Aattelin jakaa teille pitkästä aikaa helpon ja nopean ruokaohjeen, nimittäin kasvissose-aurajuustokeiton ohjeen.
Tarvitset:
3-4 porkkanaa
500 g peruna-sipulisekoitusta
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
2,5 dl ruokakermaa
aurajuustoa
mustapippuria
1 tl jauhettua korianteria
Tarjoiluun:
Raejuustoa
Kuori ja raasta porkkanat. Keitä porkkanaraaste ja peruna-sipulisekoitusta vedessä, johon kasvisliemikuutiot on lisätty, 10 min. Lisää kerma, aurajuustoa maun mukaan (itse laitoin puolen sentin paksuisen viipaleen), mustapippuri ja korianteri. Kuumenna kiehuvaksi tai kunnes aurajuusto on sulanut. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää raejuustoa vasta annoksen päälle lautaselle.
Keitosta tuli tosi hyvää, vaikka itse sanonkin! Multa tosiaan poistettiin pari viisaudenhammasta maanantaina ja pureskelun tehdessä kipeää, piti kehitellä jotain helposti syötävää jääkaapin antimista. Musta toi aurajuusto sopi tonne joukkoon tosi kivasti! Jos siitä ei tykkää, niin vuohenjuuston ystävät voi varmasti korvata auran sillä.
Onko teillä jotain luotto sosekeittoa? Vinkkejä otetaan mielellään vastaan! :)
Teen tosi usein just porkkanaperunasosekeittoa, mut en kyl jaksa raastaa niitä vaan pilkon vaan pieneks -keittyy joka tapauksessa suht nopeesti ja menee sit sauvasekoittimella muusiksi kuitenkin :) Kiitti vinkistä, pitää kokeilla aurajuuston kanssa!
VastaaPoistaHeh mä olin laittanu sinne joukkoon ne porkkanoiden päät joita ei pystyny enää raastaa niin kuulemma Nikolla oli tänään yks köntti keiton joukossa porkkanaa :'D en tiiä uskaltaisinko siis vaan paloitella ne haha
PoistaMä teen usein bataatti-peruna-porkkana sosekeittoa :-) lisään joukkoon sulatejuustoa tai kermaa ja päälle laitan raejuustoa tai aurajuusto murua :-) sunkin ohje kuulosti hyvältä!
VastaaPoistaOi, toi vois olla hyvää, kun on makeaa ja suolasta yhessä jos laittaa siis auramurua päälle! :)
PoistaJep, bataatti-peruna-porkkana on super POP! Sinne sekaan vielä Koskenlaskijaa ja purkki ruokakermaa ja ehkä jos oikein haluaa herkutella niin pari-kolme kynttä valkosipulia NAAA AAAAMMM!
PoistaKoskenlskija sopii kyllä tosi kivasti kasvissosekeittoihin! :P
PoistaNam, kuulostaa tosi hyvältä! Tää ohje menee ehdottomasti testaukseen :)
VastaaPoistaErika
Kerro sit tykkäsitkö! ;)
Poistanjams, testaukseen menee :)
VastaaPoistaJes, kerro tykkäsitkö! :)
PoistaMiltä se viisureiden poisti tuntui? Mullakin pitäisi mennä poistattaa, mutta oon niin hammaslääkärri pelkoinen että saa nähdä millon saan aikaiseksi varata ajan... :|
VastaaPoistaNo se puuduttaminen oli aika inhottavaa, mut sit se kun se veti ne hampaat niin ei tuntunut oikeen miltään. :) Se oli vaan jotenkin hämmentävää, kun tunti et jotain ne "kaivaa" mut sit et kuitenkaan tuntenu mitään. Eli varaa aika vaan, se ei satu! Mulle suositeltiin, et ne kannnattaa poistaa mahdollisemman nuorena, koska suunnilleen, kun täytää 25 v niin ne alkaa kasvattaa juuria kiinni ja sit ne pitää leikata :s
PoistaHei vau kiitti, kun linkkasit sun blogin mulle! En tiennykkään, että Jyväskylässä on olemassa joku näin upea bloggaaja! :-) Sulla on ihan mielettömän ihana blogi!! Jään ehdottomasti lukijaksi <3
VastaaPoistawww.sofialaurent.com
Ihana, kiitos! <3 mäkin sattumalta törmäsin sun blogiin ja oli pakko lisätä se lukulistalle heti :)
Poista