Tänään kävi Nikon sukulaisia kylässä, joten eilen leivoin vähän herkkuja apureina Niko ja Ninni (mun luottoapuri Totti ei ollu nytten makutuomarina, aika mälsää).
Välissä
tästä postauksesta tutun kinderkakun voikreemi. Tein pohjaa tupla-annoksen, sillä tarkotuksena oli tehdä pellillinen noita mokkapaloja, mutta pohjasta tuli silti aika ohut. Siksi improvisoin ja tein tuon voikreemin tuohon väliin, jotta palat ois vähän paksumpia. :) Eli jos haluaa pellillisen tavallisia mokkapaloja, kannattaa pohjaa tehdä nelinkertainen annos.
Tän ohjeen sain Ninniltä ja tuli hyvää. Kannattaa tarjota heti uunista tultua, sillä uudelleen lämmitettynä mozarellasta ei tuu yhtä pehmeetä (oli hieman hankala leikata lusikalla).
Voikreemin teosta jäi kaksi valkuaista yli, joten innostuin vielä tekemään niistä marenkia (mitään ei saa heittää hukkaan), jonka tekeminen on tosi yksinkertaista! Valkuasta ja sokeria vatkataan vaan niin kauan, että vaahto pysyy kasassa astiassa, vaikka astiaa pitää ylösalaisin. Ja pystyi käyttämään uunin jälkilämmön hyvin hyväksi, sillä marenkien pitää kuivua kauan uunissa pienessä lämmössä.
Miltäs näyttää? :)