keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Hyvää ruokaa kanasta x2

Tehtiin yks päivä Nikon kanssa kahta vähän erilaista ruokaa, molemmat kanasta. Lounaaks tehtiin kana-pasta-pesto- salaatti, joka oli kyllä tosi hyvää! Oon syönyt tavallista kanasalaattia jo niin paljon, että en vaan pysty syömään sitä enää, joten tässä tuo pesto ja kourallinen rusettipastaa joukkoon toi kaivattua vaihtelua!

IMG_3691

Kanaa jäi salaateista yli ja päätettiin tehdä niistä päivälliseksi kana "quesadilloja". Äiti tekee ihan älyttömän hyviä sellaisia ja nyt päätettiin kokeilla tehdä niitä myös itse!

IMG_3743

Ensin pilkottiin lounaalta jäänyt kypsä kana pieniksi paloiksi (n. 250 g) ja sen kaveriksi sipulia ja aurajuustoa.

IMG_3750

Sit kana ja sipuli lämpiämään pannulle ja päälle n. desi ruokakermaa.

IMG_3754

Sit esiin toinen pannu ja pannun pohjalle tortillalettu, päälle kanamössöä ja aurajuustoa ja pinnalle juustosiivuja. Juustosiivujen päälle vielä toinen tortillalettu ja paistetaan kunnes juusto on sulanut ja letuista tullut vähän rapeita.

IMG_3758

Nää on kyllä älyttömän hyviä ja tuo vaihtelua tavallisiin tortilloihin! Väliinhän tänne voi laittaa oikeastaan mitä vaan. Seuraavaks aateltiin kokeilla kanaa herkkusienillä. Seuraks tähän sopii raikas salaatti, mutta meillä oli niin nälkä, et noi meni ihan tollasinaan! Oisko teillä joitain hyviä kanaruokavinkkejä? :)

15 kommenttia:

  1. Maailman helpoin ja parhain kanamakaronilaatikko!

    1,2L vettä
    400g kanasuikaleita
    400g makaronia
    200g koskenlaskija sulatejuustoa
    kanaliemikuutio

    Paista kanat. Vesi + kanaliemikuutio kiehumaan ja veden kiehuessa sekaan koskenlaskija palasina, sekoita kunnes juusto sulanut. Voideltuun vuokaan sekoitetaan sitten kana, juustoseos sekä keittämättömät makaronit. Uunissa 1,5 tuntia 150 astetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vitsi, kuulostaapa hyvältä! kokeiluun menee, kiitos :)

      Poista
  2. Mä tykkään tehä kanasta risottoa ! Kanaa, sipulia,valkosipulia, paprikaa, kanalientä, tomaattimurskaa, mausteita ja riisiä :) Ensi kanat ja sipulit pannulla, sit sekaa riisit ja paprikat +nesteet, sit vaan antaa hautua miedolla lämmöllä nii, että riisi on kypsää :) namnam !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulle tulee risotosta mieleen yleensä vaan herne-maissi-paprika ja riisi mut toi sun ohje kuulostaa hyvältä! :)

      Poista
  3. Ite laitan pestopastaan kanaa,herkkusieniä,kesäkurpitsaa ja nauhapastaa.Sit kaikki sekasin ja joukkoon pestopurkki :) Ja hyvää on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkia sellasia aineksia, josta mä tykkään! :)

      Poista
  4. Oi täytyypä kokeilla noita quesadilloja! Kuulostaa super hyvältä!

    VastaaPoista
  5. Nam miten hyvältä kuulostaa! Sipulia en juurikaan syö, mutta toimii varmaan ilman sitäkin eli kokeiluun menee :)

    Erika

    VastaaPoista
  6. Nam näyttää herkulliselta, menee kokeiluun nää ! :)

    VastaaPoista
  7. quesadillat näytti niin herkulta et testaan ne kyllä pian, mutta laitan sipulin tilalle jotain muuta :)

    Rosa

    VastaaPoista
  8. nam! tosi hyviä varmaan noi quesadillat, täytyykin kokeilla :)

    VastaaPoista