Aattelin, että pitäisköhän teitä varoittaa näistä kuvista etukäteen, sillä nää saattaa aiheuttaa kurnivaa mahaa, mutta meni jo! Kuvissa näkyy Nikon synttäriaamun brunssia ja täytyy myöntää, etten kieltäytyis jos joku tekis mulle samanlaisen setin just nyt. Täytetyt yrttipatongit on synttäriaamun perinneruokaa ja ne toimii edelleen. Mansikatkin maistuu rasia rasialta enemmän mansikoilta! En halua ees laskea, monta niitä on mennyt jo tänä keväänä, heh.
Illalla meillä oli vielä kakkukahvit, joihin tehtiin superhyvä appelsiini-juustokakku, vaikka itse sanonkin! Sain ohjeen tähän mun työkaverilta (eka kun olin saanut palan sen leipomaa kakkua ja ihastunut täysin) ja muuntelin sitä hieman ja tää on hyvää! Raikasta ja kesäistä! Mansikat toi kakkuun vähän kirpeyttä, suklaa makeutta ja appelsiinituorejuusto raikkautta. Allaoleva ohje on aika perinteinen juustokakun ohje ja sitä voi muunnella ostamalla erimakuisia tuorejuustoja! Bongasin hyllystä esim. suklaanmakuisen tuorejuuston, jolla varmasti tulis myös hyvänmakuinen kakku. Silloin liivatteet voi sekoittaa esim. kahvin joukkoon.
Appelsiini-suklaajuustokakku
2 pötköä suklaatäytteisiä dominoita
150 g sulatettua voita
3 liivatetta
3/4 dl appelsiinimehua
200g Viola appelsiinituorejuustoa
reilu 1 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 dl kuohukermaa
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keksinmurut voihin ja levitä irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen ohjeen mukaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon sokerit ja tuorejuusto. Lämmitä mehu kiehumispisteeseen, purista vesi liivatteista pois ja sekoita ne yksi kerrallaan kuumaan mehuun. Anna mehun jäähtyä hieman ja sekoita täytteen sekaan. Kaada täyte pohjan päällä ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Koristele esim. mansikoilla ja appelsiininkuorella.
No, tuliko nälkä? ;)
No, tuliko nälkä? ;)
NAM! Apua mitä kuvia, nälkä kyllä heräsi heti :D Näyttää älyttömän hyvältä, tuollainen brunssi kelpaisi koska vain :) Tuota juustokakkua voisi kokeilla, resepti kuulostaa tosi hyvältä ♥
VastaaPoistaHeh, uskon! :D Kannattaa pistää ohje muistiin, varmasti ihanan raikasta esim. kesällä! :)
PoistaAiettä tuli kyllä heti nälkä :D Tota kakkua on kyllä pakko kokeilla, näyttää ihanalta!
VastaaPoistaKerro sit mitä tykkäsit! ;)
PoistaSe suklaatuorejuusto ei oo mitään hirveen herkullista! :-D Tosin lähtökohtasestikin tykkään ite tehä enemmän juustokakkuja ns. oikeista mauista, eli sulatan ite suklaan tai puristan appelsiinimehun ennemmin kun ostan maustettuja rahkoja/tuorejuustoja... Niissä on vaan se tietty keinotekonen maku, you know! Suosittelen siis testaamaan tätäkin kakkua sillein, että käytät maustamatonta tuorejuustoo + kuohukermaa ja sinne sekaan tuoreesta appelsiinista mehut ja kuoresta raaste, sit vielä vaikka levy valkosuklaata sulatettuna sekaan - aivan taivaallista!
VastaaPoistaAina ennen oonkin oikeestaan noin tehny, sulattanut siis suklaata ja muuten ollut maustamatonta tuorejuustoa! :) Mut en tiiä riittäisikö pelkkä appelsiinimehu ja -kuori peittämään sen tuorejuuston maun... Mut jos tosiaan haluaa suklaista ja lisää sen valkosuklaan niin sit on taas tietty asia erikseen ja se on varmasti tosi hyvää! :p
PoistaNam, mikä ohje ja mitä kuvia! ^_^
VastaaPoistaKiitos Terhi! :)
PoistaOi jestas! Jos en olis äsken just syöny täytyis käydä työpaikan kahviossa nappaamassa jotakin kivaa pientä naposteltavaa kahvin kanssa :D Tää menee testiin, oon kerran ennen tehnyt ihan perinteisen juustokakun ja se meni hujauksessa muihin suihin, joten tääkin voisi olla hitti!
VastaaPoistahanna
www.hannamariav.com
Joo toi oli kyllä hyvää ja niin helppo tehä! :) Heh, tollaset työpaikkakahviot kuulostaa kyllä aika petollisilta :'D
PoistaBongasin ohjeesi netistä ja aion kyllä ehdottomasto kokeilla tätä koska kuulostaa niin herkulliselta! Minkähän kokoiseen vuokaan juustokakku on tehty?
VastaaPoistaApua, kysyit pahan! Oisko 23 cm vai mikä se on se normaali/pienempi perusvuoka? :)
Poista22-24 cm taitaa olla "normi"koko, kiitän tiedosta!
Poista