppiä lupauksen pitämisee! mulla on kans ihan sama lupaus ja tänä vuonna aion tehdä asialle myös jotain ehkä jonkun muun ihmisen avustuksella, niin onnistun paremmin!:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo aijotko hommata itelles jonkun personal trainerin? :) kiitos ja tsemppiä sullekin! :)

      Poista
  10. Moi! Ihan aiheeseen liittymättä, mut vähän kouluja vertaillen niin kysyisin, että mitä mieltä oot Jyväskylän ammattikorkeesta kun siellä käsittääkseni liiketaloutta pänttäät? :) Sama ala olis itselläkin kiikarissa, mut sivuilta en löytänyt mitään hakutilastoja tai muuta.. Ja onkohan sulla mitään käsitystä niistä pisterajoista, joilla sinne viimevuonna pääsi?

    Sitten taas itse aiheeseen, näytät tosi paljon jotenkin, hmm, terveemmältä tässä uudemmassa kuvassa! Ihanaa vuotta 2013 teille :)

    Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tykkään meidän koulusta kyllä ihan älyttömästi, opettajat on pääosin vaikuttaneet mukavilta, tilat on kivat ja kouluun pääsee helposti busseilla ympäri jyväskylää :) jos en ihan väärin muista, oisko se raja ollut 70 pistettä? eli ihan pisterajankin puolesta on hyvä koulu, sillä jyväskylässä on yksi korkeimmista pisterajoista :)

      oi ihana kuulla, kiitos! :) ja kiitos samoin :>

      Poista
  11. Ompas ihania kuvia nämä..:) Tykkään tästä blogista ihan hirmuisesti!!
    Vielä tuli mieleen yks kysymys, johon toivottavasti osaat vastata.. Muutetaan poikaystävän intin aikana yhteen ja mietitään ihan kauheesti saadaanko kelalta se puolet vuokrasta.. Molemmat muutetaan siis kotoota..:) Tai jos saadaan ni tiedätkö vaikuttaako mun tulot siihen jotenkin..?:D Pakkohan munkin on tienata jotta oma osuus tulee maksettua;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kiva kuulla! :) joo kyllä saatte, sillä intin aika saa muuttaa tyttöystävän kanssa yhteen :) ja sun tulot ei vaikuta mitenkään siihen sotilasavustukseen :>

      Poista
  12. Huomaan kyllä eroa noiden kuvien välillä! Tsemppiä tulevaan vuoteen :)

    VastaaPoista