Tänään olin jo kymmeneltä koulusta kotona, sillä loppupäivänä ei ollut tunteja ja päätin tulla kotiin tekemään koulutehtäviä. Eilisen postauksen innoittamana halusin tehdä koulujuttujenkin teosta mahdollisimman mielekästä, joten aloitin niiden tekemisen melkein heti kun pääsin kotiin ja keitin itselleni vihreää teetä. Lisäksi kuuntelin musiikkia hiljaisella taustalla ja napsin kuivattuja hedelmäpaloja.
Lopulta tuli aika tehdä lounasta ja mun on pitkään tehnyt mieli kokeilla protsupannareita, joten tänään sit tein niitä! Oon kerran aikasemmin kokeillut banaanilettuja, mutta en tykännyt niistä yhtään (maistu ihan ruskeilta banaaneilta, yök), joten vähän jännitti, miten nyt käy. Hain Anniinan ja Kaisan blogeista vähän vinkkiä, mitä mun kannattaa tehdä ja tällaiseen ohjeeseen päädyin:
Mustikka-proteiinipannarit
1 dl kaurahiutaleita
2 tl steviaa (ei aitoa steviaa vaan sellasta canderell-steviaa)
1/2 tl vaniliinisokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
30 g vaniljan makuista proteiinijauhetta
1/2 dl mustikoita
2 kananmunaa
Pistin kaikki ainekset mustikoita lukuunottamatta sekaisin blenderissä ja lopuksi sekoitin jäiset mustikat tasaisen taikinan joukkoon. Paistoin pannarit tilkassa oliiviöljyä. Luulin, ettei pannarit pysyis kasassa, joten tein aika paksuja niistä, mutta varmasti ohuemmatkin olisi toiminut, sen verran hyvin pysyivät ehjänä. :) Ens kerralla täytyy laittaa ehkä vähän enemmän maitoa tai mustikoita, sillä pannarit oli jäähtyessään pikkasen kuivia. Jäisten punaviinimarjojen ja mustikoiden kanssa meni kyllä nopsaa parempiin suihin. ;)
Kiitos muuten kaikille kommenteista edelliseen postaukseen! Kiva oli lukea teidän ajatuksia ja mietteitä! :)
Kiitos muuten kaikille kommenteista edelliseen postaukseen! Kiva oli lukea teidän ajatuksia ja mietteitä! :)
Omg niiiiin hyvää <3<3 pakko tehdä taas huomenna :p
VastaaPoistaJoo mäkin voisin tehä ja kokeilla noilla muutoksilla ;)
PoistaVoi näyttääpä noi pannarit hyviltä! Pitää itsekkin kokeilla, kunhan ensin saisi ostettua jotain hyvänmakusta proteiinijauhetta. :)
VastaaPoistamulla oli käytössä fitnessgurun vanillaa ja se kyllä sopi noihin! :)
PoistaEi kannata käyttää oliiviöljyä paistamiseen; kuumus saa aikaan muutoksia sen molekyylirakenteessa (cis-sidos muuttuu trans-sidokseksi, jolloin syntyy trans-rasva), jolloin se kehossa tunnistetaan kovana rasvana eikä pehmeänä kasvirasvana. Tämä on myös syy siihen, että friteeratut tuotteet ovat hyvin epäterveellisiä suuren rasvamäääränsä lisäksi. Muuten oliiviöljy on vallan mainio tuote, mutta paistamiseen se ei sovellu. Pikku vinkki vaan :)
VastaaPoistaOho empä tiennytkään! Kiitos vinkistä :) tapahtuuko sille sama sit uunissa? :D
PoistaUunissa lämpötila ei nouse yhtä korkealle kuin pannun pinnalla, joten normaalia oliiviöljyä voi käyttää :) Neitsyt- ja ekstraneitsytöljyjä kannattaa käyttää vain kylmiin ruokiin :)
PoistaAina oppii jotain uutta, kiitos! :)
Poista